Kjersti svarte om mote

KK.nos motejournalist svarte leserne.

Motejournalist Kjersti Staarvik stilte til nettmøte torsdag 15. juli mellom 9 og 11.

Se svarene under.

Kjersti har erfaring som motejournalist fra KK.no, Henne.no og jentebladene Girls og Julia. Hun har skrevet mastergradsoppgave om motejournalistikk, og har selv en forkjærlighet for kjoler, vintage og høye hæler.

Her kan du få en sniktitt inn i klesskapet til Kjersti og høre henne selv fortelle om sine motefavoritter.

Nå har Kjersti svart om moter, trender og stil.

Lurer du på hva du skal ha på deg på den store sommerfesten, eller hva du bør se etter på salget, så har Kjersti svarene.

Eller kanskje du er usikker på hvilke klær som passer akkurat din kroppsform? Eller hvordan du kler deg på jobbintervju eller hva du bør pakke i feriekofferten?

Alle besvarte spørsmål vil bli tilgjengelige her på KK.no også etter at nettmøtet er avsluttet.

Nettmøtet er nå avsluttet.

Følg med på kk.no for flere spennende nettmøter i tiden som kommer!

Kraftige legger

, innsendt av Le
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.07.2010 / kMonday. 19:24
Hei! Jeg er ei jente på 157 cm, nokså tynn men med kraftige legger i forhold til resten av kroppen. De er svære og skiller seg veldig ut! Dette har ført til at jeg ikke tørr å vise beinene mine. Men i sommer skulle jeg gjerne brukt skjørt og shorts. Har du noen forslag, slik at jeg slipper bukser i varmen? =)
Heisann!

Selvsagt skal du få nyte sommeren i skjørt og kjoler:) Det viktigste er at du finner ut hvilke lengder som kler deg! En tanke å ha i bakhodet er at du enten går for helt korte skjørt, shorts og kjoler (over kneet) eller helt lange, og dropper lengdene i mellom. Rekker skjørtet til kneet eller rett under, vil nemlig leggene virke tykkere, og bena kortere. Huskeregelen er at skjørtet aldri bør slutte på det punktet hvor leggen er tykkest.

Velger du korte skjørt, kan du bruke høye hæler for å forlenge bena, og gjerne sko med ankelrem. Sløyfer eller ankelremmer markerer det tynneste punktet på ankelen og gir leggen en fin form. Men det er viktig at remmen ikke er for tynn, og ikke sitter for stramt, for da kan den virke mot sin hensikt!

En trend du også kan slenge deg på, er maxikjoletrenden! Fotside kjoler er hot denne sommeren, og de finnes i ulike varianter til ulike kropper. Og leggene skjuler du under flagrende stoffer! Både etniske mønstre, maritime striper og dyreprint er trendy nå. Kjør gjerne på med store smykker og kilehæler. Se noen forslag her:
http://www.kk.no/841070/kjolen-som-varer-hele-sommeren

Til høsten kan du tenke på følgende når det kommer til bukser: Dropp ankelbukser/capribukser, fordi de har en tendens til å slutte midt på leggen, der den er tykkest. Gå heller får jeans med boot cut, altså bukser som sitter etter over lårene og kneet, men er videre i leggene. Dette gir bena en fin form, og får dem til å se lengre ut.

Lykke til!

Hilsen Kjersti

Hva kler jeg?

, innsendt av Maria
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.07.2010 / kMonday. 20:44
Er liten og smal over skuldrene og bysten, men har brede hofter og føler at det er umulig å finne klær for meg. Liker best å gå i bukser eller skjørt som ikke er for utfordrende. Hjelp meg til å se trendy ut uten å bli feit.
Hei Maria!

50-tallsstilen som er trendy denne sesongen, er perfekt for de som vil skjule litt rundt hofter og lår. I butikkene nå kan du finne mange fine kjoler og skjørt som er er smale/innsvingte i livet, og som skrår ut, slik at hoftene skjules naturlig. Noen av kjolene har også halterneck, noe som får skuldrene til å virke større, og dermed balanserer figuren. De fleste av disse kjolene går til kneet eller rett over kneet, så du trenger ikke være redd for at det skal være for utfordrende!

Vil du bruke bukser, kan du forsøke boot cut, som er rette/vide fra kneet og ned, og gir et balansert uttrykk for de med store hofter eller rumpe. Denne typen bukser har jeg skrevet endel om i de andre svarene her også, så du kan jo kikke litt på det jeg har sagt til de andre;)

Lykke til!

Hilsen fra Kjersti

Pakke i kofferten?

, innsendt av Kristine
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.07.2010 / kMonday. 21:39
Hei,hei. :)

Jeg skal en uke til Kreta i august, og lurer på hva man burde pakke i kofferten? Vil jo ha med klær som både er nødvendige, men også moteriktige for en kveld på byen. Ender alltid med å pakke for mye, eller for lite av noe. Derfor håpet jeg du kunne gi meg noen gode råd! :-)

Ha en ellers fin sommer, og tusen takk for svar! :D

Hei Kristine!

Pakking er en utfordring! 20 kilo er jo ikke allverdens å ha med seg, men det finnes endel smarte råd:)

Først av alt ville jeg bestemt meg for et par fargetemaer/mønstertemaer. Det er ingenting som er mer irriterende enn å ankomme reisemålet og oppdage at man har rutete skjørt, stripete genser og prikkete kjole, og at ingenting ser bra ut sammen.

Selv velger jeg ofte å ta med basisplagg i bare én farge, som turkis (som er nydelig til brun hud, og veldig trendy!), sort eller hvitt. En enkel kjole og tilhørende cardigan eller blazer er et godt utgangspunkt. Så kan man kjøre på med andre farger i tilbehøret. Små ting som skjerf og halskjeder tar ikke så mye plass i bagasjen.

Jeg ville forsøkt å begrense meg til tre par sko; et par til pent (og da gjerne med kilehæler, så man ikke snubler i ujevnt underlag, brostein etc. Det er også veldig trendy nå!), et par spasersko som kan tåle regn, og et par lave og behagelige sandaler eller ballerinsko.

Jeg ville utelukkende gått for naturmaterialer som bomull, lin og viskose. Når det er 40 varmegrader angrer man veldig fort på at man tok med polyesterplagg som klistrer seg inntil kroppen...

Så vil jeg foreslå at du ruller plaggene i kofferten i stedet for å brette dem. Da tar de både mindre plass, og holder seg pene.

Av erfaring er dette ting som ikke blir brukt, og som bare tar opp plass i kofferten (når man skal til varme strøk på avslappingsferie, vel og merke): Ullgenser (man tror det blir kaldt om kvelden, men så kaldt blir det ikke), stilettsko (man får bare vondt i bena, og knekker hælen mellom brosten), tunge romaner (lette pocketbøker er bedre. Og de kan man gjerne kaste før man drar hjem) og jeans (for klamt og ettersittende i tropevarme).

Ta gjerne en titt på denne saken, som riktignok er basert på weekendtur, men du kan sikkert plukke opp noen tips:)
http://www.kk.no/844311/pakk-en-perfekt-helgekoffert

Og her er noen smarte tips til ting du bør ha i veska:

http://www.kk.no/840982/dette-maa-du-ha-i-veska

God tur til Kreta!

Hilsen fra Kjersti

solhatt

, innsendt av :)
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.07.2010 / kMonday. 21:52
Hvilke hodeplagg vil du anbefale i sommervarmen i år?
Hei!

Jeg vil definitivt anbefale en stilig solhatt. Se svaret jeg ga til innlegget "hatt" lenger ned.

Hilsen Kjersti

Uten tittel

, innsendt av
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.07.2010 / kMonday. 22:29
Jeg har alltid lurt på noe, er det kjendisene som sier dette er MOTE? (det er kanskje en teit spørsmål, men jeg luerer på hvem som sier egentelig dette er mote osv)
Hei!

Dette er et vanskelig spørsmål, men jeg skal forsøke å svare deg;)

Du har rett i at kjendisene bidrar med sitt når det gjelder å si hva som er mote. De blir ofte tilbudt å låne antrekk fra designerne når de skal gå den røde løperen, og velger naturlig nok det de synes er finest, hvorpå stilen gjerne kopieres etterpå av kjedebutikkene, eller av vanlige folk når de skal velge antrekk.

Vi motejournalister sier nok ofte at ting er trendy, eller at det er på moten. Dette gjør vi ut fra flere faktorer. Vi går på motevisninger sesongen i forveien, og noterer oss det vi merker oss av tendenser. Kanskje viser flere designere lignende ting, eller vi ser noe nytt og spesielt som det er verdt å merke seg. Så kommer klærne i butikkene, og da er det gjerne folk flest som er med på å bestemme, ut i fra hva de kjøper og ikke, samtidig som journalister på nett og i magasiner velger ut sine favorittplagg som de forteller om til leserne.

Når det er tid for en ny sesong setter ofte designerene seg på fortauscafeer og lar seg inspirere av folk som går forbi som de synes har en kul stil. På den måten kan mannen og kvinnen i gata indirekte bidra til hva som blir trendy!

Hilsen fra Kjersti

Salg

, innsendt av Vanilje
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.07.2010 / kTuesday. 08:43
Bør jeg kjøpe masse billig eller noen få dyre ting på salget?
vent

Neste sesong

, innsendt av Lille My
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.07.2010 / kTuesday. 08:45
Hva blir trendy til høsten?
vent

Blazer og blondetights

, innsendt av Yngvild
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.07.2010 / kTuesday. 11:42
Hei :)
Jeg har akkurat kjøpt meg en litt stor, guteaktig blazer. Det har jo vært in en stund nå, men jeg lurer på om dette er en tidløs klassiker eller om den snart vil gå ut av motebildet igjen?
Har itillegg kjøpt meg et par svarte blondetights, og er veldig usikker på hva jeg kan bruke til. Kan man bruke lange shorter over tights, eller blir det for lettkledd? Hva ville du brukt til?

På forhånd tusen takk for svar :)

Hei Yngvild!

Den svarte blazeren er et klassisk plagg som alltid finnes i motebildet på en eller annen måte. Jeg er en evig fan av svarte blazere selv, og bruker det egentlig uten å tenke på om det er inn eller ikke. Da synes jeg det viktigste er at snittet kler deg, og at du selv synes den er kul. Men for ordens skyld; Boyfriendblazeren er fortsatt i motebildet:).

Blondetightsen kan styles på flere måter. Du kan for eksempel kombinere den med en sort shorts, så unngår du "strømpebuksefølelsen" av kun å bruke den sammen med en overdel. Til dette antrekket blir det kult med en ensfarget singlet, som gjerne kan være i en annen farge, og jeg synes absolutt du kan bruke en stor skjorte til også. Og hva med en Panama-hatt? Det vil gi antrekket en liten tvist.

Liker du den rocka stilen, kan du kombinere tightsen med Converse-sko. Vil du ha det mer feminint, ville jeg gått for et par mellomhøye pumps.

Lykke til!

Hilsen fra Kjersti

Kombinering av klær

, innsendt av Katrine
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.07.2010 / kTuesday. 12:08
hei, jeg er en jente på 17 år som har skapet stappfullt av klær. Litt stygt og litt fint... Men jeg har problem med å kombinere klær og det irriterer meg noe ekstremt. har du noen tips til hvordan jeg kan gjøre dette til en enklere jobb?
Hei Katrine!

Jeg ville faktisk begynt med å legge alle klærne mine ut på gulvet! Så kan du teste ut ulike kombinasjoner, og legge klærne sammen til antrekk som du synes ser bra ut. Slik kan du også fort bytte ut en topp eller et skjørt og se om ting psser sammen. Det går også mye fortere enn å ta av og på klær foran speilet!

Ellers så er det vel ingenting som er mer demotiverende enn et overfylt skap! Ta en skikkelig opprydning, og sorter etter et system du er bekvem med. Selv foretrekker jeg å sortere etter farger. Det ser pent ut også:)

Og så må du ikke være redd for å matche! Mange synes det er gammeldags, men jeg synes det er stilig. La oss si du har en ensfarget kjole, som du synes blir litt kjedelig alene. Kombiner den med veske og sko i samme farge, eller finn en annen måte å la farger gå igjen i antrekket på.

Du kan også prøve å finne nye måter du kan bruke klærne dine på.
Virker fjorårets tights helt håpløs; hva med å klippe av bena? Denne sesongen er jo sykkelshortsen tilbake...

Og ikke vær redd for å prøve og feile, det gjør vi alle en gang i blant!

Lykke til:)

Hilsen Kjersti

Safari på kontoret

, innsendt av Kirsti
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.07.2010 / kTuesday. 14:59
Hei!

Jeg liker veldig godt safaristilen som har blitt aktuell igjen. Har du noen tips til hvordan jeg kan gjøre den klassisk og feminin nok til å bruke den på kontoret? Jeg er bredere over rumpa enn på overkroppen, så masse lommer på buksene er ikke noe for meg.

Hei Kirsti!

Som basisplagg kan du for eksempel gå for en kjole i denne stilen. De kan fint styles til å passe på kontoret. Velger du for eksempel en kjole med knepping hele veien, kan du ha den åpen om du vil, og bruke matchende plagg under, samtidig som du skjuler litt av rumpa, om det er det du ønsker. De er også fine om man vil markere midjen med et stilig belte, som det finnes mange av til denne stilen, i alt fra brunt skinn til dyreprint og flettede materialer.

Vil du heller bruke bukser, kan du gå for et par enkle bukser i et snitt du synes passer kroppen din (boot cut er ofte fint til de som har litt rumpe). En pen, ensfarget skjorte over gir antrekket et klassisk alibi, og kjør gjerne pumps i steden for sandaler, da det kanskje passer bedre på jobben.

En lang shorts kan også funke til denne stylingen. Velg da et par med store lommer som sitter tett og langt nede. Det gjør underverker for rumpa!

Det geniale med kjolene som kan brukes åpne, er at man også kan bruke capribukser eller vanlige bukser under.

Det finnes også mange kule jumpsuits i safaristil.

Synes du stilen har lett for å bli for uformell, kan du kombinere med en klassisk blazer over. Synes du det blir litt for "hardt", kan du myke opp stilen med et trendy dyreprintskjerf i halsen.

Se noen eksempler på plagg her:

http://www.ellos.no/ListPage/Category.aspx?CategoryId=23339
(shortsen nederst til høyre i tredje rekke)
http://www.net-a-porter.com/product/96389

http://www.net-a-porter.com/product/96740
http://nelly.com/no/kl%C3%A6r-til-kvinner/saint-tropez-639/braid-strap-dress-639031-89/

Lykke til!
Hilsen Kjersti

Klumpete kropp

, innsendt av Marianne
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.07.2010 / kTuesday. 15:03
Hei Kjersti!
Jeg har en litt rar kroppsfasong og sliter med å finne ting som er flatterende. Jeg er forsåvidt ganske fornøyd med at jeg har rumpe, men livet mitt smalner inn veldig høyt oppe, nesten rett under brystet. Mellom hoftene og det smaleste i livet er jeg rett og slett bulkete og kvapsete. Jeg har litt mage, og hater at det synes. Hvordan kan jeg kle meg for å framheve livet OG rumpa, uten å fokusere på det litt klumpete området mellom der?
Hei Marianne!

Jeg tror at bluser og topper med empireliv, i kombinasjon med boot cut-jeans kunne bli fint til deg.

Du sier at livet ditt er smalest ganske høyt oppe. Velger du en pen topp som sitter etter over puppene og rett under, men skrår ut derfra, får du en look som både gir puppene en fin form, og fremhever området rett under, samtidig som den skjuler området i overkant av hoftene. Velg altså en variant som slutter omtrent ved hoftene, så får du fremhevet rumpa! Boot-cut bukser gir en fin form til de som har litt rumpe, og balanserer figuren ved at de er videre i leggene. Hvis du i tillegg velger en variant med lommene litt langt nede, så gir du rumpa et ekstra løft!

En annen mulighet er at du velger en topp som er helt løs, men som du kombinerer med et stilig belte. Plasser belte på det punktet hvor midjen din er smalest, så får du en fin og markert midje, samtidig som du skjuler det du vil skjule.

En innsvingt blazer med flere knapper er heller ikke dumt. Da velger du bare å kneppe igjen den knappen hvor livet er som smalest.

Lykke til:)

Hilsen fra Kjersti

jobbklær...

, innsendt av Bib
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.07.2010 / kTuesday. 15:34
Hei!
Har en jobb som krever pene klær, men ikke nødvendigvis drakt hele tiden. Har noen kg for mye (73 kg på 170 cm) men en klassisk timeglassfigur. Sliter med å finne formelle klær som er pene på uten å bli "dollete" eller "manhaftig". Synes heller ikke draktene som er nå i butikkene har et bra snitt til min figur, blir for trange og ettersittende, og fremhever rumpa, kløft og store lår, når jeg egentlig vil ha en profesjonell look. Har du gode tips til pene, formelle arbeidsklær som gjerne kan kombineres? Og ikke minst, har du tips til butikker, nettbutikker eller merker som har slike klær.
Heisann!

Et av mine klesmottoer er "alt blir finere med en dressjakke". Selv har jeg sikkert tyve stykker i ulike farger og fasonger. Og jeg synes ethvert antrekk bokstavelig talt kan dresses opp med en slik jakke. Liker du for eksempel feminine kjoler, men synes de blir litt for romantiske for kontoret, kombiner dem med en innsvingt dressjakke. Den gjør antrekket mer formelt, samtidig som innsvingte plagg forsterker timeglassfiguren. Kombiner med pumps eller peep-toes etter smak, og pynt med smykker som gjerne kan være litt røffe snarere enn bling-bling, som mange synes kan bli for mye på jobben.

Uten at det blir for "draktete" kan du også kombinere med et skjørt i samme farge. Det trenger absolutt ikke være i samme stoff som jakken, og fri deg gjerne fra oppfatningen mange har om at jobbskjørt må være knelange og smale. Så lenge du unngår helt korte miniskjørt, er det ingenting i veien for også å eksperimentere litt med lengden. Utskrådde skjørt i 50-tallssnitt ser fint ut til feminine former. Synes du blomstermønstre/andre typer print blir for ellevilt, så kjør ensfarget/mørk dressjakke og skjørt sammen med en topp i en sterk farge.

Av nettbutikker synes jeg Nelly.com, H&M og de internasjonale sidene Mytheresa.com og My-wardorbe.com har godt utvalg av denne type klær.
Noen eksempler:

http://nelly.com/no/kl%C3%A6r-til-kvinner/only-589/ethan-shoulder-blazer-589282-245/
http://www.mytheresa.com/shop/MARINE-FLAIRED-SKIRT-p-9262.html
http://www.my-wardrobe.com/mcq-alexander-mcqueen/sharp-zipped-blazer-413552
http://shop.hm.com/no/shoppingwindow?dept=DAM_KLAKJ_KJO&shoptype=S
(skjørtet til venstre).

Lykke til!

Hilsen fra Kjersti

Jeans

, innsendt av Kaos
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.07.2010 / kTuesday. 19:22
Jakten på den perfekte jeans er for mange av oss et mareritt. Spesielt om vi ikke er 180 cm høye og veier 50 kg. Så hvor finner en Quinde med matchvekt rundt 80, høyde rundt 175, runde lår, strutterumpe, litt midje, noe mage og fotballegger den perfekte jeansen? Bill.mrk. Hater lavt liv og supervide bukser.
Heisann!

For deg vil jeg foreslå en bukse med såkalt boot-cut. Disse buksene er rette/vide fra kneet og ned, og gir et balansert uttrykk hvis man har litt ekstra rundt hofter og lår.

Lommene på buksen har også mye å si. Regelen er at jo mindre lommer, desto større ser rumpa ut. Så se etter et par med store lommer.

Sjekk også at lommene sitter ganske nære hverandre, for det kan få deg til å se smalere ut! Sitter lommene langt nede på rumpa, vil de gi den et lite løft!

Ellers kan du ha i bakhodet at mørke farger forminsker og lyse farger forstørrer. Sorte og mørkeblå jeans er altså flatterende for de med kvinnelige former!

Lykke til i jakten på drømmebuksa!

Hilsen fra Kjersti

rett vest

, innsendt av
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.07.2010 / kTuesday. 19:23
Blir vester kule også til høsten/vinteren? Smart å kjøpe på salg nå?
Heisann!

Er du glad i vester ville jeg gått for en herre-inspirert variant med knapper foran (tenk Marlene Dietrich), for eksempel i sort fløyel.

Jeg vet ikke hvor lett det er å finne en slik på sommersalget, men man kan jo lete:). Vester i høstfarger er også en idé å investere i, hvis man vil kjøre en litt androgyn stil til høsten. Kombiner for eksempel med blazer over, smale jeans og høye hæler, eller over en lang T-skjorte og kanskje sammen med Panama-hatt for en litt mer avslappet look.

God shopping!

Hilsen Kjersti

For oss som sparer

, innsendt av Gjerrig
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.07.2010 / kTuesday. 19:24
Hva bør vi kjøpe på salg i sommer?
Heisann!

En god idé kan være å se etter plagg som holder mer enn én sesong. Klassiske ting som sorte kjoler og blazere, jeans, trenchcoats og pumps kan du trygt kjøpe i visshet om at de ikke går av mote. Det samme med ensfargede cardigans i kasjmir og ull og hvite skjorter og T-skjorter.

Hvis du er opptatt av å finne ting som også er trendy til høsten, ville jeg sett etter noe i 50-tallsinspirert stil, men i litt dypere farger enn det man gjerne bruker om sommeren. Gå for eksempel for farger som brunt, sort, lilla og rødt, innsvingte kjoler og festplagg med fjær og paljetter. Hvis du klarer og tenke julebordsesong midt i juli da:)

Lykke til med shoppingen,

Hilsen Kjersti

Stylist

, innsendt av nina
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.07.2010 / kTuesday. 19:54
Hei! Jeg har alltid ønsket å bli stylet av en stylist eller få hjelp til shopping. Er veldig interessert i mote, men ikke så flink til å sette sammen klær selv. Hvordan finner man den rette og hvor mye ca koster slike tjenester?
Hei Nina!

Mange av de største shoppingmagasinene og kjøpesentrene i Norge tilbyr en tjeneste som heter personlig shopper. Kanskje det er noe for deg? Da blir stylisten med deg rundt i de ulike butikkene, og hjelper deg å finne antrekk som passer akkurat deg. De personlig shopperene har ofte gode kunnskaper om farger, tekstiler og hva som er fint på ulike kroppsformer, og kan lære deg triks som du kan huske på til neste gang du skal på shoppingtur.

Nå vet jeg ikke hvor du bor, men så vidt jeg vet tilbys slike tjenester i alle fall på Kvadrat i Sandnes, Steen & Strøm og Eger i Oslo og Åsane Storsenter i Bergen.

Noen steder får du gratis shoppinghjelp, andre steder koster det litt penger for tid med den personlige shopperen.

Ønsker du mer tid med stylisten, kan du forsøke en selvstendig
stilkonsulent. Søk da på "stilanalyse" eller "personlig shopper" på Google eller gule sider for området du bor, så finner du forhåpentligvis det du søker etter:)

Lykke til!

Hilsen Kjersti

Smale hofter

, innsendt av Ane
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.07.2010 / kTuesday. 23:16
Har du noen tips til hva jeg bør tenke på for å kle meg riktig når jeg har bredere skuldre enn hofter? Er 170 høy, tynn og har omtrent ikke hofter.
Hei Ane!

Det er mange ting som vil kunne se flott ut på deg. Den 50-tallsinspirerte stilen som er stor denne sesongen er et alternativ. Feminine, a-linjede kjoler og skjørt som er innsvingte i livet og skrår ut over hofter og lår, gir inntrykk av timeglassfigur, og balanserer proposjonene dine. Det samme med innsvingte dressjakker, som du gjerne kan markere ekstra med et belte i midjen. Vil du bruke bukser, så vil jeg foreslå de ballonginspirerte buksene som har kommet denne sesongen, og som fortsatt vil være trendy til høsten. De er helt løse over hofter og lår, og dette volumet kan gi inntrykk av større hofter, samtidig som buksene er nette og smale på leggene, og gir en balansert figur. Kombiner for eksempel med høye hæler eller gladiatorsandaler.

Det finnes også andre måter å balansere store skuldre på. Du kan for eksempel prøve å unngå halternecktopper og helt tynne stropper, siden dette kan få skuldrene til å virke større. Forsøk heller litt bredere stropper, og velg et blikkfang et annet sted på kroppen ved hjelp av fargerikt tilbehør, kanskje et kult belte eller et par fargesterke sko.

Hilsen fra Kjersti

Farger

, innsendt av Maria
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.07.2010 / kWednesday. 00:54
Heihei!

Jeg er en rødhåret jente med lys hud og mye fregner. Jeg elsker mørke farger, men jeg ser enda blekere ut da. Har du tips til farger jeg kan bruke, bortsett fra hvitt?

Hei Maria!

Lys hud og fregner ser etter min mening nydelig ut til gyldne farger som oransje og gyldengult, og høstfarger som mosegrønt og brunt. Disse fargene passer jo også ekstra bra i sesongen vi snart går inn i.

Liker du rene og friske farger, vil jeg anbefale turkis! I tillegg til at turkis er en "glad" farge som passer perfekt nå om sommeren, er det også en farge som får huden til å se litt brunere ut.

En farge jeg ville unngått er sitrongul/helt lys gul. Det er en vanskelig farge å bruke for de alle fleste, fordi den gjerne gjør at man ser blekere ut enn man er, ja nesten litt "blass".

Ellers må du ikke nødvendigvis la være å bruke mørke klær:) Men du kan forsøke å unngå å bruke det helt opp mot ansiktet, siden særlig sort har en tendens til å få en til å se blekere ut enn man er. Gå for skjerf, gensere og jakker i lysere farger, så er det ingenting i veien for at du kan bruke for eksempel sorte bukser eller skjørt.

Lykke til!

Hilsen Kjersti

Servering

, innsendt av Jente20
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.07.2010 / kWednesday. 10:55
Hei! Skal servere i et stort selskap til helgen, og kleskoden er uformell og, ingen kleskoder! Lurer likevel på hva jeg skal ha på meg, det er et skipsredertreff. Litt eleganse må vel til, men samtidig må det jo være praktisk. Forkle tar jeg med. Noen forslag? Også dette med frisyre da, noen forslag til det som kan matche stilen? Hilsen usikker.
Heisann!

Nå vet jeg ikke om det er ute eller inne, men er det ute ville jeg først og fremst sett på værmeldingen, slik at du ikke blir enten supervarm eller gående å fryse. Er det spådd pent vær, eller du skal være innendørs, ville jeg kjørt litt safe, og gått for en sort kjole! En pen, enkel kjole i sort er det vanskelig å trå feil med. Dessuten vil det ikke synes så godt om du skulle være uheldig å få en vinflekk på kjolen.

Er det spådd ruskevær ville jeg gått for en pen bukse, sammen med topp og sort, innsvingt dressjakke. Er du redd for å bli for uformell, så dropp jeansen, og gå heller for en sort dressbukse.
Jeg ville valgt behagelig fottøy, siden man ofte må løpe litt rundt når man serverer. Unngå tynne stiletthæler, uansett hvor elegant det er! Vil du opp i høyden, så bruk pumps med medium høy hæl, eller aller helst kilehæler. Det er stilig, men funker samtidig bra på underlag som gress og brosten. Men dropp espadrillos (stråhæler) om det er fuktig.

Se stilige kilehælsko her:
http://www.kk.no/840518/kilehael-er-et-must-i-sommer

Og sko med mellomhøy hæl her:

http://www.kk.no/844135/ikke-klar-for-skyskraperhaeler.

Når det gjelder frisyre, så ville jeg satt opp håret (om du har langt hår), slik at du er sikker på å ikke få hår i maten.
En høy, enkel hestehale er et alternativ. Les om hvordan du "pimper" opp hestehalen her:
http://www.kk.no/829475/pimp-opp-hestehalen

Vil du ha noe litt mer pyntet, forsøk en svinekam eller en hårknute.

Lykke til!

Hilsen fra Kjersti

Høst

, innsendt av Lina
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.07.2010 / kWednesday. 16:41
Hei, jeg lurer på hva man burde satse på av plagg i høst og evt. vinter?
Hei Lina!

Se svaret jeg ga til Marte, rett under!

Beste hilsen

Kjersti

Uten tittel

, innsendt av Lillemy
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.07.2010 / kWednesday. 18:00
Hei :) Hvordan skal man kle seg for og fremheve figuren ,hvis man er ganske litem og har eplefigur???Synes det er vanskelig og finne klær som passer meg..
vent.

høygravid i bryllup!

, innsendt av bolle på magen...
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.07.2010 / kWednesday. 18:58
Jeg er gravid. I slutten av min graviditet skal jeg i bryllup - og lurer derfor på om du har noen tips på hva en kan ha på seg som gravid i bryllup? Dresskoden er pent (kirke og festmiddage etterpå). PS: det er sensommerbryllup!
Heisann!

Når det er i slutten av graviditeten, er det i alle fall ikke noe poeng å skjule magen! Den er stor og flott, og kan gjerne vises frem!

Jeg ville nok gått for en lang penkjole med empireliv. Empireliv betyr at det smaleste punktet på kjolen er rett under bysten. Kjøper du en variant med god vidde i skjørtet, vil kjolen skrå vidt ut fra dette punktet, og gi god plass til magen, samtidig med at den ligger pent over brystene og holder dem på plass.

Jeg ville valgt en variant som ikke hadde de aller tynneste spaghettistroppene, siden man naturlig nok har litt ekstra å bære på under graviditet, og dermed trenger god støtte til både pupper og mage, men også fordi man gjerne må kle seg litt "tekkelig" i kirken. Har du et sjal over er det selvsagt greit;)

Hvis du ikke synes det blir for varmt, vil kjoler med 3/4 lange ermer eller helt lange ermer kunne bli flott. Sørg da for at disse ikke er helt løse, men heller markerer armene litt.

Vil ellers anbefale denne artikkelen på vår søsterside Henne.no. Her er det mange forslag til hva som ser bra ut på gravide:

http://www.henne.no/778877/dette-vil-vi-se-gravide-i

Kos deg i bryllup, og lykke til med barnet!

Hilsen fra Kjersti

Bli ny.

, innsendt av Mette
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.07.2010 / kWednesday. 20:13
Skal på min første date på mange mange år og lurer på hvordan man som 40 åring kan ta seg best ut, når tyngdekraften har begynt å gjøre sin entrè og jeg har litt x-tra på maven. Skulle gjerne ha fixet litt på smilet oxo, men alt er så dyrt. Jeg har brunt hår og grønne øyne. Og har en tyngende hverdag med sykt barn.
Hei Mette!

Så spennende med date da!

Først av alt; velg noe konfortabelt du føler deg vel i, og som sier litt om hvem du er som person. Ikke tenk at du må ha noe helt ekstravagant som du aldri ville brukt ellers.

Ønsker du å ha på deg noe sommerlig, vil en lang kjole være et godt valg. Velg for eksempel en variant med empireliv, altså en kjole hvor det smaleste punktet er rett under brystene. Disse kjolene har ofte en pen utringning som gir fine pupper, og tar oppmerksomheten bort fra magen.

Fargerikt tilbehør er også fint å bruke som blikkfang. Det være seg en fin veske, et stort smykke eller kule sko.

Trives du i jeans, er det ingenting i veien for at du kan bruke det også på date! Da kan du i så fall dresse den opp litt. Velg for eksempel en boot cut-bukse (rette ben fra kneet og ned), dette gir lange fine ben. Kombiner den med en innsvingt dressjakke. Innsvingte jakker gir nemlig inntrykk av midje, og kan være en god idé når man har litt ekstra rundt livet. Så kan du for eksempel ha en fargerik topp under, i en farge som passer deg. En grunnregel er forresten at mørke farger forminsker, og lyse farger forstørrer. Så velger du en mørkere farge rundt magepartiet, er du på god vei. Finn for øvrig ut mer om hvilke farger du kan velge i denne artikkelen:
http://www.kk.no/830912/hvilke-farger-passer-til-deg

Er du fornøyd med bena dine, kan du gjerne fremheve disse. Bruk for eksempel en kjole eller tunika som rekker til rett over låret, og kombiner med en pen tights under. Høye hæler er heller ikke dumt. Nå i sommer er det for eksempel mange fine varianter med kilehæl. De er praktiske på gress og brostensunderlag, i tillegg til at de får deg litt opp i høyden, og hjelper deg på vei til en fin holdning.

Lykke til på date!

Hilsen fra Kjersti

Farge og butikk

, innsendt av Hilde
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.07.2010 / kWednesday. 22:31
Hvilkene farger passer jenter med brunt hår?

Hvor finner man de fineste klærene?

Er en jente på 14 år.

Hei Hilde!

Det er mange ting som avgjør hvilke farger man kler best. Både hårfarge, øyenfarge og hudfarge spiller inn.

Det første du kan prøve er dette trikset: Ta en titt på underarmen din og studér blodårene. Er blodårene blå, betyr det at du best kler kalde farger, mens grønne blodårer viser det motsatte, altså varmer farger.

Lys hud med kald tone passer til kalde farger, gjerne mørke farger med blå undertone. Medium hudfarge passer best med primærfargene, gul, rød og blå. Mørk hudfarge kler hvitt og lyse farger.

Men dette er ingen absolutte sannheter altså, kun ledetråder:)

Du kan lese mer om hvordan du finner farger som passer for deg i denne artikkelen:
http://www.kk.no/830912/hvilke-farger-passer-til-deg

Og her kan du lese mer om sesongens trendfarger:
http://www.kk.no/837090/dette-maa-du-vite-om-trendfargene.

Når det gjelder butikker, så er det litt vanskelig å svare på, siden jeg ikke vet hva slags klesstil du har, og hva du liker å gå med. Men se etter klær som gjør at du føler deg vel, det er det viktigste!

Hilsen fra Kjersti

Canada Goose.

, innsendt av Kristin
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.07.2010 / kThursday. 09:35
Hei,

Har du et like hot alternativ til Canada Goose jakke til høsten/vinteren?

Synes den er altfor dyr. Er opptatt av at jakken skal være se cool yet classy. "Gud forby, ikke se billig ut". Hehe, kan man få i pose og sekk?

Ha en fin sommerdag. :-)

Hei Kristin!

Et lite triks er å ta en titt i herreavdelingen på kjedebutikkene/nettbutikkene. Disse har ofte et lignende snitt, og kan gjerne være av god kvalitet, selv om de ikke er så dyre. De minste herrestørrelsene passer ofte til kvinner som vil ha en litt stor og god jakke.

Vil du at jakken skal ligne på Canada Goose, kan du jo jukse litt med å finne en dunjakke, og deretter sy på en pelskrage selv.

Er du først og fremst opptatt av en varm, trendy jakke, ville jeg vært på utkikk etter en saueskinnsjakke. Store designere som Vivienne Westwood og Burberry viste denne type jakke på sine visninger for høsten 2010. Finner du en variant med en stor, god krave er du garantert å være trendy når kulda kommer;)

Lykke til!

Hilsen fra Kjersti

Jeans til store lår

, innsendt av ISG
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.07.2010 / kThursday. 09:42
Hei Kjersti! Jeg har tenkt til å invistere i noen fine jeans til skolestart. Men jeg har et problem som gjør at jeg nesten alltid blir misfornøyd med buksen jeg kjøper. Jeg har en pæreformet kropp, men kanskje mer vaseformet, siden jeg har brede skuldre...
Jeg har store lår, ikke spesielt stor rumpe og tynn midje med flat mage.

Da er spørsmålet mitt; hva slags jeans-modell burde jeg bruke, og hvor kan jeg finne disse?

Heisann!

Til pæreformet figur vill jeg valgt en jeans som ikke er for høy i livet, siden høylivede bukser har en tendens til å forstørre brede hofter. Har du i tillegg smal midje, er det perfekt å vise den frem i en bukse med lavt liv!

Jeg ville unngått helt smale såkalte skinny jeans som også er stramme nederst på ankelen. Disse vil nemlig fremheve pærefasongen. Boot cut-bukser vil kunne passe bra for deg, ettersom de balanserer proposjonene dine. Boot Cut betyr at buksene er rette/vide fra kneet og ned.

Føler du at du blir veldig bred, kan en bukse med lommer som dekker rumpa få deg til å virke smalere. Jo større lommer jo bedre!

Ellers kan du ha i bakhodet at mørke farger forminsker og lyse farger forstørrer: Jeg ville altså gått for en mørk, lavlivet boot cut-bukse:)

Når det gjelder hvor du finner disse, så tror jeg du kan kikke på alt fra H&M til Carlings. Se etter boot-cut modellen, eller spør betjeningen.

Lykke til!

Hilsen Kjersti

Hatt?

, innsendt av ISG
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.07.2010 / kThursday. 09:47
Jeg lurer på om jeg skal begynne å bruke hatt, slik at jeg kan bli en fin rynkefri 40-åring slik som nicole kidman.

Hvor kan jeg finne stilige, moteriktige hatter som skygger for sol? Jeg tenker da på hatter av litt størrelse...

Og fungerer det med tung pannelugg og hatt?

Hei!

Jeg synes absolutt du kan bruke hatt! Hatter er undervurdert, etter min mening. Særlig nå om sommeren er en hatt perfekt å ha med både på stranden, på fest eller bare når man rusler seg en tur. Ikke nok med at den skygger for solen og skadelige UV-stråler, man blir gjerne ikke så sliten i hodet av varmen heller. Du kan gjerne bruke hatt når du har tung pannelugg, så lenge den ikke er så lang at den kommer i veien for øynene dine;)

I denne artikkelen finner du mange stilige hatter:
http://www.kk.no/846483/laer-deg-aa-bruke-hatt
. Har du en feminin og romantisk stil ville jeg valgt en stråhatt med stor brem, og kanskje et bånd i dyreprint eller et annet kult mønster rundt bremmen. Har du en mer casual stil og elsker jeans og T-skjorte, vil en Panama-hatt med mindre brem være kult.

Beste hilsen
Kjersti

Høstens moter

, innsendt av Marte
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.07.2010 / kThursday. 10:32
Hei!
Jeg tenker på å oppdatere høstens garderobe.
Kan du komme med noen stikkord for klær som vil prege denne høsten?
Hei Marte!

Jeg tror den litt lady-inspirerte stilen vi har sett mye av i sommer vil fortsette en stund til. Jeg tenker da på det som er veldig feminint og 50-tallsinspirert, med mye innsvingte kjoler, markert midje og store blomsterprint. Til høsten ville jeg tont ned de mest elleville blomstene, men kjørt på med samme snitt. For eksempel a-linjede kjoler til rett over knett, i farger som lilla og rødt.

Liker du en mer avslappet stil, ville jeg gått for jeans og innsvingt dressjakke, gjerne med et smalt belte over. Brede belter er noe jeg tror vi får se mindre av denne høsten. De blir smalere og smalere! Et alternativ til jeans er ballongbuksene, som er vide øverst og smalere ned mot leggen. De ser kulest ut med høye hæler, for eksempel plattåskoletter.

Jeg er også "redd for" at Chanels hårete belsboots kan bli en hit. Se denne artikkelen:
http://www.kk.no/837569/dette-er-faktisk-chanel

De er på en måte en videreutvikling av uggs, bare med pels på! Litt vanskelig å kombinere er de, men til smale jeans kan de funke...

Her er noen flere stikkord for høstmoten: Fjær, mer paljetter, tekstilmiks (f.eks ull og silke sammen), brokade og store smykker.

Beste hilsen

Kjersti

Uten tittel

, innsendt av
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.07.2010 / kThursday. 11:16
Jeg rekker ikke å svare flere nå, men alle innsendte spørsmål vil besvares i løpet av det neste døgnet:)

Hilsen KjerstiMest lest