VARMEVEST: Her er Karen i bakkene på Trysil for å teste varmevesten! Foto: KK.no
VARMEVEST: Her er Karen i bakkene på Trysil for å teste varmevesten!
Foto:KK.no
Test av varmevest:

Holder varmevesten det den lover i skibakken, på tur og til og fra jobb?

Her er dommen.

Har du noen gang sittet i skiheisen, eller vært ute på tur i mange minusgrader og tenkt «jeg skulle ønske det fantes en jakke eller vest med varmeelementer, tenk så SINNSYKT deilig!»? Jupp, det er flere av oss! Undertegnede har drømt om et slikt plagg i flere år nå, etter utallige timer i bakken og på tur med likblå lepper og ståpels over hele kroppen (pst. vet du hvorfor noen alltid er kalde på føttene?) Derfor var gleden stooor da vi i redaksjonen for en måneds tid siden fikk vite at dette plagget faktisk finnes!

LES OGSÅ: Vibrator-test: - Den lager mye lyd, men gjør til gjengjeld VIRKELIG jobben sin!

TO STØRRELSER: Vesten kommer i to størrelser - XS/S og M/L, og i fargene svart med røde glidelåser, eller lilla med hvite glidelåser.
TO STØRRELSER: Vesten kommer i to størrelser - XS/S og M/L, og i fargene svart med røde glidelåser, eller lilla med hvite glidelåser.

Et raskt søk på Google viste at flere norske firmaer har produsert vester og jakker med varmeelementer, hovedsakelig til jakt, men det var jo klart at dette måtte testes! Med på laget fikk jeg Karen fra Topp-redaksjonen, som er ihugga snowboarder, friluftsentusiast og hundeeier, og vant til lange, kalde dager i bakker og på tur.

Spørsmålet vi ville ha svar på, er om dette kanskje kan være tidenes beste oppfinnelse for frosne jenter (og gutter), eller nok et produkt som ikke holder det det lover? Vi bestemte oss for å teste vesten på tur, i bakken og på vei til og fra jobb. Se terningkast helt nederst i saken!

LES OGSÅ: Derfor er noen frysepinner

1. Konseptet varmevest - hva er din vurdering?
Karen:
 - Jeg synes i utgangspunktet det er et veldig godt konsept. Å kunne ha på en varmevest gjør det enkelt å holde varmen i flere ulike settinger uten å måtte gå for mye på kompromiss med hva man har på seg ellers. For eksempel funker den både godt under snowboardjakken, turjakken og kåpa på vei til jobb. 

Adele:
- Tanken er supersmart, og jeg er helt sikkert på at en boblevest med varmeelementer (hvis det funker), er noe mange jenter (vi fryser ofte litt mer enn gutta) ville ønsket seg. Det er jo helt genialt å ha under kåpen på vei til og fra jobb, under skalljakken i skibakken/heisen, eller på tur hvis du skal gå langt. Så ideen digger jeg!

Her skrur du varmen på.  Foto: nullHer skrur du varmen på. Foto: nullVesten blinker rødt mens den varmer seg opp.  Foto: nullVesten blinker rødt mens den varmer seg opp. Foto: nullHvit er den laveste temperaturgraden. Da er vesten 40 grader med 7 – 9 timer varmetid. Foto: nullHvit er den laveste temperaturgraden. Da er vesten 40 grader med 7 – 9 timer varmetid. Foto: nullBlå farge er medium varme med 50 grader og 5 – 6 timer varmetid.  Foto: nullBlå farge er medium varme med 50 grader og 5 – 6 timer varmetid. Foto: nullRød er den varmeste temperaturen på 65 grader med 4 – 5 timer varmetid. Foto: nullRød er den varmeste temperaturen på 65 grader med 4 – 5 timer varmetid. Foto: nullBatteriet kobles til varmeelementene og legges i en lomme inne i vesten. Lades opp enkelt ved bruk av medfølgende lader.  Foto: nullBatteriet kobles til varmeelementene og legges i en lomme inne i vesten. Lades opp enkelt ved bruk av medfølgende lader. Foto: null

LES OGSÅ: Test av hårkur - her er de 5 beste

2. Hvordan er designet på vesten?
Karen:
- Dessverre er ikke designet helt optimalt. Signalfarger på glidelåsen er ikke pent – og logoen ser ikke profesjonell nok ut. Ellers ser jeg ikke helt poenget med å ha knappen med led-lys utenpå vesten – den lyser rett og slett for mye opp. Denne kunne da likegodt sittet på samme sted, bare på innsiden av vesten? Ellers bør størrelsene jobbes med, og det bør være flere å velge i mellom. Det er ikke så bra at testobjektet er størrelse 36 og må bruke M/L og den likevel sitter litt stramt over hoften.

UNDER KÅPEN: Vesten har blitt testet på tur, i skibakke og under jakke på vei til/fra jobb.
UNDER KÅPEN: Vesten har blitt testet på tur, i skibakke og under jakke på vei til/fra jobb.

Adele:
- Designet er ikke heeelt «top notch». Jeg testet vesten i størrelse XS/S, som blir for stort for meg, som vanligvis er en XS. Fasongen er for vid, slik at varmeelementene ikke kommer tett nok på kroppen. Vesten burde vært mer fasongsydd, altså smalere i livet, for kvinner - og så savner jeg at den er litt lengre bak over rumpa. Her kunne det godt også vært varmeelementer festet lenger ned. Vesten er kanskje ikke så elegant å se på (den jeg testet var svart med knallrød glidelås), logoen kunne feks. vært litt mindre og fargene litt dusere. Slik den er nå foretrekker jeg rett og slett å bruke den under andre plagg!

Til forsiden