BSU: Ifølge ekspertene lønner det seg å fylle opp BSU-kontoen allerede i januar. Da får du nemlig renter på hele beløpet du har satt inn.  Foto: Shutterstock / Aleksandr Khmeliov
BSU: Ifølge ekspertene lønner det seg å fylle opp BSU-kontoen allerede i januar. Da får du nemlig renter på hele beløpet du har satt inn.
Foto:Shutterstock / Aleksandr Khmeliov
BSU:

Ja, det lønner seg å fylle opp BSU-kontoen allerede nå

- For å få mest rente på pengene du setter inn på BSU må de settes inn i januar. På den måten vil du få rente fra første krone, sier eksperten.

- I dag er det dessverre altfor få unge som benytter seg av boligsparing for ungdom. Faktisk er det kun én av fire unge DNB-kunder som sparer aktivt i BSU, forteller Trond Bentestuen, som er konserndirektør i DNB. 

Han mener at det bare blir viktige og viktigere å spare med tanke på dagens høye boligpriser og krav til egenkapital på 15 prosent

- Forbruk er gjerne mer fristende i nuet, men ikke glem at det kommer en dag i morgen. De feste unge har en forventning til hvordan den første leiligheten deres skal være. Mange får seg nok en blåmandag når de våkner og innser at de må bli i leiemarkedet en lengre periode fordi de ikke har spart opp nok egenkapital, sier han og tilføyer: 

- Derfor anbefales alle unge som har sommerjobb eller ekstrajobb ved siden av studiet å benytte anledningen til å spare til det de drømmer om å oppnå i fremtiden, sier han. 

LES OGSÅ: Alt du trenger å vite om å spare i fond​

DRØMMER OM EGEN LEILIGHET: - De feste unge har en forventning til hvordan den første leiligheten deres skal være, sier Trond Bentestuen.
DRØMMER OM EGEN LEILIGHET: - De feste unge har en forventning til hvordan den første leiligheten deres skal være, sier Trond Bentestuen. NTB scanpix

BSU-sparing har mange fordeler 

Videre forteller Bentestuen at BSU er den beste spareformen for unge opptil 33 år som ønsker å kjøpe bolig i fremtiden. Ikke bare får du en god rente på pengene som spares, du får også et skattefradrag.

- De ekstra skattekronene kan komme godt med i en ung lommebok. For å få full effekt av BSU-kontoen, må du ha en skattbar inntekt på nærmere 70 000 kroner. Fyller du da opp den årlige kvoten på 25 000 kroner vil du få 5000 kroner trukket fra skatten din.

- Det betyr at du samlet kan få hele 60 000 kroner i skattefradrag hvis du fyller opp maksimalt sparebeløp som er 300 000 kroner, sier han. 

LES OGSÅ: Så mye kan du spare i pensjon dersom du begynner i 20-årene

Lønner seg å fylle opp BSU-kontoen tidlig på året 

- Når bør man fylle opp BSU-kontoen? Når man vil i løpet av året eller så fort som mulig? 

For å få mest rente på pengene du setter inn på BSU må de settes inn i januar. På den måten vil du få rente fra første krone. 

Til forsiden