TOTALRENOVERT: Den gamle bilgarasjen på 500 kvadratmeter har blitt et kult og koselig familiehjem.  Foto: Jeltje Janmaat/House of Pictures
TOTALRENOVERT: Den gamle bilgarasjen på 500 kvadratmeter har blitt et kult og koselig familiehjem.
Foto:Jeltje Janmaat/House of Pictures

Garasjen ble et trendy familiehjem

Se så utrolig kult det ble!

KK LIVING: Den kalde, store og tomme industribygningen hadde ligget ute for salg lenge. Men en dag kjøpte nederlandske Margot (51) og Marcel (51) huset, og da fikk både venner og familie hakeslepp.

– Alle sa at vi var gale da vi flyttet inn her for noen år siden, sier Margot.

Det var nok bare Margot, Marcel og barna Roos (19) og Rik (17) som så potensialet til den forlatte industribygningen. 

Etter en omfattende renovering bor de nå i et romslig og trendy hus på 500 kvadratmeter. 

LES OGSÅ: Slik har interiørekspertene det på badet

jeltje janmaat/house of pictures, kk living 8 2015
PUSSE OPP: Margot er fornøyd med industribygningens transformasjon til et varmt og koselig hjem for familien. Jeltje Janmaat/House of Pictures

Forvandlet bygningen fullstendig

Alle soverommene ligger i andre etasje, og nede i første etasje er rommene fylt med liv og moro – spesielt i julen!

– Vi har gått forbi bygget mange ganger siden vi bodde i et rekkehus i nærheten. Da vi endelig tok over, møtte vi en ganske stor utfordring i å forvandle denne bygningen til et koselig og varmt familiehjem. Heldigvis var det et ekstra område oppe med både bad og kjøkken, som vi kunne bo i mens vi pusset opp nede.

1. etasje besto av kun én stor flate, så de måtte finne ut hvordan de ville dele den inn i hyggelige soner. De tenkte og planla mye, men følte seg til slutt litt fanget av sine egne ideer og endte opp med å få hjelp av en arkitekt.

– Han kom frem til noen løsninger som gir huset et helt unikt uttrykk, sier Margot.

LES OGSÅ: Sigrid Bonde Tusvik flyttet hjem til mamma og pappa

jeltje janmaat/house of pictures, kk living 8 2015
TOTALRENOVERT HUS: Den gamle bilgarasjen på 500 kvadratmeter har blitt et kult og koselig familiehjem. Jeltje Janmaat/House of Pictures

jeltje janmaat/house of pictures, kk living 8 2015
SYKKEL SOM PYNT: Marcels sykkel blir brukt som en kul og overraskende dekorasjon i hjemmet. Jeltje Janmaat/House of Pictures

jeltje janmaat/house of pictures, kk living 8 2015
KULE STILLEBEN: Margot liker å samle på ting og dekorerer huset med fine stilleben. Jeltje Janmaat/House of Pictures

jeltje janmaat/house of pictures, kk living 8 2015
LESEKROK I HUSET: Paret har laget et lite bibliotek med innebygde bokhyller. Jeltje Janmaat/House of Pictures

Store møbler og private soner

Det første man møter, er den store hallen med eikegulv. Alle dørene til vaskerom, bad, og boder er ute av syne, og trepanelene sammen med tregulvet gir rommet en rolig og avslappet følelse.

– Vi har brukt skyvedører her nede, som er helt i stil med for- og baksiden av huset. En lettvegg med kjøkkenskap deler kjøkken og stue. Med slike smarte romløsninger lager vi koselige områder uten å miste husets industrielle uttrykk.

Margots nye hjem er et ideelt sted når det gjelder å få utløp for hennes kreative sider. Hun jobber nemlig i en møbelbutikk!

– De store møblene våre, som sofaen og dagsengen, passer perfekt inn her – mye bedre enn i vårt forrige hjem.

– Det er mer enn nok plass enten vi er samlet, eller velger en plass der vi vil være helt for oss selv. Det er litt rart å tenke på at det som en gang var en bilgarasje nå er vårt hjem. Det er det som gjør dette hjemmet så spesielt. Venner som kommer på besøk er overrasket over at denne bygningen kunne bli så varm og koselig.

Margot elsker å gjøre det ekstra koselig ved juletider. Med hint av rødt, gult og gull og naturlige elementer som for eksempel trebiter gjort om til et sidebord eller en lysestake.

jeltje janmaat/house of pictures, kk living 8 2015
GAMLE DØRER SOM DEKOR: Hjemmet har mange gamle dører rundt omkring. Disse bruker Margot for å skrive beskjeder på. Jeltje Janmaat/House of Pictures

jeltje janmaat/house of pictures, kk living 8 2015
VINTAGEMØBLER: Spisebordet og stolene er secondhand, fra en butikk i Nederland som selger gamle restaurantmøbler. Jeltje Janmaat/House of Pictures

Blander fritid med interiøret

Foran de store vinduene, med fantastisk utsikt over hagen, har paret plassert et stort langbord de fant i en bruktbutikk.

Først hadde de problemer med å møblere stuen, men nå har Margot funnet løsningen hun er veldig fornøyd med.

– Jeg hang et nydelig teppe av farget kuskinn på den hvite veggen – og det ser fantastisk ut! Jeg er veldig glad for at jeg kan plassere ting som den høye stigen i hjemmet mitt. Det gjør det spesielt.

Til forsiden