DE GAMLE BUKSENE TIL SVIGERFAR: Tonje Kyte (31) klippet opp de gamle buksene til svigerfar og strikket favorittputen sin. Foto: Tonje Kyte/Colage: Tone Ruud Engen
DE GAMLE BUKSENE TIL SVIGERFAR: Tonje Kyte (31) klippet opp de gamle buksene til svigerfar og strikket favorittputen sin. Foto: Tonje Kyte/Colage: Tone Ruud Engen

Se hva jeansene dine kan bli til

Interiørbloggeren Tonje Kyte (31) lagde en denim-pute av gamle bukser.

- Mitt nyeste prosjekt er denim-puten. Det er nå favorittputen min, forteller Tonje Kyte (31). Hun er den kreative skribenten bak bloggen Forever Love.

De nøytrale fargene i hjemmet til Tonje gir en avslappende følelse, og gjør at hun kan få frem sine favorittfarger andre steder.

Blant hvite og rene linjer kan du blant annet finne flere innslag av denim, som ofte er egne kreasjoner.

Tonje Kyte er en av interiørbloggene KK.no har plukket ut til en artikkelserie som skal gi deg inspirasjon og ideer til ditt eget hjem.

LES OGSÅ: Kjøkkenmaskinen alle vil ha

Denim-pute og drømmeteppe

Denim-puten er laget fra klær som er etterlatt i huset fra svigerfaren til Tonje, og hun har funnet kreatve metoder for å lage noe eget ut av tøyet.

- Jeg klippet opp denimbukser i to-tre centimeter brede strimler. Disse sydde jeg sammen slik at det ble et garn, og deretter strikket jeg favorittputen min. Et følelsesladet prosjekt, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Denim-puten passer godt inn med den ellers hvite og rene stilen hjemme hos interiørbloggeren, og den kan enkelt pynte opp hvor som helst.
Denim-puten passer godt inn med den ellers hvite og rene stilen hjemme hos interiørbloggeren, og den kan enkelt pynte opp hvor som helst.Tonje Kyte
Det er imidlertid ikke det eneste hun har laget ut de gamle klærne.

- Jeg har tatt vare på mye av klærne og har også sydd et "drømmeteppe" til datteren min, sier bloggeren.

LES OGSÅ: Slik innreder du på bare 42 kvm

Skift ut bilder og rammer

I likhet med moteprinsessen, Cecilie Melli, er det hovedsaklig lyse farger som går igjen hos Tonje. Hun har likevel en forkjærlighet for farger, og akkurat nå er det lilla og lys blå som gjelder.

Etter hvert som smaken hennes endrer seg skifter hun ut puter, tepper, ting hun lager og fotografier.

- Jeg bytter ofte fotografiene mine slik at de passer sammen men resten av fargene jeg bruker. Det er små og effektive detaljer som også er med på å gjøre hjemmet personlig, sier hun.

Også rammene kan du bytte ut og gjøre til dine egne. Gi dem et nytt strøk maling eller dekorer dem på andre måter. På nettet kan du også finne mange fine rammer.

Nye fotografier trenger heller ikke være vanskelig.

- Jeg skriver stort sett ut bilder selv. Da bruker jeg HP fotopapir og bildelistene til Riviere Maison. Ellers bruker jeg også en del av tre-rammene fra IKEA, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Her har Tonje printet ut egne bilder og brukt bildelister fra Riviere Maison istedenfor ramme.
Her har Tonje printet ut egne bilder og brukt bildelister fra Riviere Maison istedenfor ramme. Tonje Kyte
Slik finner du ut hvordan du vil ha det

I begynnelsen av oppussingen kan det være vanskelig å vite hvor man skal begynne. Tonje sin anbefaling er at du samler ideene dine.

- Tenk gjennom hva du ønsker og trenger. Deretter samler du alle ideene dine på et moodboard eller visionborad, sier hun.

Dette gir et godt utgangspunkt hvor dårlige kombinasjoner er lett å fjerne.

LES OGSÅ: Slik innreder du nesten gratis

Tålmodighet er viktig

Tonje og samboeren har lært mye av å pusse opp huset deres, og deres beste anbefaling er å ha tålmodighet.

- La oppussingen være en prosess, slik at helheten utvikler seg underveis. Da er det også lettere å tilpasse budsjettet. Tålmodighet gjør at man kan kjøpe akkurat de tingene man vil ha, sier interiørbloggeren.

Selv har Tonje et visionboard på kjøkkenet hvor hun henger opp ideer og tanker rundt huset, i tillegg til hva hun ønsker seg. Og det er ikke alt man kan kjøpe med en gang.

- Akkurat nå ønsker jeg meg Eames Plastic Sidechair DSW stol som er designet av Eames for Vitra. Vi klarer ikke helt å bestemme om vi skal ha med lønnebein eller stålbein, og siden vi skal ha ganske mange, bruker vi litt tid på å bestemme oss.

Se flere bilder av hjemmet til Tonje her:[embed:gallery:7019]Tonjes favorittbutikker og blogger:


Favorittbutikker:
  • Hviit.no - Se nettbutikken
  • Hjerterom - se nettbutikken
  • Nostalgi - Se nettbutikken
  • Designer Delikatessen - Se nettbutikken

  • Favorittblogger:
  • Bodieandfou
  • Fru Fly
  • Kjerstis Lykke
  • Til forsiden