Foto:
Foto:

Se Thereses (32) fantastiske hus

La møblene stå mer frittstående, det skaper mer liv i rommet, sier hun.

– Jeg tror jeg kunne hatt ti forskjellige hjem, men noe ville alltid gått igjen; personlighet, luftighet, humor og lekenhet, sier Therese Bjune Horgen som skriver bloggen Thea's Mania.

Funkishuset som hun og mannen har tegnet selv har rene hvite linjer, men er på ingen måte ensformig av den grunn.

Therese har en forkjærlighet for farger, og flere av møblene går helt i kontrast med de ellers lyse flatene.

Therese Bjune Horgen er en av interiørbloggene KK.no har plukket ut til en artikkelserie som skal gi deg inspirasjon og ideer til ditt eget hjem.

Les også: - Jeg er forelsket i kjøeskapet mitt

HER ER INTERIØR-HEMMELIGHETENE HENNES:


Designerklassikere, redesign og en touch av retro

– Jeg er av typen som hadde kjedet meg med bare lyse farger, men jeg får frem fargene i møbler og ikke på veggene. Jeg er mer skeptisk til det, og tror jeg hadde blitt stresset og urolig hvis jeg hadde hatt store flater med sterke farger rundt meg, sier hun.

Hjemmet har en harmonisk miks av nytt design, designerklassikere, redesign, loppefunn og en touch av retro i enkelte steder.

Therese forteller at mye av inspirasjonen kommer av et mer miljøbevisst samfunn.

– Jeg er ikke redd for å bruke farger og tenker at hvis jeg skulle gå lei, er det bare å svinge litt med malekosten igjen. Så i bunnen av interiørvalgene mine ligger det en tanke om tidløshet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Bildet er tatt inn mot spisestuen. Funkishuset har veldig få vegger og blir derfor lyst og luftig.
Bildet er tatt inn mot spisestuen. Funkishuset har veldig få vegger og blir derfor lyst og luftig.Therese Bjune Horgen
Les også: Slik bor bloggeren Ida (25) fra Risør


Dette bør du gjøre når du innreder

Therese presiserer hvor viktig førsteinntrykker er når du skal innrede, og at du må ha dette i bakhodet når du skal bestemme hvordan rommet skal innredes.

– Du må se for deg rommet. Ta utgangspunkt i ståstedet når du kommer inn i rommet og begynn derfra. Det er et viktig førsteinntrykk. Den veggen du først ser bør møbleres etter hjerte, sier hun.

Men selv om det er denne veggen du først bør bryne deg på, trenger ikke alle møbler å stå helt inntil den av den grunn.

– Mye kan med fordel stå mer frittstående, som for eksempel sofaer, spisebord, stoler og skrivebord. Det skaper bare mer liv i rommet, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Soverommet er malt lyseblått i motsetning til mesteparten av huset ellers som er hvitt, men også er er det tatt inn litt farger som gir en retro-følelse.
Soverommet er malt lyseblått i motsetning til mesteparten av huset ellers som er hvitt, men også er er det tatt inn litt farger som gir en retro-følelse.Nina Ruud

Les også: Slik får du Mad Men-stilen

Lyse vegger gir større spillerom

Det som er viktigst hvis du ønsker å få litt mer farger inn i hjemmet ditt er at grunnfargene er lyse, slik at du får større spillerom til å ta inn farger andre steder.

– Et hvert møbel får mer oppmerksomhet ved å velge lyse vegger. Deretter kan du velge noen farger som skal gå igjen i rommet. Det gjør heller ingen ting med et møbel som stikker seg ut fra disse fargene, men husk at du ikke overmøblerer. Hver ting fortjener sin oppmerksomhet, og da må det ikke dynges ned, sier Horgen.

Det du imidlertid skal være obs på er at ulike farger påvirker deg forskjellig, så det kan være viktig å velge farger som har en positiv virkning på deg.

– Du skal tross alt omgi deg med møblene hver dag, og da hjelper det lite om de bare er tøffe å se på, sier bloggeren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


alt
Les også: Disse vil inn på kjøkkenet ditt

Redsign - Sjarm, sjel og funksjonelt

– Det er ingen hemmelighet at min favorittbutikk er Precious.no. Damen bak denne nettbutikken, Katherine Schweder lager unike redesignet møbler som har det lille ekstra, sier Horgen.

Precious er en litt annerledes nettbutikk som er basert på gjenbruk. Nettsiden kan også være til inspirasjon for å se hvordan møbler kan få en makeover, for eksempel til den gamle stolen som ligger på loftet.

En ujevn gammel stol kan bli like fin med et nytt strøk maling, og det er kanskje også derfor Therese hyppig besøker bruktbutikker.

Men det er imidlertid ikke bare der hun finner sine skatter, og besøker en del butikker med nyere design.

– Jeg handler ofte på Xponella i Asker som har et variert sortiment. Butikken Verket, i Bærum, er også en favoritt, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Dette er gangen ved hovedinngangen. Stolen er kjøpt på Hilmers hus og fargen på den blir stilig sammen med grønnfargen i tapeten fra Borge.
Dette er gangen ved hovedinngangen. Stolen er kjøpt på Hilmers hus og fargen på den blir stilig sammen med grønnfargen i tapeten fra Borge.Therese Bjune Horgen


Therese's favorittbutikker og blogger

Therese lar seg inspirere av mye forskjellig, men hun har likevel sine favorittblogger og interiørbutikker. Sjekk de ut her:

Favorittbutikker:
 • Xponella i Asker - Sjekk ut nettbutikken
 • Verket Interiør i Bærum - Sjekk ut nettbutikken
 • 13Tretten i Tønsberg.
 • Nettbutikken Precious.no

 • Favorittblogger:
 • Romantiskretro.blogspot.com

 • 13tretten.blogspot.com

 • ornnastet.blogspot.com


 • SE RESTEN AV BILDENE FRA HUSET HER:


  [embed:gallery:6890]

  Til forsiden