An-Magritt (35) har gitt småbruket hun og mannen hennes har arvet, en helt ny look. Det beste du kan gjøre for å friske opp er å ta frem malekosten, mener hun. Foto: An-Magritt Moen/ Colage: Tone Ruud Engen
An-Magritt (35) har gitt småbruket hun og mannen hennes har arvet, en helt ny look. Det beste du kan gjøre for å friske opp er å ta frem malekosten, mener hun. Foto: An-Magritt Moen/ Colage: Tone Ruud Engen

Slik får du en retro-makeover

- Du må tilpasse deg etter hvordan huset er bygd, sier An-Magritt (35).

– Jeg skal innrømme at det innimellom har vært en utfordring å pusse opp et så gammelt hus. Vi endrer det vi kan og frisker opp det gamle med nye farger. En stor del av sjarmen er jo at det faktisk er gammelt, med alt det innebærer, sier An-Magritt Moen (25) som er skribenten bak bloggen Romantisk Retro.

An-Magritt, mannen hennes og deres fire barn bor i et småbruk fra 1800-tallet på Tomter. Til tross for mange større endringer som er gjort med huset, er det også mye som er holdt slik det var orginalt.

Blant annet har An-Magritt funnet tilbake til det orginale gulvet i stuen, som gjemte seg godt under et vegg-til-vegg teppe.

An-Magritt Moen er en av interiørbloggerne KK.no har plukket ut til en artikkelserie som skal gi deg inspirasjon og ideer til ditt eget hjem.

Les også: Her er vårens interiørtrender

Viktig å tilpasse seg etter huset

Istedenfor å starte et kjempeprosjekt ved å pusse opp alt, har heller An-Magritt og familien funnet en stil som går godt sammen med de over hundre år gamle veggene i huset.

– Det kan være vanskelig å pusse opp et så gammelt hus. Her er det tømmervegger flere steder, og disse er det ikke bare å flytte på, selv om jeg ofte kunne ønske det, sier hun.

An-Magritt har blant annet hatt lyst til å få frem de nakne tømmerveggene som skjuler seg rundt omkring, men dører og vinduer som er tettet igjen bak panelen, har gjort det vanskelig.

– Siden huset er så gammelt har det stadig blitt gjort endringer på det. Hver generasjon har gjort ulike endringer i form av påbygg og flytting av dører og vinduer. I tillegg har vegger, gulv og tak blitt endret hvert tiår, sier Moen.

Da er det godt at hun er kreativ.

– Huset stiller med den formen og konstruksjonen det har, og vi må bare tilpasse oss etter det, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Den gamle kontorstolen til venstre i bildet har An-Magritt fått etter faren sin. Han lagde den i sin ungsom, og betyr mye for henne.
Den gamle kontorstolen til venstre i bildet har An-Magritt fått etter faren sin. Han lagde den i sin ungsom, og betyr mye for henne.An-Magritt Moen
Les også: 4 av 10 skal gjøre dette i år

Finn ut hvor det passer etter hvert

Istedenfor å finne møbler som passer konkret til hvordan An-Magritt ser for seg at det skal bli, har hun en litt annen fremgansmåte.

Hun finner mye av møblene på loppemarked og bruktbutikker, men finner ut av hvor det skal være først etter hun har kommet hjem igjen.

– Du må tørre å prøve og feile litt. Har man kjøpt et møbel, så er det ikke sikkert du finner den rette plassen eller hvordan du skal bruke det med en gang. Kanskje må det flyttes på eller det trenger å få en ny farge, sier hun.

– Hvis man skal pusse opp på budsjett er du mer eller mindre tvunget til å tenke kreativt.

Les også: Søtt interiør fra H&M Home

Et strøk maling kan gjøre mye

Hvis du ønsker å gjøre noen enkle grep i hjemmet ditt som gir litt forandring vil An-Magritt anbefale å male. Uansett hvilken stil du har eller hvordan hjemmet ser ut i utgangspunktet vil dette gi en ny atmosfære til rommet.

– Enten du liker det hvite, romantiske eller det fargerike og retroinspirerte er maling et godt tips. Med maling kan du sette ditt eget preg på både rom og interiør uansett, sier Moen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


alt
Hun er veldig opptatt av at hjemmet skal være praktisk i tillegg til å se bra ut, og har blant annet funnet en løsning på vaskerommet som gjør hverdagen enklere.

– Det er en kominasjon av vaskerom og klesoppbevaring, dermed blir det en sirkulasjon på klærne. Det går fra skap til bruk, bruk til vask og fra vask til skap igjen. Dette gjør at også barna kan ta sin del i vaskingen, sier hun.

Se flere bilder av huset til An-Magritt her:


[embed:gallery:6917]An-Margitt's yndlingsbutikker og blogger:


Favorittblogger:
  • MedEtLekentSinn.blogspot.com
  • ShineDotDesigjn.blogspot.com
  • Moa og Kaffekoppen

  • Favorittbutikker:
  • eye-2-eye.net
  • Epla.no
  • Etsy.com

  • Disse butikkene kombinerer interiør, smykker, klær, kosmetikk og andre produkter.undefined
    Til forsiden