KREATIV TOMMEL: Ingrid G. Aune er veldig kreativ og har blant annet laget sengeteppet på soverommet. Det er imidlertid ikke alt som er like vanskelig å lage selv. Se tipsene til Ingrid i saken om hva alle kan klare.
KREATIV TOMMEL: Ingrid G. Aune er veldig kreativ og har blant annet laget sengeteppet på soverommet. Det er imidlertid ikke alt som er like vanskelig å lage selv. Se tipsene til Ingrid i saken om hva alle kan klare.
Ingrid G. Aune/Colage: Tone Ruud Engen

Slik kan du innrede nesten gratis

Ingrid (28) bruker fantasien fremfor en formue når hun pusser opp.

- Jeg liker å skape noe med få midler. Det er utrolig morsomt å se hva jeg kan få til med lite penger og mye fantasi, sier Ingrid G. Aune som er skribenten bak bloggen, Fjeldborg (EKSTERN LENKE).

Og fantasi er noe Ingrid absolutt ikke mangler. Hjemmet deres har innspil av egne kreasjoner fra bloggeren, som er preget av vakre og fargerike retromønster.

Huset er opprinnelig fra 1925 og Ingrid og mannen hennes har gjort mye med huset etter de kjøpte det. Plater på både vegger, gulv og tak er fjernet for å få frem de orginale detaljene i huset.

Ingrid G. Aune (28) er en av interiørbloggerne KK.no har plukket ut til en artikkelserie som skal gi deg inspirasjon og ideer til ditt eget hjem.

LES OGSÅ: Her er vårens interiørtrender

Dette kan alle få til

Egendesignet putetrekk, tapetserte skapdører og matchende knotter er bare noe av det som gir huset til Ingrid og mannen hennes en helt egen stil. Selv syns hun stilen er en god blanding av det meste.

- V har nok ikke en bestemt stil, men det går mye i fargeglad retro med enkelte klassikere. Basen i hjemmet er sort og hvitt, sier Aune.

Mange av detaljene i hjemmet har hun eller mannen laget helt selv. Det er høres kanskje ut som en simpel nok jobb for enkelte, men for dem som ikke er like fingernemme, finnes det alternativer som alle kan få til.

- Å male møbler kan alle få til. Puss møbelet ned, vask det med salmiakk og bruk en grunning. Deretter maler du to-tre strøk på toppen. Hvis du sliter med å finne riktig farge har Kulør.no (EKSTERN LENKE) en veldig fin fargevelger.

På fargelære på den samme nettsiden (EKSTERN LENKE) kan du også lære en del om hvilke farger som passer sammen, og hvilke farger som passer i forhold til møblene dine.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


Ingrid G. Aune

LES OGSÅ: Slik innreder du på bare 42 kvm

Slik kan du enkelt forfriske hjemmet

Det er ingen tvil om at Ingrid har en lidenskap for interiør, og hun liker godt at det er et evig prosjekt. På den måten er det alltid noe å pusle med, eller noe som kan gi hjemmet en ny følelse.

Og Ingrid har et godt triks for at du straks kan få en følelse av et nytt hjem.

- Å bytte ut tekstiler er et gammelt jungeltriks, men det er veldig virkningsfullt. Bytt ut puter, tepper, ryer og gardiner hvis du har det. Ellers funker det alltid å male eller tapetsere, sier hun.

Nye gardiner eller putetrekk trenger heller ikke koste en formue. På IKEA finner du mye billig, som enkelt gir hjemmet ditt et frisk pust. Et annet alternativ er kolleksjonen fra H&M Home, som nå også er å få kjøpt i butikk.

LES OGSÅ: Her bor Anine (29) på 480 kvadratmeter

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


Ingrid G. Aune

Hvis gulvene er slitt - mal dem

Mye av sjarmen med eldre hus er å få frem det orginale ved huset, og i tillegg til å få de frem, fremheve detaljene. Også det kan du enkelt gjøre med et strøk maling mener Ingrid.

- Malte gulv er drøm, syns jeg. Det er lett å vaske og lett å fornye hvis du skulle gå lei. Med hvite gulv får man også en deilig og rolig base, sier interiørbloggeren.

Husk også at eldre hus ofte kan skjule et flott gulv under et annet. Ved første øyekast kan det kanskje se slitt ut, men et strøk maling vil gjøre underverker, og det trenger absolutt ikke være vanskelig. Det er billigere enn å legge nytt gulv, og ofte finere enn andre billige alternativer.

For Ingrid er i alle fall ikke laminatgulv et alternativ.

- Jeg er litt «allergisk» mot laminatgulv. Jeg syns det er sløseri å legge plastgulv som tåler lite, gir dårlig romklang og som ikke kan restaureres i ettertid, sier hun.

Se flere bilder fra Fjeldborg her:

Ingrid's favorittblogger og butikker

Favorittbutikker:

  • 13Tretten i Tønsberg - Se bloggen
  • Nr 9 i Sandefjord
  • Home & Cottage - Se nettsiden
  • Ikea - Se nettsiden
  • Favorittblogger:

  • Fryd+design - frydogdesign.blogspot.com
  • Smilerynker - smilerynker.blogspot.com
  • Vintage - johanna-vintage.blogspot.com
  • Mest lest