EN HESTEHALE ER ET GODT UTGANGSPUNKT: Så kan du style den ut i fra hvor god tid du har. Her kan du se en fiskebeinsflette. Foto: Per Ervland
EN HESTEHALE ER ET GODT UTGANGSPUNKT: Så kan du style den ut i fra hvor god tid du har. Her kan du se en fiskebeinsflette. Foto: Per Ervland
Frisyre

Dette er den beste treningssveisen

- Ikke vær redd for å bruke hårspray, forteller Nikita-frisør Heidi Fasteland.

Lørdag ble det aller første KK-mila arrangementet sparket i gang på Aker Brygge i Oslo, og over 3000 påmeldte kvinner stilte opp i fullt treningsantrekk med humøret på topp.

For mange av kvinnene var KK-mila en drivkraft for å komme i gang med treningen, mens andre ville kombinere løpet med en jentertur, shopping og kos.

Da passet det jo bra at det også var muligheter for en massasje, eller en liten make-over av hår før startskuddet gikk.

KK.no tok en liten prat med frisørene, som for anledningen var hentet inn fra Nikita, for å høre hva som er den absolutt beste sveisen til treingsøkten.

LES OGSÅ: Ta frem igjen denne spenna

alt
Heidi Fasteland er frisør hos Nikita på Aker Brygge. Hun mener du skal gjøre som tennisspillerne før trening. Foto: Per Ervland Vis mer

Gjør som tennisspillerne

- Det viktigste når du skal trene er selvfølgelig å få vekk alt håret fra ansiktet, forteller Heidi Fasteland som er frisør hos Nikita på Aker Brygge.

Siden de færreste velger å gå med håret løst på trening, er et vanlig valg å sette det opp i en strikk eller lage en flette. Men som oftest vil det falle ned like raskt som du satt det opp.

- Jeg syns det er både stilig og praktisk med en flette som er typisk for tennisspillere. De setter håret først opp i en flette på toppen av hodet, og deretter fletter det. Da får du også med mer hår slik at det ikke faller ut så lett, forteller Fasteland.

LES OGSÅ: Ikke gjør dette når håret er vått

- Ikke vær redd for å bruke hårspray

Det kan kanskje føles litt unødvendig å legge mye tid og arbeid i både hår og sminke når du kun skal på trening, men Fasteland forteller at det helt klart har sine fordeler.

- Ikke vær redd for å bruke litt hårspray selv om du bare skal på trening. Vi som har nordisk hår har ofte små babyhår som ikke vil ligge så lett, og da kan noen lag med hårspray komme godt med.

Hun forteller at en hestehale på toppen av hodet generelt er et godt utgangspunkt når du skal på trening. Da kan du style den ut i fra hva du gidder og har tid til, og mulighetene er uendelige.

- Du kan for eksempel bare la den være som den er, eller du kan flette en vanlig flette, en fiskebeins-flette eller rulle håret opp til en ball, sier Flateland.

Her kan du se hvordan du fikser sveisen selv:


 Kristin Langebakke (27) skal få en fresh frsiyre til KK-mila. Foto: Per Ervland  Foto: undefined Kristin Langebakke (27) skal få en fresh frsiyre til KK-mila. Foto: Per Ervland Foto: undefined Start med å tuppere håret inne ved røttene på toppen av hode og litt rundt slik at det både holder seg på plass og får litt volum. Foto: Per Ervland  Foto: undefined Start med å tuppere håret inne ved røttene på toppen av hode og litt rundt slik at det både holder seg på plass og får litt volum. Foto: Per Ervland Foto: undefined Deretter børster du over det, uten at du grer det helt ut, og setter det opp i en strikk. Foto: Per Ervland  Foto: undefined Deretter børster du over det, uten at du grer det helt ut, og setter det opp i en strikk. Foto: Per Ervland Foto: undefined Etter på kan du lage en helt vanlig flette... Foto: Per Ervland  Foto: undefined Etter på kan du lage en helt vanlig flette... Foto: Per Ervland Foto: undefined ... Eller en fiskebeinsflette hvis du har litt ekstra god tid. Foto: Per Ervland  Foto: undefined ... Eller en fiskebeinsflette hvis du har litt ekstra god tid. Foto: Per Ervland Foto: undefined Kejpefint og praktisk siden det holder håret på plass. Foto: Per Ervland  Foto: undefined Kejpefint og praktisk siden det holder håret på plass. Foto: Per Ervland Foto: undefined Hvis du har litt dårligere tid kan du bare lage en enkel ball. Del hestehalen i to og tvinn det sammen før du ruller det rundt strikken til en ball. Foto: Per Ervland  Foto: undefined Hvis du har litt dårligere tid kan du bare lage en enkel ball. Del hestehalen i to og tvinn det sammen før du ruller det rundt strikken til en ball. Foto: Per Ervland Foto: undefined

LES OGSÅ: Her er høstens heteste frisyrer

Til forsiden