ØKER SEXLYSTEN: Det finnes en rekke matvarer som kan øke sexlysten til deg og partneren din.  Foto: Getty Images/Fuse
ØKER SEXLYSTEN: Det finnes en rekke matvarer som kan øke sexlysten til deg og partneren din. Foto: Getty Images/Fuse
Sex

Maten som får fart på sexlivet

Sjekk hvilke ingredienser du bør se etter i butikken.

Det er mange fordeler ved å ta en «runde i halmen» - i tillegg til det åpenbare.

For eksempel har studier vist at sex har en unik effekt på hjernen og kan bidra til å gjøre deg smartere.

Hvis du derimot syns at det ikke er fullt så mye aktivitet mellom lakenene som du egentlig kunne tenke deg, finnes det enkelte matvarer som faktisk kan øke sexlysten.

Og nei, det er ikke bare snakk om østers.

Blant annet innholder både sjokolade, chili, rødvin og safran ingredienser som har en unik effekt på libidoen, skriver Huffington Post.

LES OGSÅ: Her er den nye helsedrikken

alt
SPIS CHILI: Ikke bare smaker det godt, men en ingrediens kalt capsacin bidrar til å øke blodsirkualsjonen og produksjonen av endorfiner. Foto: Colourbox Vis mer

Chili

Her gjelder det å finne den hotteste chilien i butikkhyllen.

Det er nemlig innholdet av capsacin - stoffet som gir chili, jalapenos og andre sterke grønnsaker den sterke smaken - som har en positiv effekt på lysten.

Stoffet kan øke blodsirkulasjonen og blodstrømmen i kroppen, i tillegg til at det bidrar til å frigi endorfiner - som naturligvis også har en positiv effekt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Grønn te

Selv om det finnes en ny te på markedet som danker ut grønn te, har likevel den grønne varianten andre fordeler - blant annet på sexlivet ditt.

Dette skyldes det høye innholdet av antioksidantene katekiner, som bidrar til å holde blodårene dine sunne og øke sirkulasjonen av blod.

LES OGSÅ: Ser du hva som er feil her?

Rødvin

Skal dere lade opp med en god middag og litt rødvin? Ikke så dumt.

Rødvin er kjent for å ha en rekke helsefordeler, for eksempel at det har en positiv effekt på hjertet. Men det kan også hjelpe på sexlivet. En studie blant 800 personer i Italia, viste at deltakerne som drakk to glass om dagen hadde mer sex enn de som ikke drakk.

Én teori bak dette er, igjen, at antioksidantene øker blodsirkulasjonen.

alt
YUM: Hvorfor ikke starte kvelden med litt rødvin og mørk sjokolade? Sammen har de en positiv effekt på både blodtrykket og humøret. Foto: Getty Images/Hemera Vis mer

Sjokolade

Den romantiske, hjerteformede esken med sjokolade skaper ikke bare god stemning, men kan også få opp humøret og øke sexlysten.

Sjokolade inneholder et stoff kalt fenetylamin, som bidrar til at det frigis mer endorfiner. En studie fra Storbritannia har tidligere vist at sjokolade bidrar til større reaksjoner i kroppen enn blant annet kyssing.

For størst helsefordeler, se etter den med minimun 70 prosent kakao.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


LES OGSÅ: Surdeigsbrød er sunnere

alt
SAFRAN: Krydderet er lenge blitt brukt som medisin, og ser også ut til å ha en positiv effekt på sexlivet. Foto: Thinkstock.com Vis mer

Safran

Safran har siden gammelt av vært brukt i medisin, parfymeproduksjon og til farging av stoff. I tillegg har det vært kjent som et beroligende middel, som også kan virke krampeløsende.

En studie som nylig ble presentert i Food Research International, viser imidlertid at safran - kjent som verdens dyreste krydder - kan øke den seksuelle ytelsen.

Prøv derfor å starte kvelden med en middag krydret med safran.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Ginseng

Ginseng har lenge blitt brukt innen kinesisk medisin, men det viser seg at den også har en positiv effekt på både kvinner og menn når det kommer til aktivitetene på soverommet.

En studie fra Hawaii viste at kvinnene som inntok ginseng hadde mye større lyst enn de som ikke tok det. I tillegg fant forskerne ut at det kunne ha en positiv effekt blant menn med impotens.

LES OGSÅ: Ha sex i dag - det gjør deg godt
Til forsiden