BRIOCHE: Her får du oppskrift på plommeskiver med brioche. FOTO: Lisbeth Michelsen
BRIOCHE: Her får du oppskrift på plommeskiver med brioche. FOTO: Lisbeth Michelsen
Brioche:

Helgens høydepunkt? Et glass bobler og denne herligheten

Her får du oppskrift på plommeskiver med brioche!

«»- Det dufter brioche, sier forsåsegpåerne ofte når man snakker om musserende.

De gjelder boblene vin fra England. Brioche er altså et bakverk med fint mel, egg og smør. Loff med smør, kan man si.

I norske butikker finner vi først og fremst søte varianter, men nå har det også dukket opp pølsebrød og hamburgerbrød som bærer navnet «brioche». Jeg har nettopp oppdaget de gode nyhetene.

Når man skjærer pølsebrødet i fine, små biter og steker det i smør, får det en nydelig smak og sprø konsistens. Det egner seg ypperlig til å lage munnfuller som drikkes til musserende!

Her får du oppskrift på plommeskiver med brioche og en «ostekake» med brioche. Enda enklere? Server endiveblader med chevrekrem og lakserogn. Nyt alle perlene!

LES OGSÅ: Tryll fram disse 5 fastfood-rettene hjemme

Plommeskiver med mandel og brioche

Dette trenger du:

  • 1 plomme (eller aprikos)
  • Mandel i skiver
  • 1 pølsebrød «brioche»

Slik gjør du: Skjær tynne skiver av plomme (eller aprikos). Legg på tallerken. Legg på skiver av mandel. Skjær pølsebrødet i biter, stek det i smør og dryss over.

alt
FOTO: Lisbeth Michelsen Vis mer

«Ostekake» med rødløk

Dette trenger du:

  • ½ rødløk
  • 1 pølsebrød «brioche»
  • 2 ss chevre
  • 2 ss creme fraiche
  • Smør til steking

Slik gjør du: Skjær løken i skiver og stek den myk (gjerne med litt sukker en skvett eddik). Hakk opp pølsebrødet i småbiter og stek i smør. Press ned i en stekering. Bland chevre og creme fraiche og press det ned i ringen. Legg løken på toppen.

LES OGSÅ: Fysen på noe godt? Lag en vaffelkake da vel!

Til forsiden