VAFLER: Høyden og de lekre kirsebærene på toppen gjør denne kaken til et spesielt vakkert blikkfang på matbordet. FOTO: Nina Malling, skovdalnordic.com
VAFLER: Høyden og de lekre kirsebærene på toppen gjør denne kaken til et spesielt vakkert blikkfang på matbordet. FOTO: Nina Malling, skovdalnordic.com
Vafler:

Piff opp vaflene

Alle elsker vafler, og en dekorativ vaffelkake blir garantert en favoritt blant både store og små.

Vaffelkake med marsipan og kirsebær

8 porsjoner / Tid: 45 min

Dette trenger du:

  • 1 1/2 dl melk
  • Frø fra 1 vaniljestang
  • 25 g gjær
  • 3 egg
  • 1 klype salt
  • 350 g hvetemel
  • 150 g smør + litt til steking
  • 150 g sukker
  • 200 g marsipan
  • 1 vaffeljern, gjerne til belgiske vafler

Ostekrem:

  • 2 dl kremfløte
  • 200 g kremost naturell
  • 1/2 dl lønnesirup

Pynt:

  • 250 g kirsebær
  • Lønnesirup

LES OGSÅ: «Haralds Vaffel» ønsker å ta opp kampen mot den belgiske vaffelen internasjonalt

Slik gjør du:

1. Varm forsiktig melk og vaniljefrø opp i en kjele til det er lille­fingervarmt. Hell blandingen i en skål, og oppløs gjæren i den. Pisk egg og salt i. Rør mel i, så du får en glatt deig. La deigen heve i 30 minutter.

2. Smelt smøret, og rør det i deigen sammen med sukkeret til deigen er glatt og luftig. Skjær marsipanen i små terninger, og rør det i deigen. Varm opp vaffeljernet og stek vaflene – det blir 8–10 plater vafler. La dem avkjøles på en bakerist. De blir sprø når de avkjøles.

3. Ostekrem: Pisk kremfløten. Pisk kremost og sirup sammen i en annen skål, og rør deretter kremen i, til den er ensartet.

4. Pynt: Skyll kirsebærene. Del dem i to, og fjern steinene. Legg en vaffel på et kakefat, fordel ostekremen over, og topp med en håndfull delte kirsebær. Legg den neste vaffelen over, og gjenta prosessen, så du får en høy lagkake. Pynt til slutt med hele kirsebær, og drypp litt lønnesirup over. Server straks, eller oppbevar lagkaken kjølig fram til servering.

Et godt tips! Strekker ikke tiden til, så gå for et enkelt vaffeltårn med krem og syltetøy i stedet.

LES OGSÅ: Bytt ut brødskiven med grove vafler

Til forsiden