NAM, NAM: Det kunne vært sukkertøy, men dette er faktisk smykker laget i en samarbeidskolleksjon mellom Fam Irvoll og Arts & Crafts. Foto: Produsenten
NAM, NAM: Det kunne vært sukkertøy, men dette er faktisk smykker laget i en samarbeidskolleksjon mellom Fam Irvoll og Arts & Crafts. Foto: Produsenten

Dette er ikke godteri

Kan du gjette hvem som har designet de humoristiske smykkene?

Det er kjendisfavoritt og klesdesigner Fam Irvoll som står bak sukkertøy og kjærlighet på pinne i smykkeform.

Kolleksjonen er et samarbeid med det norske smykkemerket Arts & Crafts, og kommer for salg 14. februar.

- Skal fremme norsk design

Fam skal ha fått frie tøyler i arbeidet med kolleksjonen, som består av motiver som kirsebær, karameller, ankere og sløyfer. Alt i kjent Fam-stil.

- Fam er en seriøs og respektert designer, ikke bare en kjendis. Hensikten med samarbeidet er å fremme og sette fokus på god norsk design, sier Birgit Løitegaard, grunnlegger av Arts & Crafts.

LES OGSÅ: - Dette sier mye om norsk smak

Kjendisfavoritt

Fam er kjent som norske og internasjonale kjendisers favorittdesigner.

Mira Craig, Mariann Thomassen, Samsaya og Charlotte Thorstvedt er alle fans, i tillegg til storheter som Rihanna og Marina i popgruppen Marina & The Diamonds.

Lady Gaga har uttalt seg i rosende ordvendinger om Fam, og Mika bruker hennes strikkede muffins i videoen «We Are Golden».

Den nye smykkekolleksjonen består av tre delkolleksjoner, nemlig Candy, Cherry og Sailor. Prisene vil ligge på mellom 149 og 1098 kroner.

Se hele kolleksjonen her:


[embed:gallery:6643]Fam for barn

Samarbeidet med Arts & Crafts er ikke det første kommersielle samarbeidet for suksessdesigneren.

Høsten 2010 lanserte Wow – en kleskjede som retter seg mot jenter mellom 8 og 14 år – en egen Fam-kolleksjon bestående av 16 plagg, blant annet kjoler, skjørt, pysjer, joggedresser, tights og hårbøyler.

Under Oslo Fashion Week i høst presenterte hun sin første barnekolleksjon, Little Cupcakes.

Plaggene var i kjent Fam-stil, leken, fargerik og tegneserieaktig med glade farger, store prikker, 3D-elementer, rysjer, hjerter og jordbær.

Til forsiden