Pixie Geldof, Kristin Cavallari og Fearne Cotton har en ting til felles: De pynter seg gjerne med jumpsuit. Og mye tyder på at det vil de fortsette med. Foto:
Pixie Geldof, Kristin Cavallari og Fearne Cotton har en ting til felles: De pynter seg gjerne med jumpsuit. Og mye tyder på at det vil de fortsette med. Foto:

Du blir ikke kvitt denne ennå

Trodde du at den utskjelte jumpsuitenvar gått av moten? Tro om igjen.

Det begynte alt i 2008. På moteukene denne våren så vi at noe begynte å skje. Både Miss Sixty, Paul Smith og Diesel viste jumpsuits i sølv, gull og gilde farger.

LES OGSÅ: Det verste fra 2009.

På en kleshenger nær deg

Ennå var det bare et blaff. Jumpsuiten, buksedressen eller sparkebuksa om du vil, kjært barn har som kjent mange navn, var fortsatt kun et catwalkfenomen.

Trenden som eksploderte

Men veien fra catwalk til kjedebutikk er som oftest bare et spørsmål om tid. Og i fjor eksploderte trenden. Jumpsuiten kom i alle farger, prisklasser og materialer, og var sommerens trend-landeplage.

Noen elsket plagget, mens andre gikk så langt som å kalle det et haremshelvete.

- Jumpsuits kan være et ganske vanskelig plagg å bruke, for det gjør deg strengt tatt ingen tjenester, med mindre man har litt guttekropp i betydningen lang og tynn. Da kan en litt løs jumpsuit faktisk gjøre at du ser ut som om du har mer former, sier motejournalist i KK.no, Kjersti Staarvik.

Er du blant dem som insisterer på at jumpsuit er et supert plagg? Det kan faktisk være kledelig på noen, om du vet bruke det rett. Slik kan du bli sexy i jumpsuit

- Som koseplagg i sofaen er jumpsuiten perfekt. Vil du bruke den på fest, så fortjener den høye hæler. Kombiner også med en enkel blazer og kanskje et belte som markerer midjen, råder motejournalist Kjersti Staarvik.

Kun for Lady GaGa?

Da høsttrendene og nattefrosten kom, var det stort sett bare popdivaen Lady GaGa som fortsatte å kle seg i jumpsuit sånn på daglig basis. Og etter to år med denne trenden, trodde vi virkelig at dette var noe som var modent for arkivene.

Men nei. Mye tyder på at trenden fortsetter.

For kjendisene ser også ut til å velge seg det praktiske to-i-ett-plagget også denne våren.

Er det kult? Se bildene og bedøm selv:[embed:gallery:5903]Vekket til live etter 20 år

Vi husker kanskje buksedressen best fra 70- og 80-tallet, som på stjerner som Brigitte Nielsen i filmen «Murder by Moonlight», i tv-serien Dynastiet eller i ellevill utfoldelse på dansegulvet til Studio 54 i New York.

Dette er norske fashionistaer lei av.

undefined
Til forsiden