Pixie Geldof, Kristin Cavallari og Fearne Cotton har en ting til felles: De pynter seg gjerne med jumpsuit. Og mye tyder på at det vil de fortsette med.
Pixie Geldof, Kristin Cavallari og Fearne Cotton har en ting til felles: De pynter seg gjerne med jumpsuit. Og mye tyder på at det vil de fortsette med.
Klær

Du blir ikke kvitt denne ennå

Trodde du at den utskjelte jumpsuitenvar gått av moten? Tro om igjen.

Det begynte alt i 2008. På moteukene denne våren så vi at noe begynte å skje. Både Miss Sixty, Paul Smith og Diesel viste jumpsuits i sølv, gull og gilde farger.

LES OGSÅ: Det verste fra 2009.

På en kleshenger nær deg

Ennå var det bare et blaff. Jumpsuiten, buksedressen eller sparkebuksa om du vil, kjært barn har som kjent mange navn, var fortsatt kun et catwalkfenomen.

Trenden som eksploderte

Men veien fra catwalk til kjedebutikk er som oftest bare et spørsmål om tid. Og i fjor eksploderte trenden. Jumpsuiten kom i alle farger, prisklasser og materialer, og var sommerens trend-landeplage.

Noen elsket plagget, mens andre gikk så langt som å kalle det et haremshelvete.

- Jumpsuits kan være et ganske vanskelig plagg å bruke, for det gjør deg strengt tatt ingen tjenester, med mindre man har litt guttekropp i betydningen lang og tynn. Da kan en litt løs jumpsuit faktisk gjøre at du ser ut som om du har mer former, sier motejournalist i KK.no, Kjersti Staarvik.

Er du blant dem som insisterer på at jumpsuit er et supert plagg? Det kan faktisk være kledelig på noen, om du vet bruke det rett. Slik kan du bli sexy i jumpsuit

- Som koseplagg i sofaen er jumpsuiten perfekt. Vil du bruke den på fest, så fortjener den høye hæler. Kombiner også med en enkel blazer og kanskje et belte som markerer midjen, råder motejournalist Kjersti Staarvik.

Kun for Lady GaGa?

Da høsttrendene og nattefrosten kom, var det stort sett bare popdivaen Lady GaGa som fortsatte å kle seg i jumpsuit sånn på daglig basis. Og etter to år med denne trenden, trodde vi virkelig at dette var noe som var modent for arkivene.

Men nei. Mye tyder på at trenden fortsetter.

For kjendisene ser også ut til å velge seg det praktiske to-i-ett-plagget også denne våren.

Er det kult? Se bildene og bedøm selv: DJ Fearne Cotton er en stilbevisst kvinne. Her har hun kledd seg som det femte medlemmet av ABBA, i en knallrød jumpsuit. Foto: All Over Press Foto: undefined DJ Fearne Cotton er en stilbevisst kvinne. Her har hun kledd seg som det femte medlemmet av ABBA, i en knallrød jumpsuit. Foto: All Over Press Foto: undefined Artisten Kesha antrukket i en stripete, åletrang variant. Foto: All Over Press Foto: undefined Artisten Kesha antrukket i en stripete, åletrang variant. Foto: All Over Press Foto: undefined Også Kate Hudson har valgt en jumpsuit med dyreprint. Den er løs i snittet og har et smalt snorbelte i livet. Foto: All Over Press Foto: undefined Også Kate Hudson har valgt en jumpsuit med dyreprint. Den er løs i snittet og har et smalt snorbelte i livet. Foto: All Over Press Foto: undefined Kylie Minogue har valgt seg en vinterlig variant i ull. Foto: All Over Press Foto: undefined Kylie Minogue har valgt seg en vinterlig variant i ull. Foto: All Over Press Foto: undefined Kristin Cavallari er blant de få som kan ikle seg en jumpsuit og komme unna med det med stilen i behold. Foto: All Over Press Foto: undefined Kristin Cavallari er blant de få som kan ikle seg en jumpsuit og komme unna med det med stilen i behold. Foto: All Over Press Foto: undefined Sienna Miller har kombinerer to at fjorårets store trender: Jumpsuit og haremsbukse. Foto: All Over Press Foto: undefined Sienna Miller har kombinerer to at fjorårets store trender: Jumpsuit og haremsbukse. Foto: All Over Press Foto: undefined Peaches Geldof har en jumpsuit i denim, som klippet ut av en 80-talls high school-film. Foto: All Over Press Foto: undefined Peaches Geldof har en jumpsuit i denim, som klippet ut av en 80-talls high school-film. Foto: All Over Press Foto: undefined Keira Knightley aka Austin Powers, på den røde løperen i en helhvit variant. It's disco-time! Foto: All Over Press Foto: undefined Keira Knightley aka Austin Powers, på den røde løperen i en helhvit variant. It's disco-time! Foto: All Over Press Foto: undefined Dakota Fanning iført en myk jumpsuit i blå denim. Foto: All Over Press Foto: undefined Dakota Fanning iført en myk jumpsuit i blå denim. Foto: All Over Press Foto: undefined Juliette Lewis' jumpsuit er langermet, og i sateng. Foto: All Over Press Foto: undefined Juliette Lewis' jumpsuit er langermet, og i sateng. Foto: All Over Press Foto: undefined Pixie Geldof (t.v.)dro på Glastonbury-festivalen i en figurnær jumpsuit med striper. Foto: All Over Press Foto: undefined Pixie Geldof (t.v.)dro på Glastonbury-festivalen i en figurnær jumpsuit med striper. Foto: All Over Press Foto: undefined

Vekket til live etter 20 år

Vi husker kanskje buksedressen best fra 70- og 80-tallet, som på stjerner som Brigitte Nielsen i filmen «Murder by Moonlight», i tv-serien Dynastiet eller i ellevill utfoldelse på dansegulvet til Studio 54 i New York.

Dette er norske fashionistaer lei av.

Til forsiden