Moods Of Norway

Her skjer alt på 22 minutter

I KVELD: Moods of Norway-sirkuset i full gang. Se Norges mest spektakulære moteshow.


Denne artikkelen oppdateres fortløpende. Trykk F5 på ditt tastatur for nyeste versjon.

Åtte artister, to singelslipp, 80 dansere, 80 antrekk, 80 kostymer og 70 modeller på 22 minutter. Det er VMs åpningsshow «Winterwonderland», med designermerket Moods of Norway i spissen, i et nøtteskall. MTV-stjernen Whitney Ports umiddelbare reaksjon da hun så klærne var rett og slett, wow.

Klokken 18.50 braket det løs på Universitetsplassen i Oslo. Se hva gjestene hadde på seg her - det var ikke like glamourøst som vanlig.

SE BILDENE FRA VISNINGEN:


 Et armbånd laget av rosa kjelker og glass fra en gammel lysekrone. Foto: Per Ervland Foto: undefined Et armbånd laget av rosa kjelker og glass fra en gammel lysekrone. Foto: Per Ervland Foto: undefined INSPIRASJON PÅ VEGGEN: Skisse av skøytedrakten til Mariann Thomassen. Foto: Per Ervland Foto: undefined INSPIRASJON PÅ VEGGEN: Skisse av skøytedrakten til Mariann Thomassen. Foto: Per Ervland Foto: undefined Rosa Moods-dresser pakket ned i pappesker. Foto: Per Ervland Foto: undefined Rosa Moods-dresser pakket ned i pappesker. Foto: Per Ervland Foto: undefined Snøkrystaller i gull og sølv på skøytedrakter noen av de over 80 danserne skal bruke. Foto: Per Ervland Foto: undefined Snøkrystaller i gull og sølv på skøytedrakter noen av de over 80 danserne skal bruke. Foto: Per Ervland Foto: undefined Smykker i produksjon. Foto: Per Ervland Foto: undefined Smykker i produksjon. Foto: Per Ervland Foto: undefined Stylist Tommy Løland viser fram draktene til fossegrimene, danserne som skal se ut som norske fabeldyr. - Dette er strie som vi har klippet opp og sprayet, forklarer han. Foto: Per Ervland Foto: undefined Stylist Tommy Løland viser fram draktene til fossegrimene, danserne som skal se ut som norske fabeldyr. - Dette er strie som vi har klippet opp og sprayet, forklarer han. Foto: Per Ervland Foto: undefined Store rosa knapper på kostymet til Wenche Myhre. Foto: Per Ervland Foto: undefined Store rosa knapper på kostymet til Wenche Myhre. Foto: Per Ervland Foto: undefined Bilder av modellene på rekke og rad på en vegg av naturskjønne omgivelser. Foto: Per Ervland Foto: undefined Bilder av modellene på rekke og rad på en vegg av naturskjønne omgivelser. Foto: Per Ervland Foto: undefined Kaos i kulissene. Foto: Per Ervland Foto: undefined Kaos i kulissene. Foto: Per Ervland Foto: undefined PÅ REKKE OG RAD: Klærne til medlajebærerne merkes før de sendes avgårde til Universitetsplassen og riggen for VM-showet. Foto: Per Ervland Foto: undefined PÅ REKKE OG RAD: Klærne til medlajebærerne merkes før de sendes avgårde til Universitetsplassen og riggen for VM-showet. Foto: Per Ervland Foto: undefined

MOODS OF NORWAY BACKSTAGE - RETT FØR SHOWET STARTER:


 Foto: undefined Foto: undefined Foto: undefined Foto: undefined Foto: undefined Foto: undefined Foto: undefined Foto: undefined Foto: undefined Foto: undefined Foto: undefined Foto: undefined Foto: undefined Foto: undefined Foto: undefined Foto: undefined

SLIK SÅ DET UT I KULISSENE NOEN DAGER FØR:

Kaoskontroll i kulissene

I kulissene jobber stylister, syersker og Moods-duoen på spreng. KK.no traff dem backstage før Norges aller største motevisning sparkes i gang.

Her er det et salig kaos av knall rosa fjærboar, lakkeringsspray og strikkebrudekjoler. Brune striesekker trylles om til fabeldyr og fossegrimer, og på veggen henger den lyserosa skøytedrakten med fargerike baller utstyrt med borrelåser som Surferosa-artist Mariann Thomassen skal ha på seg.

I rommet ved siden, som er dekket av rosa rislampeskjermer som skal bli dansende snømenn, legger syerskene Ragnhild Dalen og Tajma Sisic siste hånd på verket på kostymet til Wenche Myhre. En rosa kreasjon med store knapper og fjær fra New York. Plagget sprayes med frosting for den rette effekten.


BEHIND THE SCENES: Stylist Tommy Løland, som sammen med kollega Victoria Waldersten har jobbet med Moods of Norways visninger siden 2004, samt for lookbooken deres, viser oss rundt i kulissene der de jobber med Winterwonderland-visningen. Her med rislampeskjermer som er sprayet rosa, som skal bli til snømenn. Til høyre viser han fram et bling bling-smykke han har laget med kjelker som kræsjer. Foto: Per Ervland
BEHIND THE SCENES: Stylist Tommy Løland, som sammen med kollega Victoria Waldersten har jobbet med Moods of Norways visninger siden 2004, samt for lookbooken deres, viser oss rundt i kulissene der de jobber med Winterwonderland-visningen. Her med rislampeskjermer som er sprayet rosa, som skal bli til snømenn. Til høyre viser han fram et bling bling-smykke han har laget med kjelker som kræsjer. Foto: Per Ervland Vis mer

Rosa galskap

På noen speil overlesset med glitter pusler Tommy Løland, som sammen med Victoria Pernille Wilhelmsen Walderstøen har vært Moods of Norways faste stylister siden de hadde sin første visning i 2004, med noen små drikkeyoghurtfargede kjelker.

- De skal bli smykker! Ideen er kjelker som har kræsjet innn i en lysekrone og så har de kræsjet igjen i Korketrekkeren, forklarer stylisten til KK.no.

Du husker kanskje de små skihopperne fra 80-tallet? De får nå sin renessanse som glitrende bling bling-pynt. Løland dynker dem med skinnende små partypartikler. En av flere kreative ideer han har fått til visningen.

Når stylistene jobber med Moods-visningene er det nemlig viktig at det blir nok sensasjonell galskap, slik at klærne vises på best mulig måte.

- Vår oppgave er å vise klærne fra sin beste side, å skrulle mest mulig, sier Løland til KK.no.

Ved utgangen er en av assistentene i ferd med å pakke ned isbjørnører som skal flyttes ned til VM-riggen.

- Bare ikke klem dem flate, sier stylist Walderstøen, mens hun inspiserer en pudderrosa underkjole som skal utstyres med kongler for anledningen.


Hyllest til skinasjonen

Moods of Norway har holdt på med kolleksjonen, som er for neste vinter og kommer i butikkene i august, i over to år.

Designerne ser på det å få være en del av VMs kulturelle program som en stor ære. Ikke minst fordi de er opptatt av å lage en ny vri på gamle tradisjoner, samtidig som de vil styrke den norske kulturarven.

At kolleksjonen, som heter «Winterwonderland», er en hyllest til den norske vinteren og norsk idrett gjennom tidene, kler jo også VM veldig godt.

- Vi har latt oss inspirere av hva både utøverne og publikum hadde på seg under de tidlige Holmenkoll-rennene på 30-tallet og fram til idag, og fargene går i rødt, hvitt og blått, sier Simen Staalnacke fra Moods of Norway til KK.no.

Strikkekjole og kongle-couture

Kolleksjonen inneholder som alltid masse dresser, topper og sportstøy. Nostalgiske shorts som tatt rett ut av 1960-tallet og korsetter er også gjengangere. Duoen har dessuten laget replika av silkeskjerf som ble brukt i Holmenkollen i 1946, og lekt seg med korsting og broderier.

I tillegg har designerne laget en strikket kjole i tradisjonelt mønster, og ti haute couture-kjoler, både korte og lange. Kronen på verket er en kjole dekket av kongler.

- Det er kjoler for vinterprinsesser. Duse og softe med glitter, som en fin vinterdag med sol og glitrende snø, sier Simen.

Sterke farger

Selv om mye av klærne er i nøytrale farger som grått og brunt, er det mye knalle farger i kjent Mood-stil. Flere av plaggene har tatt turen innom sukkertøydisken før de blir sluppet løs på catwalken.

- Det er en fargerik kolleksjon. Vi har jo alltid elsket farger, og igjen er det mye rosa, Moods-rosa har blitt vår signatur, det er en farge som gjør noe spesielt med klærne.

Det Stryn-baserte merket har også designet antrekkene som skal brukes under medaljeseremoniene.

- Vi har latt oss inspirere av gullmedaljer, snø og krystaller. Vi har villet skape et så velkledd VM som mulig, sier Staalnacke.

Spektakulært show

Åpningsshowet er en fest for skinasjonen Norge. Scenen er et eneste stort eventyr laget av snø og is, med flommende nordlys og lyden av «Seterjentas Søndag».

Her kommer brudeferden i Hardanger seilende, med fiolinist Arve Tellefsen i rollen som Ole Bull. På storskjermen vises gamle klipp fra fordums skirenn og stemning i Holmenkollen på 30-tallet.

- Det er et kostymedrama i syv akter, og en hyllest til Norge som skinasjon, sier regissør og koreograf for VMs kulturprogram, Elin Høyholm.

- Åpningsshowet er ment å være en teaser på hvordan kulturbiten kommer til å bli i resten av VM. Vi har ment å representere norske artister i et bredt spekter og norsk design med stylistene Tommy Løland, Victoria Waldersten, hattemakeren Mona Strand og Moods of Norway i spissen, legger Høyholm til.
 - Denne kjolen er strikket av metervarestrikkestoff, og inspirert av de gode gamel Marius-genserne, sier Peder Børresen til KK.no. Foto: Cecilie Leganger Foto: undefined - Denne kjolen er strikket av metervarestrikkestoff, og inspirert av de gode gamel Marius-genserne, sier Peder Børresen til KK.no. Foto: Cecilie Leganger Foto: undefined Mariann Thomassen på vei ut på catwalken, klar for visning, i sin lyserosa skøytedrakt med avtagbare baller på. - Jeg føler meg som en ball, sier hun til KK.no. Foto: Cecilie Leganger Foto: undefined Mariann Thomassen på vei ut på catwalken, klar for visning, i sin lyserosa skøytedrakt med avtagbare baller på. - Jeg føler meg som en ball, sier hun til KK.no. Foto: Cecilie Leganger Foto: undefined Haute couture-kjole pyntet med kongler. Stylist Tommy Løland gjør de siste justeringene. Foto: Cecilie Leganger Foto: undefined Haute couture-kjole pyntet med kongler. Stylist Tommy Løland gjør de siste justeringene. Foto: Cecilie Leganger Foto: undefined Nærbilde av haute couture-konglene. Foto: Cecilie Leganger Foto: undefined Nærbilde av haute couture-konglene. Foto: Cecilie Leganger Foto: undefined Wenche Myhre i sin rosa kreasjon. Foto: Per Ervland Foto: undefined Wenche Myhre i sin rosa kreasjon. Foto: Per Ervland Foto: undefined Cocktailkjoler i purpur og fiolett, med rosa kjelkesmykker rundt halsen. Foto: Cecilie Leganger Foto: undefined Cocktailkjoler i purpur og fiolett, med rosa kjelkesmykker rundt halsen. Foto: Cecilie Leganger Foto: undefined Slik er den nye Moods-dressen - svart, smooth og gangstervennlig. Foto: Cecilie Leganger Foto: undefined Slik er den nye Moods-dressen - svart, smooth og gangstervennlig. Foto: Cecilie Leganger Foto: undefined Vinterprinsesse med knall røde lepper. Foto: Cecilie Leganger Foto: undefined Vinterprinsesse med knall røde lepper. Foto: Cecilie Leganger Foto: undefined Vokalisten i Satyricon, Sigrud Wongraven, er klar for å opptre. Foto: Cecilie Leganger Foto: undefined Vokalisten i Satyricon, Sigrud Wongraven, er klar for å opptre. Foto: Cecilie Leganger Foto: undefined
JUSTERINGER I SISTE LITEN: Syersken Ragnhild Dalen gjør siste hånd på verket på kostymet til Wenche Myhre. Øverst til vesntre henger de offisielle antrekkene som skal brukes under medaljeseremoniene, og i den vesle pappboksen nederst ligger ballene som hører til Mariann Thomassens skøytedrakt. Foto: Per Ervland
JUSTERINGER I SISTE LITEN: Syersken Ragnhild Dalen gjør siste hånd på verket på kostymet til Wenche Myhre. Øverst til vesntre henger de offisielle antrekkene som skal brukes under medaljeseremoniene, og i den vesle pappboksen nederst ligger ballene som hører til Mariann Thomassens skøytedrakt. Foto: Per Ervland Vis mer
UNDERKJOLE OG ROSA FJÆRBOA: - Denne kjolen skal vi pynte opp med masse kongler, sier stylist Victoria Waldersten. Foto: Per Ervland
UNDERKJOLE OG ROSA FJÆRBOA: - Denne kjolen skal vi pynte opp med masse kongler, sier stylist Victoria Waldersten. Foto: Per Ervland Vis mer
SNØKRYSTALLER GÅR IGJEN: Grå skøytedrakt med snøkrystaller i gull og sølv, som en av de 80 danserne skal bruke på scenen. Foto: Per Ervland
SNØKRYSTALLER GÅR IGJEN: Grå skøytedrakt med snøkrystaller i gull og sølv, som en av de 80 danserne skal bruke på scenen. Foto: Per Ervland Vis mer
SMYKKER TIL VISNINGEN: Rosa kjelker med krystaller fra en gammel lysekrone og skihoppere dynket i glitter og glamour. Foto: Per Ervland
SMYKKER TIL VISNINGEN: Rosa kjelker med krystaller fra en gammel lysekrone og skihoppere dynket i glitter og glamour. Foto: Per Ervland Vis mer
FITTING AV KORSETT OG SKJØRT: Kreasjon i mørkeblå silke med grønt mønster. Foto: Per Ervland
FITTING AV KORSETT OG SKJØRT: Kreasjon i mørkeblå silke med grønt mønster. Foto: Per Ervland Vis mer
HAR ANSVAR FOR MOOD OF NORWAY-VISNINGEN: Stylist Tommy Løland får kunstnerisk frihet og lov til å klippe i tøyet, her har Løland gjort om en stripete langermet genser til en magetopp. Foto: Per Ervland
HAR ANSVAR FOR MOOD OF NORWAY-VISNINGEN: Stylist Tommy Løland får kunstnerisk frihet og lov til å klippe i tøyet, her har Løland gjort om en stripete langermet genser til en magetopp. Foto: Per Ervland Vis mer
ROSA KOSTYMER: På veggen foreløpig - men snart på Wenche Myhre og Mariann Thomassen... Foto: Per Ervland
ROSA KOSTYMER: På veggen foreløpig - men snart på Wenche Myhre og Mariann Thomassen... Foto: Per Ervland Vis mer
INSPIRASJON PÅ VEGGEN: Skisse av skøytedrakten til Mariann Thomassen. Foto: Per Ervland
INSPIRASJON PÅ VEGGEN: Skisse av skøytedrakten til Mariann Thomassen. Foto: Per Ervland Vis mer
PAKKING OG FLYTTING AV KOLLEKSJONEN: Stylist Victoria Pernille Wilhelmsen Walderstøen organiserer frakten av klærne ned til universitetsplassen, der visningen skal være. Foto: Per Ervland
PAKKING OG FLYTTING AV KOLLEKSJONEN: Stylist Victoria Pernille Wilhelmsen Walderstøen organiserer frakten av klærne ned til universitetsplassen, der visningen skal være. Foto: Per Ervland Vis mer
- Åpningsshowet er et kostymedrama i syv akter, og en hyllest til Norge som skinasjon, sier regissør og koreograf for VMs kulturprogram Elin Høyholm, til KK.no.
- Åpningsshowet er et kostymedrama i syv akter, og en hyllest til Norge som skinasjon, sier regissør og koreograf for VMs kulturprogram Elin Høyholm, til KK.no. Vis mer
undefined
Til forsiden