HER GJØR DE ALT RIKTIG: Stilikon Nicole Richie, skuespiller AnnaLynne McCord og supermodell Elle Macpherson velger seg STORE Ray-Ban pilotbriller denne sommeren. Foto: All Over Press
HER GJØR DE ALT RIKTIG: Stilikon Nicole Richie, skuespiller AnnaLynne McCord og supermodell Elle Macpherson velger seg STORE Ray-Ban pilotbriller denne sommeren.
Foto:All Over Press

Herremodellen er enda litt kulere!

Pilotbrillen er en sikker vinner hvert eneste år, men skill deg ut ved å tenke stort.



BRUKER DEM HVER DAG: Skuespiller Minka Kelly er trofast mot sine pilotbriller med gullinnfatning.
BRUKER DEM HVER DAG: Skuespiller Minka Kelly er trofast mot sine pilotbriller med gullinnfatning.All Over Press

KULT TIL HATT: Stilikon Nicole Richie styler pilotbrillene til en fluffy 70-tallshatt, blå jeans, svart topp og en flagrende mønstret silkeskjorte.
KULT TIL HATT: Stilikon Nicole Richie styler pilotbrillene til en fluffy 70-tallshatt, blå jeans, svart topp og en flagrende mønstret silkeskjorte. All Over Press

DYRISK STIL: Popstjernen Fergie topper pilotbrillene med stråhatt og dyrisk kaftan.
DYRISK STIL: Popstjernen Fergie topper pilotbrillene med stråhatt og dyrisk kaftan.All Over Press



Selv om skråformede kattebriller, kulerunde John Lennon-glass og neonrosa retro er sommerens største trender, er likevel den klassiske pilotbrillen noe av det mest moderne du kan ha på nesetippen.

Den er en sikker vinner år etter år, på lik linje med den lille sorte, Chanel-vesken og trenchoaten.

Urbrillen ble først lansert av Ray-Ban i 1937. Aviator-modellen ble laget for jagerflypiloter i det amerikanske forsvaret, og har vært en slager siden. Legendarisk ble den med Tom Cruise i filmen «Top Gun» i 1986.

I etterkant har flere designer- og brillemerker laget egne varianter.

Passer til alt

Utenom å kle de fleste ansiktsfasonger, er pilotbrillen perfekt enten du skal rusle langs den franske rivieraen, seile eller ligge på stranden.

Brillene gir ethvert antrekk et uanstrengt kult preg, enten du har en konservativ, rocka eller romantisk stil. Og de er som skapt for sommerens moderne 70-tallsmote, med lange flagrende hippiekjoler, frynsevester og hatter.

Hvis du vil skille deg litt ut, kan du også gå for herremodellen, som er litt større, eller pimpe dem opp med en brillesnor, à la stilikon og The City-stjerne Whitney Port.

Stjernefavoritt

Stjerner som Kate Bosworth, Minka Kelly og supermodell Kate Moss er trofaste mot sine pilotbriller med gullinnfatning. Ofte styler de dem med en stor hatt.

I tillegg til gull, finnes brillene i sølv, kobber og ulike farger som hvitt, svart og rosa. Safariinspirerte modeller med bambusstang og briller med grønne glass likeså.

Solbrillene koster litt over tusenlappen, men hvis du vil punge ut litt mindre får du kjøpt kopier i de fleste kjedebutikker.

KJØPETIPS: Pilotbriller som kan brukes hele året



[embed:gallery:7141]



Passer de til ansiktet ditt?

KK.no har tidligere gitt deg denne guiden for hvordan du finner et par solbriller du blir fornøyd med:

  • Det aller viktigste er at glasset i solbrillene fjerner all UV-stråling. Se etter CE-merket på solbrillene. Hvis du har det med å være uheldig og mister solbrillene i bakken fra tid til annen, sørg for å kjøpe briller med ripesikre og splintsikre glass. Solbrilleglass laget av polycarbonat er det beste, mens polariserte filtre sikrer at skinn og reflekser forsvinner som dugg for solen.

  • Pass på at brillene passer til ansiktsformen din. Har du et rundt ansikt, kan du balansere dette med litt kantete solbriller. Et langt og kantete ansikt kan mykes opp med rundere former. Brillene skal føles behagelig på nesen, ved tinningen og bak ørene. Brillene skal ikke skli på neseryggen. Dette kan optikeren hjelpe deg med.

  • Sørg for at brillene har god fargegjengivelse. Gjengivelsen av signalfargene rødt, grønt og blått på en korrekt måte er en forutsetning for gode solbriller.

  • Brillene bør også ha tilfredsstillende optisk glasskvalitet. Er glassene av dårlig kvalitet, vil en rund sol kunne bli forandret til en oval sol. Optisk slipte glass sikrer perfekt billedgjengivelse og komfort.

  • Husk at det er mulig å få styrkekorreksjon på både solbriller og solkontaktlinser.











  • undefined
    Til forsiden