NUDE: Superfeminint og nesten transarent fra Velentino. Credit.
NUDE: Superfeminint og nesten transarent fra Velentino. Credit.

Kle deg naken

Less is more. Du går en enklere tid i møte hvis du velger den minimalistiske nude-stilen.
FØR
Overflatiskhet Substans
Kvantitet Kvalitet
Lag på lag Enkelhet
Ekstravaganse Puritanisme
Forgjengelighet Holdbarhet
Informasjonsoverflod Kunnskap
Egoisme Miljøbevissthet
Bling og champagne Simple livingIfølge trendforskerne står vi overfor en ny epoke. Vi har boltret oss i gull, glitter, fjær og tilbehør. Nå kommer reaksjonen. Det nye estetiske universet fører oss riktignok ikke tilbake der vi var. I likhet med 90-tallets minimalisme dreier også den nye minimalismen seg om få detaljer og mindre farger, men har i tillegg et samvittighetsaspekt.

– Nå ønsker vi substans og mening, ikke kjøp og kast. Vi vil ha kvalitet, ikke kvantitet. Gå i dybden, hevder Poul Erik Jacobsen, som er direktør i det danske trendforskningsbyrået PEJ-gruppen.

Den nye enkelheten kommer både innen mote, mat, kultur og interiørdesign. I popkulturen opplever vi at tunge artister som Thomas Dybdahl, Odd Nordstoga og Sivert Høyem er in. Vi ser på familieprogrammet til Christine Koth på NRK. Spanderer penger på kvalitet og foretrekker økologiske eller etiske varer. Samtidig understreker trendforskerne at vi ikke blir mindre forbruksorienterte, bare mer kritiske til hva vi bruker pengene på.

– Det er ikke snakk om antimaterialisme. Men det er klare tendenser i samfunnet til em mer ansvarlig og bevisst materialisme. Vi vil ha mindre bling og champagne. Mer autensitet og ekthet, mener trendanalytiker i Opinion, Kristin Undheim.

LES OGSÅ:

  • Fire store vårtrender
  • 50 sexy solbriller
  • 80 uimotståelige vårsko
  • Henne.no: Favoritter fra Madonnas HM-kolleksjon
  • Alt fra Oslo Fashion Week
  • Mest lest