SEIERSKJOLEN KAN BLI DIN: Fra venstre Therese Johaug, Marit Bjørgen, Vibeke Skofterud og Kristin Størmer Steira.   Foto: Terje Pedersen, ANB) / ALL OVER PRESS
SEIERSKJOLEN KAN BLI DIN: Fra venstre Therese Johaug, Marit Bjørgen, Vibeke Skofterud og Kristin Størmer Steira. Foto: Terje Pedersen, ANB) / ALL OVER PRESS
Kjoler

Seierskjolen i gull kan bli din

Nå kan du sikre deg kjolen til verdensmester Therese Johaug, men du må være rask.Borte var gullboblejakken. Rett etter at hun hadde tatt imot tremilsgullet på podiet foran folkehavet på Universitetsplassen i Oslo, skiftet Therese Johaug til en gullkjole designet av «Skal vi danse»-kjendis Nadya Khamitskaya.

Da hun kom ut igjen, ble hun møtt av et rungende jubelbrøl.

- Dette var vanvittig artig. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle stå øverst på pallen her. Og det toppet seg da jeg fikk denne gullkjolen av Nadya Khamitskaya nå i kveld da jeg kom ned hit. Det var perfekt timing, sa Johaug til
Aftenposten rett etter.

Kan bli din

Egentlig var kjolen spesiallaget til VM-vinneren, men det finnes faktisk 11 kjoler til.

- Den var egentlig bare ment til Therese, men da jeg skulle kjøpe stoffet, måtte jeg kjøpe flere meter av det. Derfor sydde vi 12 kjoler, som vi kun hadde tenkt til å bruke på visninger og bilder, sier Khamitskaya i en pressemelding.

- Men når jeg har fått så mange henvendelser fra folk som vil kle seg i den samme kjolen som Therese, så har vi bestemt oss for å selge den til publikum også. Det er jo publikum som heiet henne frem til medalje, så de burde ha gullkjole de også, legger hun til.

Her finner du den

Hos Venti Uno Store på Tjuvholmen i Oslo finnes Johaugs kjole i seks ulike størrelser i to varianter. Én med åpen rygg og én med lukket.

Therese har fått en av dem, og nå er det kun 11 igjen. Kjolene kan bestilles gjennom Ventiuno.no, og det er førstemann til mølla.

- Vi har ikke mange gullkjoler, men et fåtall kan nå sikre seg kjolen som Therese bar under seremonien i helgen, sier designeren.

Har kledd opp stjernen flere ganger

Fjorårets vinner av «Skal vi danse» på TV 2 har kledd opp den ferske verdensmesteren flere ganger tidligere, blant annet på OL-Galla 2010, da Therese stjal oppmerksomheten med en rød silkekjole.

Det var også klesdesigneren som sto bak den lårkorte asurblå kjolen som Therese Johaug bar da hun feiret gullet på byen med resten av landslagsjentene lørdag kveld.


alt
KASTET GULLBOBLEJAKKA: VM-mester Therese Johaug skiftet til gullkjole rett etter dette. Foto: All Over Press Vis mer
alt
Til forsiden