GJØR ET BRUKTKUPP NÅ: Kommer du over en jadegrønn vintage-dressjakke med gullknapper, er det bare å kjøpe den, for det blir stort til neste år. Denne er fra Velouria Vintage på Grunerløkka - vist fram hos pr-byrået This is Pr, som har agentur. Foto: Per Ervland
GJØR ET BRUKTKUPP NÅ: Kommer du over en jadegrønn vintage-dressjakke med gullknapper, er det bare å kjøpe den, for det blir stort til neste år. Denne er fra Velouria Vintage på Grunerløkka - vist fram hos pr-byrået This is Pr, som har agentur. Foto: Per Ervland
Vintage

Vintageklærne du må skaffe deg

Let etter dette på loppis, og bli 2012-trendy allerede nå. Til neste år tar det nemlig helt av.

Ingen garderobe er komplett uten en kjole eller en dressjakke du har funnet i gymsalen på den lokale barneskolen eller i en secondhandbutikk.

For vintagemoten har tatt helt av. Alt handler om å ha sin egen stil, og det får man ved å blande nytt og brukt.

Høstens mange bruktmarkeder og skoleloppiser kunne altså ikke vært mer attraktive.

LES OGSÅ: Gjør et kupp på loppemarked

Retro på catwalken

Hos designerne ser vi tydelig denne trenden i høst.

Miu Miu har latt seg inspirere av 40-tallet, Marni av 70-tallet og hos Prada, Burberry og Costume National er det som å være tilbake i Carnabystreet i London.

Men hvorfor ruinere seg på nostalgiske designerklær når du kan finne originalen på et marked nær deg.

5 plagg du bør se etter:


Ifølge KK.no sin store trendrapport for våren/sommeren 2012, blir blant annet disse plaggene trendy:

1. Blomsterbukse: Som KK.no tidligere har konstatert, blir buksen den nye toppen i 2012. Vi tar en pause fra den blå jeansen, og hopper inn i bukser med pastellfarget leopardmønster, brokade og klare sterke farger som rosa, rødt og blått. Men ikke minst er det blomsterbuksa som gjelder. Gjerne i 80-tallsstil. Og tro oss - utvalget i bruktbutikker og på mammas loft er enormt.

2. Chanel-inspirert jakke: I likhet med den lille sorte, et par klassiske pumps og en trenchcoat, er Chanel-jakken ikonisk og går ALDRI av moten. Sørg bare for at den du finner er i god stand og ser pen ut. Sjuskete Chanel-jakker er ikke noe fint, men mer et hån mot stilen enn noe annet.

3. Husmorkjoler i duse pasteller: Aldri har vi vært lenger inn i mormors klesskap. Det flommer formelig over av rette A-formede kjoler med ellevill blomsterprint og grafiske mønstre. Fargene går fra syrlig sukkertøy til varme toner som oransje, smaragdgrønt og blodrødt. En drøm for alle nostalgiske blodfans der ute.

4. Elegant dressbukse i 70-tallsstil: Se for deg damene i tv-serien «Charlie's Angels». Buksene er løse og elegante og pyntet med smale lekre belter. Gjerne i gull. Slike bukser er klassiske og lette å finne brukt.

5. Jadegrønn dressjakke: Høstens store farge er flaskegrønt. Nyanser av jade, smaragder og juveler blir derimot like stort til neste år. Og hvis du finner en kul dressjakke dyppet i den nydelige fargen, som gjør deg svært vakker, er det bare til å bla opp.

Fra Velouria Vintage - klikk for store bilder: NØKKELPLAGG 1: Blomsterbuksa blir stor til neste år. Må gjerne være vid, som et bukseskjørt, à la de vi husker fra 80-tallet. Foto: Per Ervland Foto: undefined NØKKELPLAGG 1: Blomsterbuksa blir stor til neste år. Må gjerne være vid, som et bukseskjørt, à la de vi husker fra 80-tallet. Foto: Per Ervland Foto: undefined NØKKELPLAGG 2: I likhet med den lille sorte, et par klassiske pumps og en trenchcoat, er Chanel-jakken ikonisk og går ALDRI av moten. Sørg bare for at den du finner er i god stand og ser pen ut. Sjuskete Chanel-jakker er ikke noe fint. Foto: Per Ervland Foto: undefined NØKKELPLAGG 2: I likhet med den lille sorte, et par klassiske pumps og en trenchcoat, er Chanel-jakken ikonisk og går ALDRI av moten. Sørg bare for at den du finner er i god stand og ser pen ut. Sjuskete Chanel-jakker er ikke noe fint. Foto: Per Ervland Foto: undefined NØKKELPLAGG 3: Se for deg damene i tv-serien «Charlie's Angels». Buksene er løse og elegante og pyntet med smale lekre belter. Gjerne i gull. Slike bukser er klassiske og lette og finne brukt. Foto: Per Ervland Foto: undefined NØKKELPLAGG 3: Se for deg damene i tv-serien «Charlie's Angels». Buksene er løse og elegante og pyntet med smale lekre belter. Gjerne i gull. Slike bukser er klassiske og lette og finne brukt. Foto: Per Ervland Foto: undefined NØKKELPLAGG 4: Aldri har vi vært lenger inn i mormors klesskap enn til neste år. Det flommer formelig over av søte husmorkjoler. Fargene går fra syrlig sukkertøy til varme toner som oransje, smaragdgrønt og blodrødt. En drøm for alle nostalgiske blodfans der ute. Foto: Per Ervland Foto: undefined NØKKELPLAGG 4: Aldri har vi vært lenger inn i mormors klesskap enn til neste år. Det flommer formelig over av søte husmorkjoler. Fargene går fra syrlig sukkertøy til varme toner som oransje, smaragdgrønt og blodrødt. En drøm for alle nostalgiske blodfans der ute. Foto: Per Ervland Foto: undefined GJØR ET BRUKTKUPP NÅ: Kommer du over en jadegrønn vintage-dressjakke med gullknapper, er det bare å kjøpe den, for det blir stort til neste år. Denne er fra Velouria Vintage på Grunerløkka - vist fram hos pr-byrået This is Pr, som har agentur. Foto: Per Ervland Foto: undefined GJØR ET BRUKTKUPP NÅ: Kommer du over en jadegrønn vintage-dressjakke med gullknapper, er det bare å kjøpe den, for det blir stort til neste år. Denne er fra Velouria Vintage på Grunerløkka - vist fram hos pr-byrået This is Pr, som har agentur. Foto: Per Ervland Foto: undefined

GUIDE: Gjør et loppiskupp

Skulle det dukke opp et loppemarked, har KK.no tidligere gitt deg disse tipsene for hvordan du kan gjøre et kupp:

 • Tenk gjennom hvordan stilen din er. Det er ingen vits i å sikre seg tre 60-tallskjoler hvis 80-tallet er «ditt» tiår. Det har ikke klesskapet ditt godt av...

 • Er pris det viktigste for deg, husk at det gjerne er billigst mot slutten av dagen, og da gjerne på søndagenes posesalg. Er du derimot ute etter de aller beste kuppene er det nok ingen vei utenom å stå opp grytidlig lørdag morgen og stille deg i kø.

 • LES OGSÅ: Slik shopper du vintage

 • Er du ute etter tilbehør som skjerf, vesker og belter, så ta en titt kassene som ofte er plassert under bordene hvor klærne ligger. Her gjemmer det seg ofte fine accessoirer, eller enda bedre; ting som ikke er satt frem ennå (hysj, hysj!).

 • Ta deg litt tid til å se over det du tenker på å kjøpe. En fin bluse som viser seg å ha store svetteflekker er kanskje ikke tidenes kupp likevel? For det er slett ikke sikkert at disse forsvinner, selv ved rensing. Det samme med plagg som er råtne eller har revner og hull; sannsynligheten for at du setter deg ned med symaskinen for å fikse det bør være overhengende hvis du kjøper plagget.

 • Er du så heldig å få kloa i en designerveske, så sjekk at den er ekte. Det er ikke noe moro å komme hjem med det du var en ekte Gucci, når det viser seg at den knapt er verdt stoffet den er laget av. Da var plutselig ikke 100 kroner et kupp lenger... Les mer om hvordan du skiller ekte fra fake.

 • LES OGSÅ: Gi hjemmet en retro-touch

 • Prøv! Jakker, kåper og sko er det ikke noe problem å prøve i andres påsyn! Det er kjipt å komme hjem med en blazer som er to nummer for liten og bare tar opp plass i skapet. Med mindre den har Chanel skrevet i jakkeslaget og du kan tjene penger på å selge den, er det bedre å la den ligge til noen den passer perfekt til.

 • Husk nok kontanter. Foreløpig er det bare få loppemarkeder som har kortterminal.

 • Loppemarkedsturer kan lett bli slitsomme. Det er mange folk, og trengsel og høyt lydnivå er noe du må regne med. Synes du det blir litt for mye, så husk at loppemarkedene på bygda gjerne går litt roligere for seg enn i storbyene, rett og slett fordi det er færre mennesker.

 • Ikke stress og dytt. Det er veldig irriterende for de andre loppisgjengerne. Det er ikke verdens undergang om noen snapper en fin kjole rett foran øynene dine. For plutselig finner du en som er enda finere!

 • Mer vårmote 2012

  Sjekk også KK.no sin store trendrapport for våren/sommeren 2012.

  Vi har også fått en sniktitt på hvordan våren blir hos kleskjedene Weekday, H&M, Cubus, KappAhl og Monki.

  Til forsiden