FRISTENDE OG GODT: Disse er perfekte å ta med på tur i høstferien! Foto: Grete Roede
FRISTENDE OG GODT: Disse er perfekte å ta med på tur i høstferien! Foto: Grete Roede

Lag deilige havrekjeks til helgen

Kos deg med god samvittighet!

Hver fredag denne høsten vil vi KK.no, i samarbeid med Grete Roede AS, gi deg tips til en herlig dessert, godbit eller snack du kan kose deg med i helgen, helt uten dårlig samvittighet.

«Lett, rett og slett» er en oppskriftsserie med fokus på enkle, smakfulle fristelser uten mye kalorier, sukker og fett.  

Her er helgens sunne «godsak» fra Grete Roede:

Havrekjeks med tørket frukt

Denne uken vil vi by på noe som kan være kjekt å ha i høstferien.

Ukens oppskrift er myke havrekjeks med tørket frukt. Disse er gode å spise både som dessert, som et mellommåltid eller å ha som energipåfyll når du er ute på tur.

Både havregrynene og den tørkede frukten er gode kilder til energi.

- Om du er litt sulten eller skal ha med litt mat på tur, anbefaler jeg å lage en liten matpakke, så ikke kjeksene blir måltidet. Kjeks er jo ikke noe en bør spise daglig, forteller Jeanette Roede i Grete Roede.

Kaker og kjeks blir aldri sunne, men noen valg er litt bedre enn andre – og det går an å lage dem mindre kaloririke og likevel saftige og gode.

.
.Grete Roede

Her er oppskriften på cirka 18 kjeks:

Du trenger:
4 dl. fullkornshvetemel (evt. sammalt hvete, fin)
5 dl store havregryn
1 dl sukker
2 ts bakepulver
1 dl flytende margarin
1 dl sirup
1 dl vann
2 dl tørket frukt (rosiner, aprikos, tranebær)

Slik gjør du:
Bland sammen det tørre i en bolle. Tilsett margarin, sirup og vann. Bland sammen og tilsett hakkede biter av ulik tørket frukt. Form deigen til småkjeks/runde kaker og legg på bakepapir. Stek kjeksene midt i ovnen på 175 grader i cirka 15 minutter. Avkjøl på rist. Oppbevares kjølig i tett boks eller i fryseboksen.

Næringsfakta: 155 kcal per kjeks

Finn flere gode dessert-oppskrifter på Greteroede.no!

Vi gjør oppmerksom på at Aller Media er deleier i Grete Roede AS.

Til forsiden