Skjønnhet

10 ting du bør vite om hår

Vokser håret raskere hvis du klipper det ofte? Vi fikk svar på dette og ni andre spørsmål.

1. Håret vokser raskere når man klipper det ofte. : Myte! Når man klipper håret ofte, holder man tuppene friske og sunne, dermed skapes det en illusjon av at håret vokser raskere, siden tuppene ikke knekker.  Foto: Image Source/All Over Press
1. Håret vokser raskere når man klipper det ofte. : Myte! Når man klipper håret ofte, holder man tuppene friske og sunne, dermed skapes det en illusjon av at håret vokser raskere, siden tuppene ikke knekker. Foto: Image Source/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vi har snakket med Nicole Jimenez hos Dugg Frisører i Bygdøy allé i Oslo for å få svar på ti vanlige oppfatninger om hår stemmer.

1. Håret vokser raskere når man klipper det ofte

Myte! Når man klipper håret ofte, holder man tuppene friske og sunne, dermed skapes det en illusjon av at håret vokser raskere, siden tuppene ikke knekker.

2. Splitta tupper kan repareres uten klipping

Delvis sant. – Til en viss grad, forteller Nicole og forklarer at man kan forbedre tilstanden til håret ved å tilføre fuktighet og proteiner. Best er det likevel å klippe vekk de splitte tuppene, siden slitt hår sliter på resten av håret ved at de splittede tuppene «reiser» oppover når det børstes. Snipp, snipp, med andre ord!LES OGSÅ: – Ikke rett håret ditt til døde

3. Det er bra for håret å børste det ofte

Myte! Børsting sliter på håret, så unngå å gjøre det for ofte. Det er dessuten best å børste håret når det er tørt, siden vått hår er mer elastisk og derfor slites mer, forteller Nicole.

4. Flass skyldes tørr hodebunn

Myte! Flass er en egen tilstand og har ingenting med tørr hodebunn å gjøre. Det er faktisk veldig få som har flass. De fleste som tror de har det, har egentlig bare tørr eller sensitiv hodebunn. Flass er en type sopp og er lett gjenkjennelig med sine store flak. Det er heller ikke smittsomt, slik mange tror.

5. Det er ikke bra å vaske håret hver dag

Myte! Det er ikke usunt å vaske håret daglig, men Nicole anbefaler likevel å begrense hårvasken til annenhver eller tredjehver dag. – Hvis du vasker håret hver dag, vasker du vekk syrekappen i håret, og det kan føre til at du får raskere fett hår, forklarer hun. Pass også på at du bruker en sjampo som passer din hårtype og hodebunntilstand. LES OGSÅ: 53 fantastiske frisyrer

6. Blondiner kan få grønt hår av å bade i klorvann

Sannhet! For å unngå at dette skjer, anbefaler Nicole å bruke en rensesjampo eller en sjampo spesielt for blondiner – gjerne en med lilla pigmenter, som motvirker at blondt hår ser gult/grønt ut. – Eller du kan ta en sitronsyrekur hos frisøren, sier hun.

7. Hvis jeg napper ut ett grått hår, vokser det to opp igjen

Myte! Dette sier seg jo egentlig sjøl. Hadde det vært sant, ville vel alle nappa hår i hytt og vær for å få tjukkere hår. De grå kan man jo alltids farge.

8. Hvis jeg klipper meg helt kort, kommer håret til å bli tjukkere når det vokser ut igjen

Myte! Håret kan se og virke tjukkere, men det er en illusjon. Det som gjerne skjer, er at du holder tuppene sunne og dermed unngår tynne, slitte hårspisser. Når håret klippes kort, får du dessuten mer hår i cirka samme lengde, og det gir en følelse av tjukkere hår.

9. Håret blir immunt mot sjampoens effekt hvis jeg alltid bruker samme sjampo

Delvis sant. Du blir ikke egentlig immun, men håret kan bli metta på for eksempel fukt eller proteiner, forklarer Nicole. Hun anbefaler derfor at man varierer mellom fuktighetsgivende og proteinrik sjampo. – Men du trenger ikke å skifte fra vask til vask, variér heller fra flaske til flaske, sier hun.

10. Man kan miste håret av å massere hodebunnen ofte eller mye

Myte! – Massasje stimulerer blodsirkulasjonen, så det er kjempebra med mindre du får lett fett hår, forteller Nicole. Massasje stimulerer nemlig også talg- og fettproduksjonen i hodebunnen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer