Jobb & Penger

11 års ekteskap - hva har jeg rett på?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg har nettopp flyttet fra min mann etter 11 års ekteskap, og jeg lurer på hva jeg har krav på. Vi har et hus som han eide da vi giftet oss, men vi har pusset det opp i løpet av ekteskapet. Huset har økt veldig i verdi siden vi giftet oss.

Svar: Ekteskapsloven stadfester at det en tar med inn i ekteskapet, har en krav på ved skilsmisse. Det gjelder også verdistigning på eiendelene. Bestemmelsene i ekteskapsloven gjelder når dere ikke har avtalt annet.

Huset din mann hadde da dere giftet dere, blir i utgangspunktet hans ved skilsmisse. Hvis det var gjeld på huset da dere giftet dere, som dere har nedbetalt i fellesskap, har du krav på halvparten av den andelen det representerer. Verdier dere har opparbeidet dere i fellesskap under ekteskapet skal deles.

Siw Ødegaard
Økonomiekspert
siw@kk.no

Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no
Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer