Helse & Livsstil

Allergi-problemer

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg ønker å spise så sunt som mulig. Men mitt problem er at jeg har matallergi. Jeg kan ikke spise noe frukt som ikke er kokt/stekt. Gjelder alt fra sitrus, banan og eple til steinfrukter. Kan heller ikke spise nøtter, mandler, skalldyr, rå poteter, rå gulrøtter, erter, linser eller stangselleri. Som du leser så er det ikke mye som er igjen, og jeg faller veldig lett over på de mindre sunne alternativene. Det jeg ønsker er et alternativ til sunne mellommåltider som dessverre må erstatte frukt.
Katrin

Svar: Selv om det var mange matvarer du er allergisk mot, er det fint at du tåler noen av dem ved å behandle dem og det er jo kjempefint. Her kommer noen tips og forslag til mellommåltider som jeg håper du kan ha glede av:
 • Kok og mos forskjellig typer frukt som for eksempel eple og pære. Knekkebrød med eplemos og cottage cheese er veldig godt.
 • Ananas er også en god frukt som man kan skjære opp i skiver og ta med seg i pose eller matboks.
 • Frisk kålrot i skiver og blomkål i buketter kan man ha liggende ferdig oppskjært i kjøleskapet og eventuelt ta med seg i pose.
 • Fruktyoghurt med litt kornblanding egner seg godt som et mellommåltid og enkelt å ta med seg.
 • Smoothies drikker laget av forskjellige juicer egner seg også som et forfriskende og sunt mellommåltid.
 • Bruk kald kokt potet i salater som for eksempel denne enkle salaten: Kokte poteter og skinke i terninger sammen med grønn salat, tomat og agurk.
 • Tørket frukt finner du i alle varianter. De er mer energirike enn frisk frukt derfor må man være litt påpasselig med mengeden, men fint som variasjon.

 • Jeanette Roede
  kostholdsekspert
  jeanette@kk.no

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer