Vibeke Klemetsen

Alt du trenger å vite om yoga

KKs nye yogaekspert Vibeke Klemetsen deler sine beste tips om yoga. Les alle svarene fra nettmøtet her, og bli klok, stram og spenstig.

YOGAEKSPERT: TV-profil Vibeke Klemetsen er mangeårig yogaekspert, og har tidligere vært ekspert her på KK.no.
YOGAEKSPERT: TV-profil Vibeke Klemetsen er mangeårig yogaekspert, og har tidligere vært ekspert her på KK.no. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
(send inn ditt spørsmål nederst i artikkelen)
Vibeke Klemetsen (32) er KK Kropps yoga-ekspert og vil stille i jevnlige nettmøter på kk.no fremover.

Navn: Vibeke Klemetsen
Status: Gift med snowboarderen Daniel Franck. Datter på 8 år.
Jobb: Programleder på TV Norge
Har trent: Alle typer dans, fra klassisk til jazz. Har konkurrert i kickboksing, vært drillpike i 12 år og kjørt mye snowboard.

 • Yoga for ansiktet
 • Finn din yogatype
 • Yoga for ferskinger
 • Yoga inn i varmen

 • I hvert nummer av KK Kropp får du nå nyheter og tips til yoga-treningen fra bladets nye ekspert, Vibeke Klemetsen.

  - Hvorfor trener du yoga?

  - Yoga er både meditasjon og styrke trening på samme tid. Selv trener jeg ashtanga, som er den mest fysiske formen for yoga. Da blir jeg svett og føler at jeg får brukt kroppen skikkelig. Yoga er også et verktøy jeg bruker i hverdagen. Jeg blir roligere, mindre stresset og mer fokusert. Jeg har aldri prøvd dop, men for meg er yoga som dop. Jeg blir høy når jeg trener og får abstinens når jeg er syk eller ikke kan trene.

  - Når begynte du med yoga?

  - Da jeg var gravid for ni år siden. Jeg lærte pusteøvelser før fødselen. Senere reiste jeg mye i USA med mannen min, og ble mer kjent med treningsformen. Jeg har tatt lærerutdannelse i Cornwall og jobbet en stund som yogalærer i Oslo.

  - Hvor ofte trener du?

  - Rundt fire-fem ganger i uken, og aller helst om morgenen. Jeg står opp klokka seks når det er stille og mørkt, og er i studio rundt sju for egentrening. Da er det ingen som snakker, bare jevn flyt, og du er helt i din egen verden. Først trodde jeg ikke kroppen ville fungere så tidlig, men nå føles det helt magisk! To-tre timer bare for meg selv.

  - Blir man slank av yoga?

  - Hvis du trener regelmessig, blir du både slank og sterk. Yoga er styrke trening, så du kan få stram rumpe og fast mage dersom du gjør en innsats. Hva du spiser er selvsagt også viktig. Det fine med yoga er at det gjør deg mer bevisst på hva du putter i munnen.

  - Ditt beste sunnhetstips?

  - Alt med måte. Mange yogatilhengere blir fanatiske. Legger seg tidlig, drikker ikke alkohol, spiser ikke kjøtt. Det tror jeg ikke du blir lykkelig av i lengden. Jeg liker en fest og spiser godteri nesten hver kveld.


  Nettmøtet er avsluttet. Les alle spørsmålene og svarene her:


  Nettmøtet er nå avsluttet.

  Følg med på kk.no for flere spennende nettmøter i tiden som kommer!

  ?

  , innsendt av Julia
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0008.05.2008 / kThursday. 23:23
  hei!jeg har hørt mye bra om yoga og har prøvd grunnleggende trinn osv. men som så mye annet jeg har prøvd før å få en flatere mage og lår så gir jeg opp fordi det ikke gir resultater. Treningslysten er vel heller ikke så stor, men nå som bikinisesongen kommer vil jeg gjerne stramme opp litt! vet du eventuelt hva eller hvilke øvelser jeg kan gjøre for å stramme mage og lår ? :) Jeg har også en del vondt i ryggen så om du har noen tips for det også hadde det vært fint :)takk, julia
  Hei Julia,Når det er snakk om flat mage har jeg forsåvidt to råd. Det ene handler om forbrenning. Det som ligger mellom musklene og huden er nemlig fett. Det vil nok ikke forsvinne kun ved hjelp av mageøvelser alene. Om du vil redusere fettmengden, vil den reduseres over hele kroppen, ikke bare på magen. Veien dit er et enkelt regnestykke: nemlig å bruke mer energi enn du tilfører. Det andre rådet handler om bevisstgjøring av muskler, og det er her yogaen kommer inn. Ved å trene på den måten man gjør i yoga, pilates, coreboard etc, vil du lære opp den tverrgående muskelen til å holde magen inne. I yoga trener vi med det som heter magelås, den gir bedre kontroll over magen og vil etterhvert gi deg flatere mage. Yoga er også bra for ryggen og har hjulpet mange som har vært plaget. Siden du sier at du har endel vondt ville jeg ha snakket med en instruktør før jeg hadde satt i gang. I tillegg vil jeg jo si at vanlige sit-ups og utfall vil hjelpe på å stramme opp både mage og lår...og ingenting kommer gratis så det er bare å sette i gang:-)Lykke til!Vibeke

  Ja,takk!

  , innsendt av Inga
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0009.05.2008 / kFriday. 10:49
  Jeg vil gjerne bli stram og smidig ;) Hvor god effekt har yoga i forhold til andre styrketimer som for eksempel pump? Dersom jeg skal trene styrke en dag i uken, bør jeg da trene yoga eller pump for å se best ut i sommer? (jeg er normalvektig og trenger ikke vektnedgang, kun oppstramming. Og med to dager i uken for å bli sterkest mulig, bør jeg da trene 2 dager yoga eller 2 dager pump/treningsstudio eller en av hver? og hvor lang tid tar det før jeg merker effekten?
  Hei Inga!En stram og smidig kropp er flott! Yoga vil absolutt ha en effekt på kroppen, både for å bli stram og sterk. I yoga fungerer kroppen selv som treningsapparatet. Man bygger ikke muskler på samme måte som når man løfter vekter, men man bygger musklenes effektivitet og indre styrke. Det er absolutt mulig å kominere yoga med styrketrening, men jeg personlig fant ut at det ikke var en god kombinasjon for meg. Jeg ble veldig støl når jeg trente styrke, og da hadde jeg litt problemer med å tøye når jeg skulle trene yoga. Derfor tok jeg valget om å bare trene yoga og det fungerer best for meg. Trener du yoga og styrke 2 dager i uken eller mer, vil du nok se effekten ganske raskt, i alle fall i løpet av 3-4 uker vil jeg si. God sommer!Vibeke

  Program

  , innsendt av Katten
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0009.05.2008 / kFriday. 11:24
  Hei!Det er to år siden jeg trente yoga sist, men har veldig lyst å begynne igjen. Har boka The Body Shop har gitt ut med masse øvelser, men synes det er litt vanskelig å sette sammen et program siden det er så lenge siden sist. Har du forslag til et?På forhånd tusen takk!:)
  Hei!Jeg har dessverre ikke sett den boka du snakker om, men hvis du er interessert vil jeg anbefale deg å lære deg ashtanga yoga, som er en fast serie av øvelser. Etterhvert som du lærer deg denne, vil du slippe å bruke en bok eller en dvd. Hvis du ikke velger å gå på et kurs, vil jeg anbefale deg å kjøpe enten en bok som heter: "Ashtanga yoga - the practice manual" av David Swenson, eller kjøpe en dvd som heter John Scott - Yoga Ashtanga, Primary Series. Begge disse kan kjøpes på nettet. Lykke til.Vibeke

  Yoga

  , innsendt av Jente87
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0009.05.2008 / kFriday. 11:51
  Hei :) Hvordan finner jeg yogaøvelser til å gjøre hjemme ? Kan jeg få flat mage av yoga? Eller slanke lår? Må jeg trene annen trening sammen med yoga? Og gjør yoga huden i ansiktet finere? Noen bra øvelser for flat mage i yoga? :)Mvh Jente87
  Hei!Joda, man kan både få flat mage og slanke lår av å trene yoga, men som med all annen sport, krever det mye trening og innsats. I utgangspunktet kan man godt trene andre ting i kombinasjon med yoga, f.eks løping, sykling eller svømming, men trener man 3-5 ganger i uken, vil man kunne få en sterk og smidig kropp av kun yoga. Jeg mener at yoga er bra for huden også. Gjennom alle øvelsene man gjør, renser man organene og kroppen, og det er selvfølgelig bra for huden også. Men i tillegg tror jeg kosthold og søvn også har mye å si for hvordan huden er. Vil du gjøre yoga hjemme, anbefaler jeg deg å kjøpe en god bok eller en dvd (se anbefaling i svaret under her)Vibeke

  Hvor ofte/hvor lenge

  , innsendt av Goldie
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0010.05.2008 / kSaturday. 12:49
  Hei Vibeke :-) Hvor ofte bør man trene yoga får å få utbytte av det - både fysisk og mentalt? Hvor lenge bør man trene om gangen? Jeg trente yoga fast en gang i uken for ett par år siden, og vil veldig gjerne begynne igjen. Gjør av og til litt meditasjon for avslapningens skyld (men dette går jo kun på pusten). Takk for svar.
  Hei!Så fint at du vil begynne med yoga igjen, og så bra at du mediterer. Ja, det går som du sier, mest på pusten, men det er fint for både kropp og sjel. For å få utbytte av yoga, både fysisk og mentalt, føler jeg at man bør trene 2-5 ganger i uken, men 1 gang i uken er selvfølgelig bedre enn ingenting. Jeg trener selv ashtanga yoga, og i disse klassene trener vi i ca 1 1/2 time. Da får man gjort de fleste øvelsene, pluss at man rekker å hvile på slutten av klassen, som er en viktig del av treningen. Fortsett med meditasjonen og finn et sted du kan trene så fort du har anledning. Hvis du trenger hjelp til å finne et bra yoga-studio i nærheten av der du bor, er det bare å si ifra. vibeke

  Yoga!

  , innsendt av Karina
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.05.2008 / kSunday. 13:51
  Hei!Jeg har veldig lyst å begynne på yoga. Går på yogatimene på treningssenteret når jeg har tid, men disse er om morgenen, så er ikke ofte det passer desverre. Har du noen forslag til noen gode "yogaskoler" i Bergensområdet?
  Hei!Skjønner at det kan være vanskelig å presse inn trening i en hektisk hverdag. Yoga på treningssenter er sikkert bra, men selv har jeg ingen erfaring med det. Vil du lære yoga vil jeg likevel anbefale deg å finne et yogasenter, de er jo tross alt spesialister på det. Bor selv i Oslo, så det er der jeg er mest kjent, men vet om et par yogasenter i Bergen.Yogarommet: Sjekk ut www.yogarommet.noSkandinavisk yoga- og meditasjon i Bergen: www.stillhet.noLykke til!Vibeke

  Godteri??

  , innsendt av Marie
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.05.2008 / kSunday. 13:53
  Hei:) Lurte bare på en ting, hvordan klarer du å holde deg så slank og fin når du sier at du spiser godteri hver kveld?? Jeg prøver å holde meg til en gang i uken, men har fremdeles problemer med å ta av. Er det supersunn snacks du spiser da eller vanlig godteri?
  Hei,Vel det er nok kanskje å overdrive å si at jeg spiser godteri HVER kveld, men en av mine største lidenskaper er faktisk smågodt:-) he he.Jeg prøver også å holde meg til helgene, men må nok innrømme at jeg sprekker ganske ofte. Det som er nøkkelen da, er å unne seg litt, et par biter kanskje, men ikke kaste i seg hele posen. Dessuten prøver jeg å spise nøtter eller en frukt når jeg blir sugen på noe, da gårrsom regel søtbehovet vekk. Det at jeg ikke legger på meg så mye av det, kommer nok av at jeg spiser ganske sunt ellers, pluss at jeg trener yoga 4-5 ganger i uken. Det er jo tross alt en gyllen regel at vil man slanke seg, så må man bruke mer energi enn man tilfører. Vibeke

  flaut med kroppslyder

  , innsendt av sjenert
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.05.2008 / kSunday. 18:28
  Hei!Jeg har prøvd yoga på et kurs, samt lest og forsøkt litt på egenhånd. Har veldig lyst til å gå på flere kurs for å lære meg mer, men opplever følgende som en hindring; når jeg gjør endel øvelser hender det at jeg på et eller annet vis drar inn luft i skjeden slik at det høres ut som om jeg promper. Det er ikke akkurat kult... har du noen tips til hva jeg kan gjøre for å unngå dette problemet?
  Hei!Skjønner deg veldig godt, dette tror jeg de aller fleste har opplevd, og nei, det er ikke kult!:-)Først og fremst så vil jeg anbefale deg å finne frem bøkene dine og lese grundig om bandhaene, altså låsene vi bruker når vi trener yoga. Spesielt rotlåsen vil hjelpe deg til å unngå dette. Mens du øver deg på å bruker låsene kan jeg gi deg et lite tips om at det går an å bruke en tampong når man trener. Da vil man også unngå at det kommer luft inn i skjeden, men det forutsetter at du er komfortabel med å bruke en tampong da. Håper dette ikke vil være en hindring for deg i fremtiden og lykke til med yogaen.Vibeke

  DVD

  , innsendt av Emma
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.05.2008 / kMonday. 15:44
  Hei! Jeg er en jente på 15 år, som har blitt helt opphengt i pilates. Jeg synes det er kjempegøy, og trener ofte hjemme i stuen. Jeg kom over noen filmer på nettet, der de trente yoga, og jeg fikk veldig lyst til å prøve. Det jeg lurer på er om du har noen tips til hva slags yoga-DVDer som er bra, og hvor jeg kan få kjøpt det? Håper på svar! :D
  Hei. Så kult at du har lyst til å prøve yoga. Det finnes veldig mange dvd'er på markedet men her er mine favoritter:1. Ashtanga yoga, John Scott, The primary series2. Yin & Yan Yoga with Simon Low3. Ashtanga yoga, The Practice med David Swenson4. Bryan Kest's advanced yoga, live from Santa Monica, californiaAlle disse og mange fler kan du kjøpe på nettet. Jeg pleier ofte å handle både dvd'er og bøker på www.amazon.comVibeke

  for myk

  , innsendt av laila
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.05.2008 / kMonday. 18:56
  Man blir veldig myk av å trene yoga og mitt spørsmål er om det egentlig er bra for kroppen å bli så myk. tenker da på å miste stabilitet i ledd osv. Er det lurt å trene andre ting ved siden av, som for å unngå at man blir ustabil?
  Hei Laila.Ja, man kan bli ganske myk og fleksibel av å trene yoga men det som er viktig å tenke på er at man ikke skal overstrekke når man er inne i de ulike posisjonene. I hver posisjon bruker man ulike og gjerne motsatte muskler til å støtte, løfte og strekke kroppen og målet er å finne en balansert stilling. Da vil man ikke miste stabilitet i ledd etc som du spør om. Selvfølgelig kan man trene andre ting ved siden av, det kommer helt an på hva man ønsker å oppnå. Tar man visse forhåndsregler og går på et ordentlig yoga-kurs for å lære alt det grunnleggende vil man nok forhåpentligvis bare ha positive opplevelser med det. Vibeke

  Dans

  , innsendt av
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.05.2008 / kMonday. 12:43
  HeiLeser at du har danset alt fra klassisk til jazz, og det samme har jeg. Jeg har danset klassisk ballett i over 12 år nå, men la det på hylla i fjor. Nå sitter jeg igjen med hva jeg kan kalle "danselegger og lår": ganske kraftige muskler i "turn-out"-muskelen. Trener mye til vanlig, ca 4-6 ganger i uka, og ønsker å stramme inn mage og rumpe. Forslag?
  Hei!Så synd at du la balletten på hylla, jeg skulle ønske jeg aldri sluttet med dans....men nå har jeg jo funnet yogaen og det er en fin erstattning. Det høres jo ut som at du trener ganske mye siden du trener 4-6 ganger i uka. Lurer litt på hva du trener!? Det er selvfølgelig mye du kan gjøre for å stramme inn mage og rumpe og for meg så er det yoga som funker. Generelt kan man få en balansert og gjennomtrent kropp av yoga men det krever innsats. I tillegg vil jeg tro at yoga kan være fint hvis du vil "tøye" ut "danse-bena" som du snakker om og som tidligere danser har man et godt utgangspunkt for yoga siden kroppen en ganske smidig. Håper du vil prøve ut yoga en gang og lykke til!Vibeke

  Bikram Yoga

  , innsendt av Inger
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.05.2008 / kTuesday. 04:25
  Hei Vibeke!Hvilken type yoga praktiserer du selv?Jeg har tidligere praktisert Bikram Yoga over en lengre periode i utlandet, og savner dette veldig i Norge. Vet du om et sted i Oslo der man kan praktisere dette? Takk:) Hilsen Inger
  Hei Inger!Jeg praktiserer Ashtanga-yoga og trener ved et studio som heter Puro Yoga. Vi har ikke bikram-yoga der, men jeg vet at de har det på noe som heter Studio Day som ligger på Majorstua. Se http://www.studioday.no/yoga.htmlHåper dette vil hjelpe deg!Vibeke

  Er det mulig ?

  , innsendt av Trulte
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.05.2008 / kTuesday. 12:34
  Hei ! : ) Jeg vet at yoga er til for å gå inn i kjernemuskelaturen og gi deg styrke , men kan man også bruke yoga til å få slankere lår f.eks ?
  Hei Trulte:-)Som du kanskje ser i mine andre svar, så mener jeg at yoga absolutt kan brukes for å få slankere lår. Som du selv sier, så handler mye i yogaen om kjernemuskulaturen og indre styrke, men etterhvert som man trener vil man oppleve at man blir slankere og får en gjennomtrent kropp. MEN, som jeg også sier, krever dette en del innsats. Man kan ikke gå på en time yoga i uken og forvente at man skal bli slank, men dette gjelder jo for all type trening egentlig. Yoga er bra for mye, og vil du lese mer, har jeg en egen reportasje om dette i neste nummer av KK kropp, som kommer i butikken 23. juni:-)Vibeke

  Ashtanga

  , innsendt av Catrine
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.05.2008 / kTuesday. 22:10
  Hei! Jeg har noen sprøsmål:Hva er ashtanga?Kan man gå ned kilo ved å trene ashtanga? Blir man faster i fisken av det?Finnes det ashtanga i DVD? Og hvor får man kjøpt det da?
  Hei!Ashtanga Yoga er en fysisk krevende form for yoga, hvor pust, bevegelse og meditasjon forenes. Ashtanga Yoga er basert på flere tusen år gamle skrifter og tradisjoner. 90-årige Sri K. Pattabhi Jois (Guruji) er den som har utviklet denne yogaretningen og ført tradisjonen videre i moderne tid. Det er en effektiv og utmerket form for trening, som gir økt kroppsbeherskelse, løser opp spenninger, gir styrke, smidighet, energi og et rolig sinn. Det helhetlige perspektivet og dens positive effekter har gjort Ashtanga Yoga veldig populær i vesten de siste årene.Ashtanga Yoga passer i prinsippet for alle. Man trenger ingen forkunnskaper, kun en yogamatte, lette klær, et åpent sinn og en god instruktør. Treningen baserer seg på en serie ("Primary Series") bestående av ca. 50 stillinger/øvelser (asanas). Rekkefølgen av stillingene er nøye sammensatt. Et viktig kjennetegn ved Ashtanga Yoga er vinyasa prinsippet. Vinyasa betyr synkronisert pust- og bevegelsessystem, og bidrar til en dynamisk flyt mellom hver stilling. Hver bevegelse har en tilhørende inn- eller utpustSiden Ashtanga yoga er en fysisk form for yoga så vil jeg påstå at man både kan gå ned i vekt og bli fastere i fisken av å trene det, men som jeg har sagt i tidligere spørsmål så er det viktig å huske på at det krever endel innsats. Det finnes veldig mange dvd'er på markedet men her er mine favoritter:1. Ashtanga yoga, John Scott, The primary series2. Yin & Yan Yoga with Simon Low3. Ashtanga yoga, The Practice med David Swenson4. Bryan Kest's advanced yoga, live from Santa Monica, californiaAlle disse og mange fler kan du kjøpe på nettet. Jeg pleier ofte å handle både dvd'er og bøker på www.amazon.comVibeke

  Yogamatte

  , innsendt av Maria
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.05.2008 / kThursday. 13:14
  Heisann!Jeg har gått på yoga såvidt det er for flere år siden (poweryoga). Matten jeg hadde da var noe billig ræl og jeg fikk litt vondt i knærne av en del av øvelsene på grunn av det. Har du noen spesielle matter å anbefale, og hva skal man se etter for å vite hva som er kvalitet. Supert om du har noen linker på nettet.
  Hei!Matte er viktig når man skal trene yoga. Personlig er jeg blitt veldig glad i en spesiell kork-matte som er ganske ny på markedet. Den er naturlig, let,t og ikke minst økovennlig. Denne kan du enten kjøpe på nettet eller hos Puro Yoga i Oslo.www.puroyoga.nowww.stilelibero.co.ukI tillegg kjenner jeg til en matte som heter Agoy, som jeg også syns er veldig bra. den er passe tykk, og man sklir ikke. www.agoy.comHåper dette vil være til hjelp.Vibeke

  Hvor myk må man være?

  , innsendt av Fotball-leggen
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.05.2008 / kThursday. 13:19
  Hei Vibeke!Jeg har drevet med ballidrett i mange år, men har lagt opp nå. Det er ikke akkurat det man blir så smidig av, og jeg har aldri trent noe som ligner yoga før, og lurer på om det kan være noe for meg. Synes en del øvelser ser litt kompliserte ut og kan ikke helt skjønne hvordan jeg skal klare å bøye og tøye kroppen i alle retninger. Er det håp, tror du?
  Hei fotball-leggen!Selvfølgelig er det håp!! Jeg har sett de stiveste stokkene mykne opp og bli ordentlige tøyballer, så jeg syns absolutt at du burde prøve yoga. Det kan være litt tøft i starten, men med litt tålmodighet så er jeg sikker på at du kan bli positivt overrasket. Jeg skjønner at noen av øvelsene kan se ganske kompliserte ut, men man må begynne fra begynnelsen og ta en øvelse av gangen:-)Si ifra hvis du trenger tips til kurs etc!Vibeke... som også har vært passe stiv en gang i tiden:-)

  Yogaklær

  , innsendt av Nybegynner
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.05.2008 / kThursday. 13:21
  Hva skal man ha på seg under yoga, og hva er det viktig å tenke på for å få rørt seg fritt. Bruker man sko?
  Hei!Dette er det sikkert mange som lurer på. Først og fremst bruker man ikke sko når man trener yoga. Mulig du har sett dette på bilder, men det som er viktig når man trener yoga, er å ha god og stødig kontakt med bakken (matta) med både hender og føtter. Når det gjelder klær, kan man selvfølgelig ha på seg hva som helst av behagelige treningsklær. Jeg personlig liker å ha stramme topper og bukser slik at klærne ikke er i veien når man skal gå inne i de ulike posisjonene, men det er også viktig å tenke på at man ikke skal ha ting for stramt, da vil klærne være til hindring igjen. Her må du bare føle deg frem, tror jeg:-)Skriver om ulike typer klær på yoga-siden min i KK kropp, så det er bare å følge med der også for å få gode tips. Neste nummer er i salg 23. juni!vibeke

  Yoga for menn?

  , innsendt av Hane i hønsegården
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.05.2008 / kThursday. 13:23
  Vet du om det finnes egne yogaklasser for menn i Oslo.? Jeg har lyst til å begynne, men føler meg litt femi hvis jeg må trene med en gjeng snertne damer.
  Til den stolte hane.Først og fremt må jeg jo si at yoga ikke finnes femi i det hele tatt, noen av de beste yogiene i verden er menn!! ... men jeg kan jo forstå at man ikke har lyst til å være eneste hane i hønsegården, som du sier. Det eneste stedet jeg kjenner til som har hatt egne klasser for menn, er Puro Yoga på Majorstua i Oslo men de kuttet dessverre ut denne timen i dette semesteret, forhåpentligvis vil de sette den opp igjen til høsten. Det jeg kan anbefale deg, er å gå på noen av de morgenklassene som finnes på de ulike yoga-studioene i byen, Puro Yoga, Presence eller Astanga yoga Oslo. Der er det like mange menn som kvinner som trener. Ikke gi opp:-)Vibeke

  Pilates

  , innsendt av tittentei
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.05.2008 / kThursday. 13:27
  Jeg synes alt jeg hører om er pilates, er det det samme som yoga, eller er det to forskjellige ting?
  Tittentei!Pilates og yoga er to forskjellige ting, men jeg skjønner godt at man kan tro at det er det samme, siden begge deler er en treningsform som fokuserer på pust og rolige bevegelser. Yoga er i utgangspunktet en 4000-5000 år gammel tradisjon som er blitt gjort mer vestlig de siste 100 årene. Kort sagt kan vi si at yoga i dag er en enkel og rolig måte å trene kroppen på som passer for alle. Den er ikke kjedelig, for den krever mye av deg som utøver, og den er bygget opp slik at du alltid kan lære noe nytt. Det finnes mange typer yoga, noen er mer fysiske andre mer meditative. Jeg kjenner ikke til pilates i det hele tatt, men hvis du vil lese mer om det kan du for eksempel gå inn på www.pilatesroom.noVibeke

  Yoga og vann

  , innsendt av Marte
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.05.2008 / kThursday. 13:47
  Hei Vibeke!Jeg har hørt at man ikke skal drikke vann under en yoga-time fordi pusten varmer opp kroppen, og vannet kjøler ned igjen. Pluss at det bryter konsentrasjonen. Jeg drikker ellers mye mens jeg trener, og lurer på din vurdering av dette?
  Hei Marte!Det er helt riktig det at man ikke skal drikke vann under yoga-timene, akkurat av den grunnen du forklarer her. I Ashtanga-yoga som jeg trener er det ikke ønskelig at vi drikker vann under klassene, men man blir selvfølgelig ikke nektet det heller. Er litt usikker på hvordan det er i andre yoga-retninger. Jeg selv passer på å drikke en god del vann før klassen( men ikke så mye at jeg må løpe på toalettet under hele klasssen:-)) og så drikker jeg masse etter å ha trent. Håper dette er til hjelp!Vibeke

  Yoga og graviditet

  , innsendt av Marte
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.05.2008 / kThursday. 13:50
  Hei Vibeke!Jeg er gravid, og trener en del under graviditeten. Har hørt flere snakke varmt og yoga-kurs for gravide. Kan du si litt om hvordan yoga for gravide skiller seg fra andre typer yoga-trening. Og om helseeffekten av å trene yoga når man er gravid? Har du kanskje noen kurssteder å anbefale?Hilsen Marte
  Hei Marte!Mitt første møte med yoga var faktisk da jeg gikk gravid med min datter for snart 10 år siden!!(ooops, har jeg blitt så gammel, he he) Det var utrolig berikende for meg, spesielt fordi jeg lærte å puste riktig (noe jeg brukte under fødselen) og ikke minst var det der jeg fattet interesse for yoga. Dette var riktignok et kurs i klassisk yoga og jeg vet at det i dag finnes mange andre muligheter innenfor yoga.Har du for eksempel trent ashtanga-yoga tidligere, kan du fortsett med det mens du er gravid( bortsett fra de 3 første månedene), men jeg vil nok anbefale deg å finne et gravide-yogakurs, for eksempel dette:Gyrotonic®Master trainer og Gyrokinesis®instruktør Jan de Miranda gir kurs i GYROKINESIS® for GRAVIDE. GYROKINESIS® er et helt nytt treningskonsept fra USA, utarbeidet av Juliu Horvath. Elementer fra Østens filosofier som Yoga og Tai Chi er kombinert med elementer fra bl.a. svømming og ballett, og har resultert i en nydelig og harmonisk treningsform. Kattemyke, roterende og bølgende bevegelser som bygger opp styrke, smidighet og koordinasjon, løser opp spenninger og skaper balanse i kroppen. I TIDEN FØR FØDSELEN ER DETTE EN FANTASTISK MÅTE Å FORBEREDE KROPPEN. Kurset starter torsdag 15. mai, kl. 15.30-16.30, og går over 6 uker. Pris; kr. 900,-. Om dette er noe for deg eller noen du kjenner, ta kontakt med Pernille. B. Kvam på mobil 41 47 93 11, eller på e-mail pernille@puroyoga.no så snart som mulig.GYROKINESIS® kurs for GRAVIDE Lykke til med graviditeten og yogaen hvis du ønsker å prøve det!Vibeke  Alt du trenger å vite om yoga
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer