Jobb & Penger

Avkastning på aksjer

Ektepakt må til for å endre på felleseie.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Da vi giftet oss, hadde min mann aksjer i et firma som han driver også i dag. Her har det vært tatt ut utbytte hvert år, som han har lånt tilbake til selskapet. Er dette avkastning på hans investerte midler som han hadde fra før? Har jeg ikke krav på noen av disse pengene?

Svar: Stammer hele hans fordring mot selskapet fra utbytte på aksjer han eide før dere giftet dere, kan han kreve skjevdeling av disse midlene ved skilsmisse. Men så lenge dere er gift, inngår midlene i såkalt felleseie. Er det ønskelig at aksjene og/eller fordringen mot selskapet skal fordeles annerledes ved skilsmisse, må det avtales ved ektepakt.

Siw Ødegaard
Jobb- og økonomiekspert
siw@kk.no

Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no
Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer