Trening

Barn i magen?

Vær skånsom mot kroppen når du trener.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg er en jente som er gravid for andre gang. Er nå i uke 24 og har begynt å få litt bekkenløsning. Jeg har trent en del frem til nå i svangerskapet, og har da trent styrke, syklet og jogget. Siden jeg nå har begynt å få litt problemer med bekkenløsning klarer jeg ikke å jogge lenger. Jeg har derfor syklet en del og brukt step-maskinen. «Problemet» er at jeg synes jeg får så mye større lår av å trene bare sykkel og step, stemmer det?Kan du gi meg et eksempel på et treningsprogram jeg kan følge fremover? Trener ca fire dager i uken inne på treningssenter.CamillaSvar: Så flott at du holder deg i form gjennom graviditeten!Både stepmaskin og sykkel er kondisjonstreningsformer, så du vil ikke bygge nevneverdig mer muskulatur med mindre du sykler kraft-tråkk eller går med veldig tung motstand på step. Det skal tyngre styrketrening til for at lårene vokser.Nå kan det være nyttig å tenke på at alle legger på seg under graviditeten, ikke bare rundt magen. I snitt legger de fleste på seg 12-13 kilo, men mange legger på seg mer. Av dette er det noen kilo baby, en liter fostervann, en kilo morkake, en liter ekstra blod, livmor og vann i kroppen. Resten er ekstra muskler og fett - muskler fordi du trenger mer muskler i bena for å bære kroppen, og mer fett som en naturlig følge av graviditet selv om du trener og spiser sunt.Jeg synes at det viktigste for deg nå er å unngå å provosere en begynnende bekkenløsning. Legg nøye merke til hva som fremprovoserer smertene, og hvilken type trening som oppleves som mer skånsom. Om det finnes elliptiske maskiner på senteret der du trener vil jeg anbefale en slik. Skånsom og effektiv trening. Om du trener spinning ønsker jeg at du er nøye med teknikken når du står og sykler - hold hoftene like høye og unngå å vingle fra side.Du kan gjerne trene styrketrening, men unngå utfall og andre øvelser der du trener med lange steg og bena langt fra hverandre. Jeg vil råde deg til å snakke med en personlig trener eller en treningsveileder for å sette opp et program. Det er tryggere at en som ser deg og kan følge med på treningen din gjør dette.Lykke til videre med graviditeten. Det er godt å vite at man kommer seg raskt etter fødsel siden kroppen er i så god form.Jill Jahrmanntreningsekspertjill@kk.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer