Kk-ekspertene

Barn? Nei takk!

Etter man har passert en viss alder, begynner presset. Hva gjør du hvis du ikke vil ha barn?

Publisert
Sist oppdatert
SPØRSMÅL:
Jeg er en 32 år gammel kvinne som bor sammen med en mann på 37 år som jeg elsker, og vi lever i et solid og godt forhold. I alle fall inntil nå.

I det siste har samboeren min flere ganger sagt at han har veldig lyst til å bli far, mens jeg aldri har hatt noe ønske om å få barn. Jeg sa klart fra om dette før vi ble sammen for fire år siden, og da sa han at han var enig. Nå begynner jeg å bli redd for at han skal forlate meg hvis jeg ikke vil ha barn med ham.

Han mener alle kvinner innerst inne ønsker å bli mor, og at jeg vil endre oppfatning med en gang jeg blir gravid. Jeg er redd dette ikke gjelder meg. Er jeg unormal?
Hilsen H.

SVAR:
Kjære H.

Nei, du er ikke unormal. Ikke alle kvinner har noen grunnleggende ønske om å få barn. Jeg ville ikke tatt sjansen på at en graviditet i seg selv vil endre på ønsket om å få barn for den vil lite trolig gjøre det.

Det er redelig og bra at du har vært åpen til dine holdninger om å få barn fra starten av. At mannen din har endret holdning til dette er jo heller ikke uvanlig så dette må dere snakke ordentlig sammen om. Spørsmålet er om dere kan finne en løsning i forholdet deres som dere begge kan leve med.

Stéphane Vildalen
Sex- og kjærlighetsekspert
stephane@kk.no

Stephane Vildalen er vår nye ekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål om sex og kjærlighet til henne.
Stephane Vildalen er vår nye ekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål om sex og kjærlighet til henne. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer