Hud

Behold din bleke hud

Utnytt hudfargen du har til fulle.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Hei, jeg ønsker hjelp til å velge rett hårfarge og sminke så jeg ikke ser så blek og trøtt ut. Jeg har egentlig lyseblå/-grå øyne, men de ser mørkere ut på bildet. Min naturlige farge på håret er askeblond/kommunegrå, men jeg farger det mørkt regelmessig.
Jeanette

Svar: Jeg opplever at håret ditt er litt for mørkt. Prøv å få det en eller to nyanser lysere, det ser nemlig litt tungt ut i fargen. Kanskje du skulle hatt en kort, asymmetrisk lugg?

Når det gjelder ansiktsfargen din så er den kjempeflott, du må ikke gjøre deg brunere i huden. Behold den flotte og bleke fargen - blek hud er vakkert! Bruk en foundation som er blek og som fremhever det flotte ansiktet.

Det du heller skal gjøre, er å markere øyne, kinn og lepper. Du kler de kalde fargene, og en svart øyeskygge er flott til deg. De klassiske, nøytrale fargene er veldig fine til deg, i tillegg til kaldgrønne- og lillanyanser. Med øyeskyggene har du to valg. Du kan enten ha den mørke fargen kun på lokket - eller så kan du ha et lyst lokk med den mørke fargen i underkant av øyebenet og ned i globalbuen.

Bruk en svart eyeliner langs vippekanten, og litt skygge langs undervippene. Prøv å rydde opp litt i brynene dine - forsøk å gjøre dem litt mer definert. Bruk en dus rouge som du legger så vidt litt i underkant av kinnbena. Det vil smale ansiktet ditt. Ønsker du mer farge, kan du legge en frisk, kald og dus farge kinnbena - den skal være lysere enn den du legger under kinnbenene - for så å legge en mørkere under.

Legg så en nøytral leppefarge som er ganske lik fargen på leppene dine, så kan du heller legge en klar gloss over som vil gi liv til leppene dine. Og hold deg langt unna solpudder! Lykke til.

Helge Borgen
makeupekspert
helge@kk.no

Jeanette synes hun har altfor blek hud.
Jeanette synes hun har altfor blek hud. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer