Kk-ekspertene

Betennelse i hælene

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg har fått en langvarig betennelse i hælene pga overanstrengelse (løping) og i to måneder har jeg ikke kunnet løpt eller gått raskt/lenge. Jeg har lagt på meg seks kilo på grunn av dette og er på leting etter kondisjonstrening som ikke belaster føttene. Jeg spinner på SATS to ganger i uka (gule timer) men synes ikke det er morsomt nok til mer enn dette. Her om dagen prøvde jeg romaskinen og merket at jeg brukte like mange kalorier som på sykkelen. Men hva er et godt program for meg på maskinen? Kan sette av to dager til dette, så burde jeg ta en lang økt (45-50 min) og en intervalløkt? Jeg veier nå 72 kilo og vil gjerne ned til 62-65 kilo. Jeg er glad i snop så jeg har nødt til å trene en del. Har ikke mulighet til å svømme eller stå på ski. Takk for svar. Hilsen GretheSvar: Kjedelig med betennelse i hælen, men du angriper dette på HELT riktig måte, nemlig ved å ikke kompromittere når det gjelder at du skal bli frisk. Mange ville nok gjort dette litt halvveis og trent «bare litt» med smerte, og dermed har betennelsen lett for å bli kronisk. Over til treningen. Sykkel to ganger i uken er bra. Du opprettholder formen din og får forbrent masse kalorier. Om du synes det blir kjedelig etter hvert kan du jo prøve deg på en blå (litt hardere og lengre) time. Da sørger du til og med for progresjon under rehabiliteringen.Når det gjelder roing er det viktig å være klar over at kaloriforbruket fordrer at du har god teknikk og ror riktig. Få gjerne hjelp på senteret, for du vil også merke at lenger økter på romaskinen nærmest blir umulig om ikke teknikken er god.Jeg vil råde deg til å starte med ganske korte økter (15-20 minutter) i begynnelsen, siden kroppen din antagelig vil protestere på den uvante belastningen. Bedre å få det til enn å bli skadet og lei! Du kan ro intervaller av ulike slag, da blir det mindre kjedelig. Forsøk først å ro jevnt økende tempo i 5 minutter, deretter kan du holde dette tempoet den ene dagen (langkjøring) og den andre dagen kan du veksle mellom 1 minutt hard roing/1 minutt roligere. Et siste tips: Start med styrketrening. Utnytt medlemskapet ditt å få et program med treningsveileder. Når du skal n3ed i vekt er det forsket på at kondisjonstrening + styrketrening er uendelig mye mer effektivt enn bare kondisjonstrening. Man går ned like mye i vekt, men med styrketrening er vekttapet mye mer fett.Lykke til!Jill Jahrmanntreningsekspertjill@kk.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer