Kultur

Bettines beretning

«Det kommer aldri til å sirkulere intime, private bilder av Bertine Zetlitz på nettet.»

Publisert
Sist oppdatert
Pop-prinsessen er på vei inn i en helt ny verden. Å gå gravid første gang er en reise innover, det åpner sanser og gjør oss både sterkere og mer sårbare. Bertine Zetlitz vet å beskytte seg. Ikke gir hun «ruge»-intervjuer. Ikke vil hun slippe mediene for nært innpå. Det kommer aldri til å sirkulere intime, private bilder av Bertine Zetlitz på nettet.

Uten at det er tilsiktetfra verken KKs eller Zetlitz’side, blir ukens portrett i bladetet innlegg i debatten om hva artister og andre kjendiser må finne seg i – og hva de faktisk kan bestemme selv og forsvare seg mot. Bertine gir sin beretning om behovet for beskyttelse, en klar melding om at noe er hennes, bare hennes.

Som hun også sier: – Det er ikke naturlig for meg å stille opp med barnet i Se og Hør. Den type medium er invaderende. Fordi vi har vært vitne til en voldsom sladderbølge på nettet denne høsten, er hennes holdning noe å merke seg. Hjemmet Mortensens BarniMagen har latt folk skvaldre i vei om kjendisers angivelige sexliv, usensurert og uten redaktør-redigering. Det verste sladderet ble først slettet etter offentlig rabalder.

Artistparet Kåre Conradi og Marian Aas Hansen har vært utsatt for offentliggjøring av høyst private bilder. Ingen vet hva eller hvem som blir de neste ofrene.
Derfor er det bare å respektere det når noen artister skygger unna sladrebladenes verste flombelysning. Jeg tror også flere artister vil velge Zetlitz’ strategi hvis ikke medier og private bloggere skjerper seg.

Som popidol sender Bertine Zetlitz også noen viktige og positive signaler til unge jenter. Den som finner sin egen stil, vinner, sier hun. Zetlitz foretrekker mennesker som er hundre prosent seg selv: Jo rarere, desto bedre. Hun er profesjonell til tusen, stilsikker, målrettet, kontrollert. Verken kul eller kjølig, men cool. Det er en gjennomført stil hun har valgt, noe som også preger musikken. Folk som kjenner henne, sier Bertine er kjempesøt og hyggelig privat, men på scenen innbyr hun ikke til kos.

Når jeg hører cd-enMy Italian Greyhound, kan jeg ikke fri meg fra å lure på hva som ville skjedd hvis hun slapp seg løs, ikke var fullt så kontrollert, om hun kunne by litt mer på seg selv.

Låtene er lette og elegante. Men de flommer aldri over av følelser, selv ikke Obsessed, som er en hyllest til kjærligheten. Melodiene blir mer preget av underfundig humor. Personlig skulle jeg gjerne hørt en mer glødende streng, men det er behagelig å lytte til en popartist som ikke faller for likegyldig masseproduksjon. Bertine Zetlitz har sin egen snert og stil.
 • Les anmeldelsen av My Italian Greyhound her

 • I ukens eksklusive portrett i bladet møter vi henne slik hun vil være. Som artist.
 • Få en snikkikk på portrettet med Bertine her

 • Bente E. Engesland
  sjefredaktør
  bente.engesland@kk.no

  Bettines beretning
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer