Helse & Livsstil

Bidrag ved delt omsorg

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål:Har mor krav på barnebidrag når hun og faren til barna har delt omsorg med like mye samvær? Har mor krav på bidrag og full barnetrygd? Har lett for å finne svar på dette, men ikke funnet det.

Svar: Ved beregning av barnebidrag tas det utgangspunkt i hva det koster å forsørge barnet, foreldrenes inntekt og foreldrenes samvær med barna. Har dere barna like mye og tjener like mye, skal det ikke betales bidrag. Tjener barnefaren mer enn deg, kan du ha krav på bidrag.

Har dere delt omsorg, skal barnetrygden deles mellom deg og barnefaren. Er dere begge aleneforsørgere, kan dere søke om utvidet barnetrygd (barnetrygd for ett barn mer enn dere har). Den ekstra barnetrygden, skal også deles mellom dere.

Siw Ødegaard
Jobb- og økonomiekspert
siw@kk.no

Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no
Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer