Leder

Bikinitid

«Vårrengjøringen er blitt et stort prosjekt.»

Sjefredaktør Bente E. Engesland
Sjefredaktør Bente E. Engesland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Jeg vet ikke om dette er en hyllest til våren, til alle kvinner eller til våre mødre. Spør jeg moren min hva «vårrengjøring» betyr, svarer hun straks og uten nøling: pusse vinduer, vaske skap, riste tepper. Når jeg utfordrer jentene på jobben, er listen mye lengre og komplisert. Vårrengjøring er blitt et stort prosjekt. Men vi snakker ikke mye om å pusse vinduer. Det er kroppen vi pusser, sparkler, sliper, maler og strammer opp. Aller viktigst er leggene. For hvite legger kan møtet med korte skjørt og fønvind være ganske brutalt, rett og slett. Og voksing av legger er definitivt det som kalles å lide for skjønnheten. Nå finnes det riktignok mer hårfine våpen også. Enkel barbering har fått et overdrevent maskulint rykte, mener den respekterte hudlegen Jon Langeland: – Damene tror hårene blir striere av det, men det er det ingenting som tyder på. Her strides de lærde. Men en ting er helt sikkert: Uten glatte legger, kan du bare glemme hele greia. Heldigvis har vi lært oss at vi kan få beina gyllenbrune på tre sekunder, uten andre utfordringer enn at badet må vaskes og skrubbes grundig etterpå. Selvbruningsspray er en effektiv, moderne måte å kombinere nytelse og nytte på. Vi vet ellers at leggene er en nødvendig, men ingen tilstrekkelig betingelse for å kunne kle av seg. Fotpleie er fryktelig viktig. For sandalenes skyld. Her satser vi alt på selve mirakelkuren, den som forvandler harde støvleføtter til myke silkepoter – med rød neglelakk på tærne til slutt. Helt uunnværlig er ansiktsmasken hos hudpleieren. En grunnrengjøring vi ikke kommer utenom. Hudpleieren min er vennlig, hun renser sjelen også, og gir store doser selvtillit. Hun snakker aldri om rynker, bare om fine linjer i huden. Hun sier ikke at jeg ser dratt ut, er stresset eller blek. Hun sier kun at huden er sulten på fuktighet. Noen krukker med krem vil være bra, pluss serum, essensielle dråper for kvinner over 30. I denne fasen er vi ikke bleke, men blakke. Kanskje like greit. For skal vi ta vårrengjøringen på alvor, er magemålet sentralt. Spør jeg jentene på jobben, er dette svaret med tre streker under: Strammere mage! Vi er inne i hurtigslankernes høysesong Det er tross alt bikinien vi jobber for.Bente E. EngeslandSjefredaktørbente.engesland@kk.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer