Grand Prix

Bli finest på julebordet

Skjønnhetsekspert Helge Borgen avslører alle sine knep for å få hud, hår & makeup til å stråle. Sjekk hans råd til leserne.

Bli finest på julebordet
Publisert
Sist oppdatertHelge Borgen er vår faste makeupekspert. Han er tidligere norgesmester i styling og ordner makeup, hud og hår på kjendiseliten.

Har du spørsmål til ham, kan du sende en e-post til helge@kk.no

OBS! Du må også sende med et bilde av deg selv for at Helge skal kunne gi personlige råd.Helge Borgen har solid erfaring etter 22 år i forskjønnelsesbransjen, og deler villig vekk sine beste råd om makeup, hudpleie, hår og styling med kk.no-leserne.

Helges mål er ikke å skape trendslaver det går 13 på dusinet av, men å gi deg en look som passer perfekt for deg, basert på personlighet og ansiktstrekk.

Helge har hatt ansvaret for styling til blant annet Nobelkonserten og Grand Prix, samt en rekke prisutdelinger, filmer og tv-serier. Han er også fast stylist for frokost-tv. Han har vunnet norgesmesterskapet i makeup og var dommer i VM i makeup 2006.

Helge har sin faste ekspertspalte her på kk.no, hvor du som leser kan sende inn et bilde av deg selv og får personlig veiledning.

 • Klikk her og se Helges videoguide til en perfekt makeup, trinn for trinn


 • Nettmøtet er nå avsluttet.

  Følg med på kk.no for flere spennende nettmøter i tiden som kommer!

  øyenbryn

  , innsendt av Meg
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0019.10.2007 / kFriday. 15:46
  Hei. Jeg har nappet øyenbrynene mine alt for mye. Er det noe som kan få dem til å vokse ut fortere?
  Hei Meg.Sorry, men jeg vet ikke om noe gromiddel her nei, vær tålmodig!Hilsen Helge.

  Vinterhud

  , innsendt av tirild
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0020.10.2007 / kSaturday. 14:35
  Hallo Helge!Jeg syns det er så vanskelig å sminke huden min fin og jevn om vinteren, nå som den ikke lenger er frisk og sommerbrun. Alle ujevnheter synes plutselig så mye bedre.Nå bruker jeg daglig en gél fra Kanebo som gir frisk brunfarge, concealer og rouge. Men vurderer å begynne å bruke noe pudder eller foundation fordi huden min er så ujevn. Problemet er bare at med disse produktene ser det alltid ut som om jeg har tatt på meg en maske. Får aldri til det naturlige resultatet. Kan du si litt om hvordan og hvor jeg skal legge pudder/foundation og hva jeg burde se etter for å få kjøpt det riktige og beste produktet (farge, konsistens etc).Tusen takk:)Klem fra jente på 20.
  Hei Tirild.Det aller viktigste på denne årstiden er å tilføre huden masse fuktighet!!!!!!!! Også om natten, bruk egne natt produkter, de er rikere i konsistensen!!!! Peel huden ca 2 ganger pr uke. Bruk mineralmakeup, det tror jeg du ville bli fornøyd med! Ellers så er foundation super bra for å få en jevn farge, og et lite lett lag med pudder over, for å binde makeupen og gjøre den holdbar. Men huhsk, bruk fargen som er helt lik din egen hudfarge, ikke mørkere!!!!! Lykke til.Hilsen Helge.

  rynkekrem

  , innsendt av
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0020.10.2007 / kSaturday. 14:38
  Hei!Jeg er en 20 år gammel jente som lurer på når jeg burde begynne å bruke rynkekremer, og om det har noen hensikt i det hele tatt. Grunn til at jeg lurer er at jeg har begynnt å få furer i panna, og huden min er blitt mye mindre "elastisk" og stram enn hva den har vært før. Dette ser jeg særlig når jeg sammenlikner med venner og søsteren min. Drikker masse vann hver dag, og spsier sunt osv, så det er vel kanskje "tiden som henter meg inn" allerede?Takknemmlig for svar!
  Hallo.Mitt beste råd til deg, er å gi huden mye fuktighet, både dag og natt, da forebygger du huden din bra, og det er fuktighet som skal til for å forebygge huden mot linjer. Noen produkter er mer aktive enn andre, finn det produktet du liker best, og som passer for akkurat din hudtype!Lykke til.Hilsen Helge.

  Større øyne

  , innsendt av Krepsen
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0020.10.2007 / kSaturday. 22:51
  Hei:)Jeg skal på to julebord samt i et bursdagsselskap i desember. Da må jeg vel nesten sminke meg litt, selv om jeg ikke gjør det til vanlig. Jeg er 37 år, har grå-blå-grønne(grønt dominerer)øyne og mørke brun-svarte vipper/bryn. Mørkebrunt hår. Som sagt pleier jeg ikke å sminke meg, så jeg trenger litt tips om farger og sånn. Jeg kunne også tenke meg å sminke øynene større slik at de blir "blikkfanget".På forhånd takk!
  Hei Krepsen.Siden du ikke pleier å sminke øynene dine så mye, så synes jeg det er viktig å velge nøytrale farger, slik at du føler deg vell. Varme bruntoner kler deg super bra! Vanskelig å komme med riktig tips uten å se deg, men legger du den mørke farge i globelinjen, og trekker den oppover, over øyebenet ditt, så løfter du øyet og får store, og et flott blikkfang. Men pass på at du toner fargene godt ut i overgangene, slik at det ser rent og delikat ut! Skaff deg gode pensler, det er bedre å jobbe med, og resultatet blir flottere. Legg en tynn brun eyeliner, sort maskara. Legg også en lett foundation som vil jevne ut huden din, tynt lag med pudder over som er transparent. Dus rouge og duse lepper, men brynene er litt viktige, så få en fin form på de, det er viktig, og særlig for blikket!Lykke til.Hilsen Helge.

  Makeup Store eller Visage

  , innsendt av jente 16
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0021.10.2007 / kSunday. 00:58
  Hei, jeg lurer på om produktene fra Make Up Store er bedre enn de fra Visage... da tenker jeg spesielt på concealer. Jeg har fine linjer i huden under øynene, så jeg lurer på hvilke concealere passer best for en slik hud. Så tenker jeg også på hvilke som dekker best. Jeg bruker den Cover-all Mix fra Make Up Store men blir litt tørr i huden av den. Synes du jeg skal bruke en sånn anti-age krem eller er jeg for ung?Og så en siste ting... jeg trenger en ny frisyre fort og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, har ovalt ansikt. Skal jeg sende inn et bilde av meg, eller tror du det tar litt tid før jeg får svar?Klem.
  Hei Jente 16.Jeg synes Makeup Store er bra, og har supre concealere, men det er viktig at du ikke bruker for mye. viktig også at huden under ikke er for tørr, da blir resultatet bare enda tørrere. Siden du er så ung, kan du jo forsøke en som er litt softere i konsistensen. Generellt så bruker du masse fuktighet i huden din, men i forhold til din hudtype! Du trenger ingen rynkekremer!Send gjerne inn bilde til meg, men det går nok litt tid før du får svar. Men unngå for mye bredde på frisyren når du anlegger en ny look.Lykke til.Hilsen Helge.

  sminke

  , innsendt av cam
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0021.10.2007 / kSunday. 15:36
  hei! vet du om noen foundationer som dekker bra og holder lenge? og en vannfast masvara som gir uslåelig lange øyenvipper=) ?
  Hei Cam.Dior, mac, chanel, makeupstore, glo mineral, zanauel, er merker som har bra foundation, i tillegg til mange flere. Jeg holder en knapp på Dior sin maskara.Hilsen Helge.

  Arr etter acne

  , innsendt av Tine
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0021.10.2007 / kSunday. 22:46
  Hei!Jeg har flere små arr etter uren hud, spesielt på nesen hvor arrene ser ut som små hull. Vet du hvordan jeg kan få bort dette? Jeg vurderer sterkt laserbehandling, anbefaler du dette?Ellers bruker jeg dermalogica produkter morgen og kveld, og er fornøyd med huden bortsett fra arrene.Takk for svar!Hilsen Tine
  Hei Tine.Dermalogica er super bra, så fortsett med det. Laserbehandling har hjulpet mange, men ikke alle, men absolutt verd et forsøk. Ellers så er makeuptipset å legge litt matt dekkende foundation i selve arret, og så en vanlig foundation over, og pudder, slik får du "tettet" arret på en bedre måte, men du må være forsiktig, det skal lite til, og det er fort gjort at det synes, men prøv deg frem.Lykke til.Hilsen Helge.

  diva

  , innsendt av diva00
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0022.10.2007 / kMonday. 11:49
  Hei!Jeg er en utenlandsk jente på 18 år. Jeg har langt, krøllete hår og mørkebrune øyne. Når jeg skal på fest, så vet jeg ikke helt åssen jeg skal sminke meg. Eller jeg vet jo, men ikke hvilken stil jeg skal kjøre. Det blir litt mixa liksom. Og hvis jeg tegner strek som går utafor øye (sånn smokey eyes eller no) så ser det bare rart ut. Selv om jeg sminker meg mye på øynene, så syns det ikke så godt. Og hvis jeg bruker øyenskygge, og bruker lang tid på å gjøre det pent. Som f.eks lys skygge på hele lokket, en litt mørkere i ytterkant av øyet og en enda mørkere på øyenbrynsbenet. Det syns ikke at jeg har brukt lang tid på det! jeg kan like godt bare slenge på øyenskygge, bruke 3 sek på hvert øye. Jeg forstår ikke, jeg har jo store øyne. Sminka burde syntes ordentlig...Diva00(18 år)
  Hei Diva oo.Jeg skjønner godt din frustrasjon! Det som er tingen for deg, er at du må bruke makeup/øyeskygger som er mye sterkere i pigmenteringen enn den som de norske jentene må gjøre, for at det synes, og at resultatet skal være bra. Det er ikke alle marker som er så bra i pigmenteringen, men det jeg synes du skal gjøre er å ta deg et personlig makeup-kurs, feks makeupstore, mac etc, der vil de vise deg hvordan, og du vil også få bra produkter. Visage makeupstore er også et bra alternativ. Ikke gi opp.Lykke til.Hilsen Helge.

  vakker hud

  , innsendt av Ina
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0022.10.2007 / kMonday. 12:06
  Hei Helge!Hvordan kan jeg sminke meg til en vakker hud før jeg skal på fest? Har du for eksempel noe tips til produkter som gir huden glød (en foundation kanskje?) eller som gir huden en pen jevn farge? Og hva med pudder? Har en følelse av pudderet bare gjør huden grå og matt, og ikke så strålende....Takk for svar!
  Hei Ina.Peel huden dagen før, og tilfør huden masse fuktighet, da får du den flotteste makeupen. Bruk en mineral-foundation, den er lysreflekterende og ser sunn og frisk ut, ikke matt og grå, så sant du treffer 100 % på fargen.Lykke til.Hilsen Helge.

  Hudpleieprodukter

  , innsendt av Marie K
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0022.10.2007 / kMonday. 12:15
  Hei!Jeg har tenkt å invistere i nye hudpleieprodukter nå, men er usikker på om det lønner seg å kjøpe disse hos hudpleier eller i et parfymeri. Har en liten følelse av at kvalitetsmerker som Matis, Decleor, og MD formulations som selges hos hudpleiesalonger, er bedre enn merkene Lancome, Estee Lauder, Dior og Chanel som selges i parfymeriene da disse istedet kanskje er flinkere på kosmetikksiden og ikke så flinke innen hudpleie. Hva tror du om dette?
  Hei Marie K.Jeg er enig i dine antagelser, go for it!Hilsen Helge.

  uren hud

  , innsendt av lise
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0022.10.2007 / kMonday. 14:33
  HeiJeg har nesten aldri kviser, men mye røde nupper spesielt i panna (skjult av panneluggen) og mye hudormer på nese og hake. Når jeg tar hudormene på haka blir de som regel røde nupper/små kviser. Var hos hudpleie for et år siden og da fikk jeg beskjed om at jeg har veldig tørr hud, selv om den ikke ser tørr ut. Har siden da prøvd å bruke kremmer og produkter for tørr hud uten at jeg har sett noe resultat. Har du tips og råd om kremmer, renseprodukter osv. jeg burde prøve? Hilsen fortvilt og alt for gammal for sånt,Lise 27
  Hei Lise.Bytt hudpleier, hun tror jeg var i bakrus!Gå oftere til hudpleier, finn deg en du vet er bra, og bytt produkter, og ikke glem å peel huden din ca 2-3 ganger i uken!!!Lykke til.Hilsen Helge.

  Langt hår

  , innsendt av Linda
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0022.10.2007 / kMonday. 19:07
  Hei Helge,Lurer på hvordan jeg, med langt hår kan få litt mer volum på toppen? Har extensions, så kan ikke bruke for mye produkter i selve festene. Vil heller ikke klippe opp håret noe særlig.
  Hei Linda.Tja si det, litt vrient, det er jo en kjensgjerning at et langt hår er tungt, og ikke så enkelt å få så mye volum, det flater jo fort ut. Og når du ikke kan ha for mye produkter i det, og ikke vil klippe deg, ja da er tryllekurs det eneste jeg kommer på, hihi.Du kan prøve å rulle håret ditt opp på håruller, det vil jo gi en ørliten løft....Hilsen Helge.

  Sminke/frisyre

  , innsendt av Ida
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0022.10.2007 / kMonday. 23:11
  Hei!Jeg skal ha på meg en kort kongeblå (knall blå) kjole på julebordet, og sølvfarget tilbehør. Vet at jeg kler best kalde farger, og lurer på hvilke farge jeg bør ha på øyenskygge? Har mørkt hår, og grønn/brun/blå øyne. I tillegg kunne jeg tenke meg et tips til en fin frisyre som er lett og få til! På forhånd takk:)
  Hei Ida.Jeg synes du skal sminke øynene dine i den knall blå fargen som kjolen er i, rålekkert, Men legg den blå øyenskyggen kun på lokket, ikke trekk den oppover, da bli det for mye!!! Hvis ikke er sort en lekker farge, som blir mer nøytral, og med en sølv glittereyeliner. Nøytrale glossi lepper, i en dus rosa farge. Frisyren er det verre med, aner jo ikke hvordan håret ditt er, kort/langt... Men flott blir du, garantert.Lykke til.Hilsen Helge.

  dobbel hake

  , innsendt av laila
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0022.10.2007 / kMonday. 23:14
  Hvordan sminke bort dobbel haken?har hørt tidligere at det er en måte det kan gjøres på.
  Hei Laila.Ved å skyggelegge haken med en mørkere farge, som feks en foundation som er ca to nyanser mørkere enn den foundation du har i ansiktet, eller ved å legge en nøytral brun tonet rouge, uten glitter/shimmer. Pass på at du får duset ut overgangene, og sjekk resultatet i et dagslys.lykke til.Hilsen Helge.

  Dådyrøyne

  , innsendt av Maria
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0024.10.2007 / kWednesday. 13:28
  Hvordan sminker jeg meg så jeg får dådyrøyne uten å se ut som Amy Winehouse?
  Hei Maria.Tenk mandelform når du legger makeupen. Dådyrøyne kan jo være så mangt egentlig. Legg en varm brun skygge i globelinjen, og trekk den litt utover. Hovedsaken er at du får et blikk, og litt større øyne.Lykke til.Hilsen Helge.

  Blanke øyelokk

  , innsendt av Blankpolert
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0024.10.2007 / kWednesday. 13:30
  Jeg blir alltid helt blank på øyelokkene i løpet av dagen, selv om jeg bruker foundation og pudder og ikke har spesielt fet hud. Har du et godt råd til meg? Det ser så sjuskete ut med alt det blanke.
  Hei Blankpolert.Bruk matte skygger. Det har også litt med kvaliteten på øyeskyggen å gjøre. Ha gjerne med deg øyeskyggen i vesken, og ta en liten justering på makeupen utover dagen, det lønner seg uansett.Lykke til.Hilsen Helge.

  Julebord

  , innsendt av Tinka
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0024.10.2007 / kWednesday. 13:32
  Hva vil du si er et sikkert kort for sminke og hår på julebordet? Jeg har blå øyne og typisk nordisk utseende med halvlangt blondt, glatt hår og ikke spesielt kraftige bryn. Sminker meg med maskara, pudder og leppestift til vanlig og synes spesielt øyenskygge er kjempevanskelig å legge.
  Hei Tinka.Bronze og gull er alltid en sikker vinner, hva farger angår på julebordet! Bruk lysreflekterende produkter, altså feks mineral-makeup, la huden skinne, da ser den sunn og fresh ut. Marker brynene dine mer enn du pleier, nøytral glossy munn, eller en knall farge...La også håret skinne, ikke matt, la det få bevege seg, men ha gjerne myke bevegelser i håret, la det være stylet men likevel ukontrollert, fletter er også i vinden.Lykke til.Hilsen Helge.

  Fine frisyrer

  , innsendt av 33-åring
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0024.10.2007 / kWednesday. 13:32
  Hva er dine favoritter blant høstens frisyretrender?
  Hallo 33-åring.Nesten umulig å svare på! men bob i ulike varianter, frisyrer med myke bevegelser, blankt hår, ikke matt, sjoko-farger, og farger som går ton-i-ton, er feks noe av det jeg liker...Hilsen Helge.

  Gode skjønnhetstips

  , innsendt av Vendela-fan
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0024.10.2007 / kWednesday. 13:33
  Leste om Vendelas 10 beste skjønnhetstips i KK kropp. Hva er de ti budene dine for å se bra ut?
  Hallo Vendela-fan.-Masse fuktighet til huden!-Rens av huden, hver kveld-Peeling-Drikk nok vann-Riktig kosthold-Unngå sol-Ikke for mye alkohol-Mosjon-Frisk luft-Riktige og gode produkter i forhold til enhver hudtypeHilsen Helge.

  Tunge øyelokk

  , innsendt av Ikke fruen i sprekken!
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0024.10.2007 / kWednesday. 13:44
  Hei Helge.Alle modeller har så flotte øyelokk som innbyr til å legge skygge på. Hva med oss "uheldige" som har fått utdelt den tunge utgaven?Er det overhodet mulig for oss å bruke øyeskygge?Ha en god dag! :-)
  Hallo.Enig at det kan være litt frustrerende. For å si det slik, så er det flest av de som tror de ikke kan bruke øyenskygge, og blir litt frustrert over å se disse vakre modellene hele tiden. Men det som gjelder for absolutt alle, er å bruke mørke farger på det du vil ha bort/dempe, og lyse farger på det du vil fremheve, det er en gyllen regel, bruk matte skygger, ikke shimmer skygger, det ser mye flottere ut. Dybde og løft er det som er viktig, du må liksom jukse frem dette, og det er slett ikke alle modeller som er perfekte, husk at de stylet, og maket i laaang tid. Send gjerne et bilde av deg til meg, eå er det lettere å komme med råd til deg.Hilsen Helge.

  Tilbehør

  , innsendt av Trude
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0023.10.2007 / kTuesday. 14:40
  Hei Helge,jeg skal på ball på lørdag og har kjøpt meg en lang dyprød kjole i chiffon. Hvordan tilbehør bør jeg velge, sort, sølv eller gull. Bør jeg ha oppsatt hår eller utslått; har halvlangt hår. Og når det gjelder makeup, hva synes du jeg bør velge av farger, jeg er blond.Takk for svar!:)
  Hei Trude.Du blir dødslekker! Når det gjelder makeupen, så legg en flott foundation m pudder, slik at huden blir flott og jevn! Finn en leppestift som matcher kjolen, hvis du føler den blir for sterk i forhold til din blonde hårfarge, så velger du en nøytral farge, men glossy munn! Velger du en nøytral munn, så legger du en mer kraftig øyenmakeup, og gjerne i sort/grått. Velger du en kraftig farge på leppene, så er det flott å kun legge en lys shimmerskygge over hele lokket, en godt markert eyeliner, og gjerne flytende. Legg punktvipper på begge lokkene! Sort maskara. Du skal ikke velge sølv tilbehør! Enten sort eller gull, men jeg holder en kraftig knapp på tilbehør i gull!! Om du skal ha oppsatt hår eller utslått, er litt vanskelig å si, uten å vite hvordan utringningen på kjolen er og deg som type. Er kjolen utringet kan du fint ha utslått hår, er kjolen tett i halsen, så er oppsatt hår nesten et must! Men uansett gjør det du føler deg mest komfortabel med, og klart du blir mer pyntet når du har oppsatt hår.Lykke til, og ha en super kveld!!Hilsen Helge.

  Sprengte blodkar

  , innsendt av
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0023.10.2007 / kTuesday. 18:30
  Har du noen produkt og råd å anbefale angående å dempe/skjule sprengte blodkar og arr? Jeg har prøvd laser tidligere, men det ble bare verre. Bruker dermalogica produkter, har ingen andre hudproblem enn sprengte blodka og arr
  Hei Sprengte blodkar.Har ingen hokus pokus å anbefale, men Dermalogica er super, men du kan også lukte litt på Babor, veldig bra. Ellers så bruk en concealer som har et grønt pigment, legg usynlig lite på, og det vil dempe på det røde. Miks det inn i foundationen. Hilsen Helge.

  poser under øynene

  , innsendt av
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0023.10.2007 / kTuesday. 18:48
  jeg er plaget med poser under øynene, kan du anbefale en øyekrem og øyemaske? eller noe annet jeg kan gjøre for å minske de utenom å få nok søvn?
  Hallo poser.Det er viktig at du bruker en øyegel som er godt drenerende, jeg vil anbefale deg å få noen råd fra en hudpleier. Men kan røpe at øye geleen fra Lapraire er super, selv om den er rådyr!!...Hilsen Helge.

  større lepper

  , innsendt av
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0023.10.2007 / kTuesday. 18:49
  hvilke av de forstørrende leppe-produktene vil du anbefale?
  Hallo Større lepper.Prøv deg frem, det virker også forskjellig fra person til person. lip fusion er ok, makeup store er ok, ++++ Men husk, ikke bruk dette som et produkt for å pleie leppene, kun for å oppnå effekt av og til!!!Lykke til.Hilsen Helge.

  kvise prob

  , innsendt av hei
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0023.10.2007 / kTuesday. 19:20
  hei! jeg har et spørsmål til deg, hvordan får man bort en kvise så raskt som mulig?? noen tips eller noe? hva er det beste jeg kan gjøre? den er ganske stor, betent.. skal liksom til typen til helga så vet ikke helt hva jeg skal gjøre..:S pleas help me ! =)
  Hei.Når den er blitt skikkelig moden, så er det beste å la den være i fred, opplever at den bare blir værre hvis du klemmer den ut. Men kjøp deg et spesialplaster på apoteket, for munnsår, og legg så makeup over, det vil hjelpe. Bruk så noe som tørker ut, og renser, feks vademecum. Lykke til.Hilsen Helge.

  hei helge!!

  , innsendt av malin
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0024.10.2007 / kWednesday. 12:42
  bare ett lite spm... Jeg skal klippe meg helt kort nå har jeg bestemt. Klar for noe nytt. Det jeg lurer på er,om det er noen steder jeg kan klippe meg,som di vil ha/kjøpe håret mitt? er 18 år, og har blondt halvtykt langt hår... takk for fin spaltehilsen malin
  Hei Malin.Så spennende med ny sveis!! Sorry, men jeg vet ikke om steder som kjøper ditt vakre hår, men skader ikke å undersøke med andre.Lykke til med sveisen.Hilsen Helge.  Bli finest på julebordet
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer