Helse & Livsstil

Bli glad i kroppen

Hvordan overvinne kompleksene?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg er en jente på 21 år og sliter med kroppen min...jeg liker ikke brystene mine...forhold til kroppen virker de så store...er 1.59 og veier 44.5kg...sliter litt med når det gjelder sex. Lar ikke mannen min komme nær dem..er redd for at de skal bli mer store...de blir så ømme....hva kan jeg gjøre for mindre bryster....sliter veldig psykisk med det oxo...plz hjelp meg....Svar: Det er fint du tar opp dette tema, fordi det er mange kvinner som synes brystene sine er for store eller små. Men de aller fleste har bryster innenfor normal variasjon. I forhold til vekt og høyde kan det høres ut som du er ganske tynn, og du skal ikke mer ned i vekt for å få mindre bryster. Mange med små bryster ønsker seg større, og omvendt. Noen få har så store bryster at det går utover kroppen rent fysisk, med stor belastning for rygg. Fastlegen kan vurdere om brystene dine er så store og om eventuelle plager er så store at du kan få innvilget brystreduserende operasjon. Da skal bryststørrelsen utgjøre en funksjonshemming.Mest sannsynlig har du bryster innenfor normalstørrelsen og da trenger du å bli glad i brystene dine. De blir ikke større av at mannen tar på dem. Bryster blir ømme i forbindelse med menstruasjon og noen har og litt ømme bryster i forbindelse med eggløsning. Blir de ømme når dere har sex så er mannen din kanskje for hardhendt med deg på en eller annen måte og du må si i fra hvordan det er godt å bli tatt på.Håper du finner ut av dette!Stéphane VildalenSex- og kjærlighetsekspertstephane@kk.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer