Trening

Bli kvitt valkene

Treningseksperten viser deg veien til et smalere liv - bokstavelig talt.

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg leser flittig treningstipsene dine og måler BMI med mer. Jeg har en krevende jobb som postbud, med ca 100 turer inn og ut av bilen hver dag, og ca 10 000 skritt i tillegg. På fritiden trener jeg to jakthunder daglig, minimum en halv time per hund per dag. Vekten er rundt 80-82 kg, og jeg er omtrent 100 cm rundt midjen. Hva i all verden skal jeg gjøre for å få bort magen? Vekten tror jeg står i ro til evig tid. GunhildSvar: Som du selv påpeker er det ikke noe i veien med aktivitetsnivået ditt. Du beveger deg mye i det daglige. Da er det to andre ting man kan påvirke. Det ene er kostholdet ditt, og det andre er innslag av aktivitet med høyere intensitet, trening.Jeg vil anbefale deg å gå på et Grete Roede-kurs eller lignende for å lære det grunnleggende om mat. Mange opplever selv at de spiser sunt, men kjenner ikke til en del typiske kalorifeller i det daglige. Kunnskap om matvarene, måltidsrytme og sammensetning vil kunne hjelpe deg mye.Når det gjelder det andre punktet om trening, kan du jo forsøke å legge inn to økter hver uke med målrettet, mer intensiv aktivitet. Du kan gjerne la hundelufting eller annen aktivitet som du allerede gjør være utgangspunktet. Sørg for at du kommer opp i en intensitet der pusten går anstrengt i minst en halvtime. Da øker du kondisjonen din, og med økt kondisjon kommer økt forbrenning.Om du har tid og lyst er også styrketrening supert for å få fart på forbrenningen. Mer muskler sørger nemlig for høyere forbrenning. Ulempen med styrketrening er at det tar litt tid før disse resultatene kommer, så jeg vil råde deg til først og fremst å satse på bedret kosthold og mer kondisjon.Lykke til!Jill Jahrmanntreningsekspertjill@kk.noLES OGSÅ:
 • Slik blir du slank til sankthans
 • Ta testen: Kan du få bikinimage?
 • Velg riktig mat
 • 7 middager under 500 kalorier
 • Ukeplan for et sunnere liv
 • Kom igang med jogging
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer