Onepiece

Bygdas svar på onepiece

28 000 Facebook-brukere elsker den.

NYKOMLINGEN OG VETERANEN: Onepiece-dresser er ikke noe nytt. Felleskjøpdressen har vært her lenge. (Foto:  Montasje OnePiece.no og FK-brutikken.no)
NYKOMLINGEN OG VETERANEN: Onepiece-dresser er ikke noe nytt. Felleskjøpdressen har vært her lenge. (Foto: Montasje OnePiece.no og FK-brutikken.no) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
«Bedre å gå i, slipper å skjemmes over at du går i den, og ser mye bedre ut.»Det er mottoet til Facebook-gruppa dedisert til den gode, gamle, grønne Felleskjøpdressen: Bygdas svar på onepiece. Og det er tydeligvis mange som er enige. I skrivende stund har gruppa hele 28 166 medlemmer.

Elsket...

Den såkalte onepiece’n traff Norge som en «teletubby-influensa» tidligere i år. Både små og store har lagt sin elsk på kosedressen. Ikke bare er den utvilsomt komfortabel - den kan også beskytte mot brannskader(!).BT.no kunne onsdag melde at 36 år gamle Tone Husøy sto i full fyr da hun fikk brennende smør på seg. Heldigvis hadde hun på seg en heldekkende onepiece som trolig begrenset skadeomfanget.- Hadde jeg ikke hatt på meg en heldekkende dress, kunne det gått mye verre, sier Tone Husøy til bt.no.

...og hatet

Men i kommentarfeltet til KK.no’s artikkel i mars om den nye landeplagen lot heller ikke de negative reaksjoner vente på seg. «Denne trenden går nok fort over…»«...personlig ville jeg heller tasset rundt naken!»«Kaster opp litt i munnen når jeg ser disse dressene... Ser ikke spesielt bra ut å gå blant folk i noe som kunne vært på en baby...»

- FK-dress ser bedre ut

Et par gutter som heller ikke syntes noe særlig om onepiece-dressene var Terje Christoffer Bjøringsøy (17) og Petter Terp (17) – grunnleggerne av Facebook-gruppa Bygdas svar på onepiece. - Vi fikk ideen da vi satt og snakket om andre elever på skolen vår som gikk rundt i onepiece og tøyset med at til og med FK-dress ser jo bedre ut, sier Terp til KK.no.

Enorm tilbakemelding

Og med det var en Facebook-gruppe født. Tilbakemeldingen har vært enorm. På bare to måneder har Bygdas svar på onepiece fått over 28 000 medlemmer.- Det er utrolig stilig at så mange har meldt seg inn i gruppa. Vi får ofte kommentarer fra folk som synes det er ei kul gruppe, sier Terp.

Stem her!

Hva synes du om onepiece-dressene?

- Vi er overrasket over at den er blitt så populær på så kort tid. Det er artig, sier Bjøringsøy.

- Har to FK-dresser

- Men har dere FK-dresser selv, da?- Ja, jeg har en som jeg nettopp kjøpt. Måtte jo nesten det da vi startet gruppa, ler Terp.- Jeg har faktisk to. Men dem hadde jeg fra før av, sier Bjøringsøy. 17-åringene bruker imidlertid Felleskjøpdressene sine først og fremst når de er ute og arbeider. Bruksområdet er imidlertid bredere enn man skulle tro...

Bønder på sjekker’n

På Ungkarsfestivalen i Suldal blir for eksempel Felleskjøpdressen benyttet som kreativt sjekkeantrekk. Bønder i FK-dress kanskje ikke akkurat «Top Gun», men det er nå allikevel slik at damene er svake for uniformer. For som en kvinnelig bruker kommenterer på veggen til Bygdas svar på onepiece:«FK-dress er sexy… Med den rette fyren inni da.»

Her får du kjøpt

Vil du ha en bygde-onepiece? Du kan få kjøpt «den ærverdige FK-kjeledressen» på fk-butikken.no. Den finnes i størrelsene XS til XXL og koster 369 kroner. (Til sammenligning koster originale OnePiece ® -dresser mellom 890 og 1390 kroner.)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer