Kosthold

Bytt ut sukkeret

Det kan være en utfordring å kutte sukkeret.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Henvender meg til deg da jeg har et meget positivt inntrykk av din kunnskap om kosthold og ernæring.

Jeg er en kvinne i min beste alder, 42 år. Trener ofte og mye og har ikke vektproblemer. Mitt problem har nettopp oppstått, kan for en lengre periode ikke innta sukker, som også da innebærer glykose og glykosesirup.

Skulle sikkert vært enkelt i utgangspunktet, men min største lidenskap er nettopp sjokolade og kaker. For ikke å glemme varm sjokolade. Drikker ikke kaffe eller te.

Har aldri tidligere vært opptatt av varedeklarasjoner, men må nå gå i gang med å lese på alt jeg kommer over. Men hva ser jeg etter? Hvilke form for erstatningsmiddel kan godkjennes og inntas? Hvilke form for beskrivelser kan stå i en varedeklarasjon og som ikke sidestilles med sukker?

Livsstilsbutikkene har mange produkter uten sukker, som f.eks. sjokolade, men er disse sidestilt med å være virkelig sukkerfrie? Kan noen produkter anbefales?

Og til sist, finnes det og evnt. hvor, oppskrifter på kaker el.l. som ikke inneholder sukker?
Elisabeth

Svar: Det er en utfordring å ikke kunne innta noen form for sukker, for som du har skjønt finnes det nå nesten i det meste.

Du har ulike sukkererstatninger. Et jeg kjenner til og som jeg liker godt er Fribol, det kan du både søte med, bake med, det kan varmes opp og fryses. Les på www.greteroede.no eller www.vektklubben.no (gratis vektklubb, men du må registrere deg) for oppskrifter og mer om søtningsstoffer. Her på kk.no får du også tips om hvordan få hjelp/mestre søtsuget.

Jeg kan dessverre ikke svare for alle produkter som sier de er sukkerfrie, da må du nesten gå så langt som å henvende deg til produsent eller til importør.

Lykke til!

Jeanette Roede
kostholdsekspert
jeanette@kk.no

Jeanette Roede er KKs kostholdsekspert. Hun er utdannet fysioterapeut og leder Grete Roede AS.Har du spørsmål til henne, kan du sende en e-post til jeanette@kk.no. Foto: Grete Roede AS
Jeanette Roede er KKs kostholdsekspert. Hun er utdannet fysioterapeut og leder Grete Roede AS.Har du spørsmål til henne, kan du sende en e-post til jeanette@kk.no. Foto: Grete Roede AS Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer