Psykologi

- Dagen etter hadde hun tatt livet sitt

Denne hendelsen endret livet til politibetjent Vidar Hansen. Nå reiser han rundt og snakker om å lære å stole på magefølelsen.

MENNESKELIG LØGNDETEKTOR: Vidar Hansen sa opp jobben som politibetjent etetr 14 år - for å leve av magefølelsen. Foto: Geir Dokken / All Over Press Norway
MENNESKELIG LØGNDETEKTOR: Vidar Hansen sa opp jobben som politibetjent etetr 14 år - for å leve av magefølelsen. Foto: Geir Dokken / All Over Press Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vidar hadde jobbet som politibetjent i 10 dager da noe skjedde som fikk ham til å vurdere å slutte i yrket. Det penset han inn på det som 14 år senere er blitt hans nye karriere.

– Vi får melding om at en ung jente står på en bro og vil ta livet av seg. Hun står på utsiden av rekkverket. Vi snakker med henne og får omsider løftet henne tilbake på innsiden. Kollegaen min og jeg blir sittende lenge i bilen og snakke med henne. På legevakten blir hun vurdert som stabil, så vi kjører henne hjem.

Hun forsikrer om at dette aldri skal skje igjen. Hun gir meg en klem og ser meg i øynene. Dagen etter har hun tatt livet av seg, forteller Vidar.

Han går i seg selv. Angrer på at de forlot henne hjemme. Han hadde jo kjent at det stakk i magen da de tok farvel.

– Jeg hadde følt at noe var galt. En veldig sterk magefølelse. Jeg bisto teknikerne med å hente henne, og jeg tenkte: dette er ikke noe for meg. Jeg var helt satt ut.

LES OGSÅ: Følger du magefølelsen?

Oppfattet frykt

I ettertid forstår Vidar at det var underbevisstheten hans som oppfattet frykt i øynene på jenta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer