Hud

Dårlig sminkør?

Det gjelder å prøve seg fram.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Kom i dag over videoguiden din på KK.no, tror og håper at den vil hjelpe. :) Men. Jeg kan bare ikke sminke meg ... Det blir greit nok, men veldig kjedelig. Legger til at jeg har ganske fet hud.

Det samme gjelder håret mitt. Alltid har jeg hatt langt hår og tør ikke klippe meg kort. Har det klippet litt opp bak og kortere fremme men har virkelig lyst på en kort og frekk frisyre. Skal jeg våge det? Jeg har ganske rundt ansikt og er redd for at det skal fremheves veldig med kort hår. Når det gjelder komfort og stil liker jeg å være den mørke, mystiske... Gjerne rimelig frekt. ;)

Hadde vært kjempefint med noen råd om både hår og sminke!
Isabell

Svar:
Du ser kjempeflott ut, og du kan virkelig være to forskjellige typer, det ser man godt på de to bildene du har sendt med, kjempestilig! Håret ditt synes jeg ser veldig bra ut, og når du har det løst er det virkelig flott! For å ha den lengden du nå har, er håret veldig riktig klippet. Også hårfargen er veldig flott, du kler virkelig det mørke og litt mystiske.

Men jeg ser helt klart at du også kler kort hår! Det som da er viktig synes jeg, er at du ikke får for mye volum på det. Ha det heller glatt og litt flatt. Du ville blitt tøffere og frekkere, men da må det altså bli skikkelig kort. Du skal allikevel ikke klippe det bare for å klippe det - du er rålekker med det lange. Du blir flott med kort hår, og du har absolutt ikke for rundt ansikt!

Ta også godt vare på ditt mørke hår. Du skal ikke ha noen andre sjatteringer i det heller, synes jeg. En ting som du kunne gjort, var å farge det kun i din egen farge, og dette kun som hjelp hvis du synes håret ditt blir fort fett.

Makeup: Du kan bruke de kalde fargene såvel som de varme, selv om jeg opplever ut fra bilde at du er en varm type. En ting jeg kunne ønske er at du forsøker å få mer bu på brynene dine ettersom de ser litt rette ut. Det ser ikke feil ut, men prøv om du kan markere de litt mer buet.

Bruk en foundation som vil jevne huden din. Bruk også pudder, det vil matte ned den litt fete huden din samtidig som den gjør makeupen holdbar. Du kan også bruke en anti t-zone som matter ned huden din før du legger på foundation. Du som liker å være litt mystisk, kan feks på kvelden lage sotede øyne. Legg en svart øyeskygge kun på lokket og litt i underkant, så får du frekke, forførende øyne.

På dagtid kan du f.eks. legge en helt lys skygge på hele lokket, og deretter en brun eller plommefarget skygge i glabalbuen, men trekk den også litt oppover. Svart eyeliner og sort maskara. Ikke vær redd for å prøve ut, det er bare å rense det bort igjen hvis du ikke får det til i første omgang.

Det viktigste er å jevne ut huden din med en riktig foundation, som er helt lik din egen hudtone. Ikke mørkere! Det, og egenpleie av huden er viktigst. Er du flink til å bruke riktige produkter for din litt fete hudtype? Gjør du det, vil huden oppføre seg litt bedre - husk å peele den 2-3 ganger i uken, og bruk produkter som gir mer vann enn olje til huden din. Lykke til.

Helge Borgen
makeupekspert
helge@kk.no

Isabell tror ikke hun tør å klippe seg kort. Bør hun gjøre det? Les Helges svar og finn ut.
Isabell tror ikke hun tør å klippe seg kort. Bør hun gjøre det? Les Helges svar og finn ut. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer