Leder

De beste blant oss

«Når Åslaug Haga kåres til den mektigste kvinnen, forventer vi også at hun leverer resultater.»

Publisert
Sist oppdatert
Det gis ut mange priser for tiden. Så hvorfor Årets Kvinner? Svaret er enkelt – og viktig: KK deler ut Årets Kvinner for å hylle kvinnene, for å vise fram hvor mange det er som har tatt plass på scenen, som utøver viktig samfunnsmakt, som kjemper for vesentlige verdier, designer mote med mening, presterer verdensrekorder innen idretten eller skriver fantastiske historier.

 • Les også: Dette er årets kvinner

 • Prosessen med å komme fram til vinnerne startet i redaksjonen der vi listet opp kvinner som har utmerket seg i året som gikk. Det ble mange, og det var ikke vanskelig å finne sterke kandidater. Så overtok en bredt sammensatt jury arbeidet med å vurdere 50 navn, med juryleder Bente Erichsen i spissen. Leserne har også vært med på å stemme fram kandidater på kk.no og på sms. Nå har vi gleden av å presentere resultatet av kåringen for 2007. Her er vinnerne!

  Det knytter seg særlig spenning til hvem som blir kåret til årets mektigste kvinne i KK. Juryens debatter konsentrerte seg snart om to statsråder i Jens Stoltenbergs kvinnesterke regjering. Og det ble knivskarpt mellom finansminister Kristin Halvorsen og olje- og energiminister Åslaug Haga. Kristin Halvorsen sitter jo på pengesekken og tar store beslutninger. Men så har altså Haga skutt fram som en rakett det siste
  året, fra posisjonen som kommunalminister der hun fikk godt folkelig fotfeste til å ta en tyngre post.

  Mange mente det minste partiet i regjeringen ville drukne, men Senterpartiets leder står støtt. Hun plages heller ikke av indre rivninger i partiet, som SV-leder Kristin Halvorsen strir med, eller slitasje, som førte til flere bytter av SV-statsråder. Når Åslaug Haga nå kåres til den mektigste kvinnen i landet, forventer vi at hun leverer resultater – også på klima- og miljøområdet. Det har hun makt og mulighet til.

  KKs visjon er å stå på kvinnenes side i samfunnsdebatten. Vi vil fremme verdier og ta opp spørsmål som berører kvinner i hverdagen. Derfor er vi særlig opptatt av helse, livsstil og miljø. Vi innledet 2007 med å lansere et grønt nummer – «Lev grønt spesial» – som fikk en overveldende positiv respons fra dere lesere.

  Klimaendringene og miljøtruslene påvirker livene våre, og vi har derfor jevnlig reportasjer og forbrukerguider i KK. Om to uker kommer vi med et nytt spesialnummer. Men først; prisen til årets miljøkriger! Juryen falt ned på Natur og Ungdoms Ingeborg Gjærum, fordi hun er så modig og meningssterk, hun representerer den framtiden vi alle må tro på.

  Også innen mote er det en grønn vinner i Leila Hafzi, som lager lekre kolleksjoner etter etiske og økologiske prinsipper. Det hører med til historien at Leila Hafzi selv har sydd kjolen hun bærer i ukens KK, på kort varsel mens hun var i Katmandu i Nepal. «Jeg bobler over av kreativitet i disse dager!» sier motevinneren. KKs art director, Janicke Gonstad, bobler for sin del over av begeistring over hvordan alle prisvinnerne utfoldet seg under foto-opptakene.

  Se verdens tøffeste golfer, Suzann Pettersen, slik du aldri har sett henne! Og den langbeinte Ezinne Okparaebo, Europas raskeste junior på 100 meter. Hun er også den yngste prisvinneren, 19 år og utrolig flott. Og vi har selvsagt med alles Anne B. Ragde. Hun har skrevet seg inn i våre hjerter, Anne B., og etter høstens Berlinerpoplene på NRK var det ingen tvil: Den folkekjære forfatteren gikk suverent og rett til topps som kulturperson nummer en. Juryen valgte dessuten å gi ut en ærespris til Hanne Tømta, som blir den nye sjefen på Nationaltheatret. Hun representerer både det kreative kvinnelige og innflytelse. Vi gleder oss til å følge Tømta i ny rolle.

  Suzann Pettersen, «Tutta», fløy hjem for å fotograferes til KKs forside denne
  spesielle uken. Hun er en av dem som sier at kvinner kan få til hva som helst. Tutta er ukens portrett i bladet, som er i salg fra mandag 14ø. januar. Her kan du lese
  denne unike damas fortelling om veien til toppen.

  Bente E. Engesland
  sjefredaktør
  bente.engesland@kk.no

 • Les også: Dette er årets kvinner
 • KKs sjefredaktør Bente E. Engesland.
  KKs sjefredaktør Bente E. Engesland. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer