Grand Prix

De beste skjønnhetstipsene

Se hva skjønnhetsekspert Helge Borgen svarte leserne.

Publisert
Sist oppdatertHelge Borgen er vår faste makeupekspert. Han er tidligere norgesmester i styling og ordner makeup, hud og hår på kjendiseliten.

Har du spørsmål til ham, kan du sende en e-post til helge@kk.no

OBS! Du må også sende med et bilde av deg selv for at Helge skal kunne gi personlige råd.Helge Borgen har solid erfaring etter 22 år i forskjønnelsesbransjen, og deler villig vekk sine beste råd om makeup, hudpleie, hår og styling med kk.no-leserne.

Helges mål er ikke å skape trendslaver det går 13 på dusinet av, men å gi deg en look som passer perfekt for deg, basert på personlighet og ansiktstrekk.

Helge har hatt ansvaret for styling til blant annet Nobelkonserten og Grand Prix, samt en rekke prisutdelinger, filmer og tv-serier. Han er også fast stylist for frokost-tv. Han har vunnet norgesmesterskapet i makeup og var dommer i VM i makeup 2006.

Helge har sin faste ekspertspalte her på kk.no, hvor du som leser kan sende inn et bilde av deg selv og får personlig veiledning.

 • Klikk her og se Helges videoguide til en perfekt makeup, trinn for trinn


 • Nettmøtet er nå avsluttet.

  Følg med på kk.no for flere spennende nettmøter i tiden som kommer!

  KRISE!!

  , innsendt av meg...
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0005.10.2007 / kFriday. 17:19
  Hei..jeg tenkte jeg skulle spørre deg gordi du er jo makeupekspert og har hørt at du er en av de beste! Snart nærmerer det seg juleball og masse andre selskaper så jeg lurte på om du kunne gi meg et tips til et bra make up sted. Der hvor du kan bli sminket, men at det er i Oslo hehe. Driver og leter på nett, men det er så mye og velge mellom og man er jo aldri sikker på om de virkelig kan de de driver med. Det hadde vært helt herlig hvis jeg hadde fått et svar :D
  Hei Meg.Bra at du har lyst til å få proff hjelp! Her kommer min anbefaling: Makeup store, Beths beauty,Face stockholm...Lykke til.Hilsen Helge.

  Den rette hudkremen :)

  , innsendt av Minnie28
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0005.10.2007 / kFriday. 21:44
  Hei Helge!Håper din kloke hjerne kan gi meg et råd. Jeg har problemer med å finne en hudkrem som min ganske ømfintelige nordiske hud tåler. I lang tid har jeg nøyet meg med å bruke oil of ulay krem med solfaktor 15 for ømfintelig hud. Men jeg ønsker en krem som harmonerer bedre sammen med min mineralsminke. Mineralpudderet er blankt nok fra før av om det ikke skal glinse sammen med en hudkrem som trekker sakte inn ;-) Har prøvd clarins, og Decleor Harmonie hudkrem før. Men disse likte jeg ikke så godt. Ønsker forresten en hudkrem med solfaktor.Ha en fin dag!
  Hei Minni 28.Tja si det, hvis du bruker id mineralmakeup så er den veldig blank...hva med å prøve glo mineral...? Hva med Babor, zanzul.no har også noen gode fuktighetkremer. Hilsen Helge.

  , innsendt av
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0005.10.2007 / kFriday. 23:04
  Går det fint ann å bruke pudder uten foundation?
  HI.Jeg synes egentlgi ikke det, enten så ser det for tørt ut, og pudderet synes, ellers så krakkelerer huden. Det beste er å ha en base under, som feks foundation, da får du best resultat. Men det finnes også foundation med pudder både i flytende og kompakt form, verd å teste ut.Lykke til.Hilsen Helge.

  Mascara for blekinger

  , innsendt av Liss
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0006.10.2007 / kSaturday. 15:14
  HeiKan du anbefale en mascara som ikke ser unaturlig ut på folk som er noe bleke fra naturens side? Jeg synes brun-svart blir for intenst - sannsynligvis fordi jeg har såpass lange øyenvipper at det ser ut som om jeg har gått amok med falske vipper dersom jeg bruker mørk mascara.
  Hei LissBrun eller grå, er fargen for deg. Et annet tips er å tørke av maskarakosten, slik at du påfører litt om gangen, og du oppnår da et mye renere resultat. Gre eller børst vippene mellom lagene, da får du opptmalt resultat, og det ser veldig rent ut.Lykke til.Hilsen Helge

  36 år og fortsatt kviser

  , innsendt av lilleb
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0006.10.2007 / kSaturday. 18:11
  Hei, jeg er 36 år og opplever fortsatt kviser i perioder, spesielt på hake og litt i kinnene. Det er ikke voldsomt mye, men like fullt utrolig irriterende! Jeg vet at dette kan skyldes hormoner, noe som kanskje ikke er like lett å gjøre noe med, likevel - noen tips til å dempe utbruddene? Jeg renser huden morgen og kveld og bruker gode preparater.
  Hei Lilleb.Siden du er flink med egenpleien av huden din, så er det bare slikt som skjer av og til.Jeg kan repetere mitt hemmelige tips: Ta en tynn synål som er 100% ren, dypp den litt i vademecum (munnskyllevann), stikk ørlite rett inn i kvisen, dette må du gjøre med en gang du ser kvisen er på vei, ellers er det for sent. En hudpleier ville nok ikke anbefalt dette, men det pleier å virke, så pytt pytt.Lykke til.Hilsen Helge.

  Vann for huden

  , innsendt av Kristine
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0006.10.2007 / kSaturday. 21:04
  Hvorfor er det slik at man får finere hud av å drikke mye vann, mens den fortere får urenheter dersom man drikker mindre?
  Hei Kristine.Ved å drikke mye vann, så renser du kroppen din, og du får skilt ut urenhetene/dritten i kroppen, og man tilfører både kropp og hud fuktighet, noe som er kjempenødvendig! Hilsen Helge.

  Make up

  , innsendt av Ida
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0006.10.2007 / kSaturday. 21:37
  Hei Helge! Først må jeg si at jeg synes det flott at du har spalte her hos KK og at du er veldig flink! Så tusen takk:) Lærer alltids noe nytt ;) Jeg har et par spørsmål til deg. Jeg er en MAC - slave, jeg elsker makeupen fra MAC, men er denne makeupen egentlig "bra" for huden? Jeg lurer også på for å få en air brushed look hva jeg bør bruke? Jeg har tidligere brukt Dior sin nyhet som skulle gjøre at huden så "airbrushed" ut, men følte at den ble tom så raskt ;) Kan jeg legge pudder over foundation istedet? Noen tips? Og et siste spm, hav synes du er best å bruke på en lys nordisk hud som en dags look, foundation eller en "dagkrem med farge"? Dette ble kanskje litt mye, men håper du tar deg tid til å svare! På forhånd takk! Med vennlig hilsen Ida:)
  Hei Ida.Det er ikke så enkelt å få en airbrushed look selv, det jeg synes du kan prøve, er en type mineralmakeup, så sprayer du over en toner/refreshnere etterpå, da får huden din litt mer spill og melt. Mac sin makeup er like bra som alt annet, men selvfølgelig viktig å rense huden skikkelig, og det er det uansett!!!!Lykke til.Hilsen Helge.

  Grønne øyne

  , innsendt av Hanne
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0006.10.2007 / kSaturday. 23:04
  Hvilke øyenskygge annbefaler du og som også framhever grønne øyne og mine naturlig svarte øyenbryn?
  Hei Hanne.Øyenskygger som har en rød tone i seg, vil fremheve bra, varme bruntoner, grønn øyenskygge er super, og vil du være ekstra vågal så hva med å prøve oransje...? Lekkert.Lykke til.Hilsen Helge.

  , innsendt av Kreps70
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0007.10.2007 / kSunday. 00:25
  Hei Helge:)Jeg er ei jente på 37 år som lurer på et par ting...Når jeg ser at jeg begynner å få en kvise her eller der, så tar jeg på litt klorhexidin, synes det tørker de ut. Men jeg har lurt på det mange ganger om det er bra å gjøre det... Blir det for sterk kost for huden? Jeg bruker også kombinasjonen klorhexidin og pyrisept-salve om jeg har klemt på kviser, og såret forsvinner fort. En annen ting jeg lurer på er om det skader huden å nappe hår med pinsett. Jeg napper ansiktshår (små lyse)nesten hver dag. Får jeg f.eks. fortere rynker av det? Liker ikke å bruke voks... Stemmer det at en får flere hår av å nappe?Er takknemlig for svar:)
  Hei Kreps 70.Selvfølgelig det aller beste er ikke å klemme ut kviser når de er kommet ut, la de være, og behandlingen du gir er nokk litt heftig. Prøv heller å behandle de med en gang du ser de er på veg. Det skader ikke å nappe hår med pinsett, og ikke flere rynker heller, men hårene kan noen ganger oppleves litt grovere.Lykke til.Hilsen Helge.

  Gode studentprodukter

  , innsendt av Vilde Hjertholm Lunde
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0007.10.2007 / kSunday. 16:56
  Hei Helge! Tusen takk for ei veldig hjelpsom spalte! Eg har sett tidlegare at du anbefaler merker som Dermatologica og Zanzuel i hudpleie til ung hud. Men som student har eg og mange med meg ikkje råd til å bruke rundt 600 per krukke/flaske med fuktighetskrem. Difor lurte eg på om du kunne anbefale nokre merker som har gode produkt men som ikkje er så dyre. Eller for den slags skyld om du kunne seie kva billige produkt me bør unngå?Håpar du skjønar dilemmaet med å både ville gjere det beste for huden og å ikkje ha råd til å kjøpe dyre dråpar for å gjere det!
  Hei Vilde.Skjønner godt problemet ditt, det beste rådet jeg vil gi, er at du får deg noen testere av div produkter som passer din lommebok, de du kan teste til slutt kan jo være apoteket....Lykke til.Hilsen Helge.

  Parabener

  , innsendt av Anne Trine
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0007.10.2007 / kSunday. 18:07
  Er det sant at parabener påvirker hormonene? Etter mine kremer og sjampoer å dömme, er jeg en parabeninist...
  Hei Anne Trine.Det påståes det, men dette vet jeg ikke nok om, til å kunne gi skikkelig godt råd. Prøv å finne mer på nettet, det står mye om det der. Lykke til. Hilsen Helge.

  Blekede øyenbryn

  , innsendt av Elektra
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0007.10.2007 / kSunday. 19:13
  Hei Helge!Jeg har ganske kraftige, mørke øyenbryn. Vet at det er mote med kraftige bryn nå, men jeg vil bare ha de litt lysere, ellers er jeg fornøyd med formen. Håret (på hodet) er kobberrødt og jeg er veldig lys i huden så jeg synes at de mørkebrune brynene mine dominerer for mye.Hva gjør man for å bleke de? Går man til frisoren eller kan man gjøre det hjemme?Med vennlig hilsen Elektra
  Hei Elektra.Jeg synes ikke du skal gjøre noe med brynene dine.....Men hvis du absolutt må, så vil jeg gå til en hudpleier, eller en frisør som du vet er god på øyebryn. Men du høres så vakker ut, med dine naturlige bryn, så tenk deg godt om, pleace!!!!!Hilsen Helge.

  Uren hud

  , innsendt av Hedvig
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0007.10.2007 / kSunday. 20:47
  Hei:)Jeg har en del kviser/uren hud og blir ganske irritert når jeg går ut når det er kalt. Kvisene blir enda mer tydligere i kulden enn når jeg står inne foran speilet.Jeg har også en del røde prikker i ansiktet som jeg tror kan være arr, og de fremheves spesielt. Fins det noen måte å få fjernet, dekker eller bli kvitt disse prikkene, og i det hele tatt kvisene?Jeg er 15 år nå og har hatt det i ca. 3 år. Det har dempet seg i det siste og det er mindre enn det var for 1 år siden.Det er positivt, men jeg skulle gjerne ha blitt kvitt dem:)Jeg bruker en mild ansiktsåpe som det ikke er alkohol i. Den er ikke beregnet for uren hud, for de syns jeg er så sterke, og huden min tørker helt ut. Derfor kan jeg egentlig nesten ikke bruke noe i det hele tatt for huden min reagerer på nesten alt. Den såpen jeg bruker reagerer den så langt ikke på. Håper du kan gi meg noen tips=)Hilsen Hedvig
  Hei Hedvig.Hm, litt vanskelig, men du har denne berømmelige alderen, og som du sier selv så har den forbedret seg, og det vil den gjøre. Men en ting jeg lurer på, kanskje du er med på å gjøre huden din uren, ved å bruke produkter som er for en annen type hud??? Jeg synes du skal bruke produkter som er tilpasset deg, men at de er for ømfintelig hud, og at du tåler de. Hør med en hudpleier.Bra at du ta huden din på alvor. Lykke til.Hilsen Helge.

  skjønnhetsSOS

  , innsendt av jente på 15
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0007.10.2007 / kSunday. 22:19
  heijeg er ei jente som lurer på masse og håper at du svarer.-jeg har veldig lyst på sotete øyne men får det altså ikke til det ser bare helt rart ut.jeg har også lyst til å få litt større øyne ( jeg har typpisk mørke middelhavs øyne og hår).jeg har også tenkt å farge håret så jeg kjøpte en sånn Henna greie har hørt at det er veldig bra men er fortsatt litt skeptisk :| håper du har noen ikke alt for dyre tips til meg <3på forhånd takk :D
  Hei Jente 15.Det beste tipset mitt er at du går inn på glam-videoen jeg har laget, der kan du plukke opp mange gode tips, og sette det sammen til din egen look ut fra tipsene. Det som er viktig når du legger øyenmakeup, er at du har skikkelige pensler, da er det mye lettere å få det til.Når det gjelder håret ditt, så skulle jeg ønske at du gikk til frisøren din og farget det der, det er liksom litt tryggere, men henna er ok, og du får en farge som sitter!!!!!!Lykke til.Hilsen Helge.

  , innsendt av jente12
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0007.10.2007 / kSunday. 22:25
  hei Helgejeg har lyst på forførende lilla/rosa øyne jeg har også litt problemer med mascaraen min jeg har kjøpt en sånn difine-a-lash fra maybelline men jeg får ikke øyen vippene til å bli lange det enner altid opp med masse søl og øyen vipper som henger ned over har du tips.( kan du kanskje ta hennsyn til lomme boka mi den er litt tyn nå for tiden )masse klemmer og takker :D
  Hei Jente 12.Klart du kan sminke øøynene dine lilla/rosa, selv er jeg svakest for rosa, det er rålekkert som øyenskygge.Kunsten med maskara, er å bruke litt tid, når du tar den på, og børst igjennom hvert lag når du legger maskaraen. Så er det viktig at du selv jobber vippene opp, når du legger på maskaraen, du må liksom jobbe med de slik du vil ha de, da får du et bedre resultat.Lykke til.Hilsen Helge.

  hei

  , innsendt av sminkediva
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0007.10.2007 / kSunday. 22:31
  hei jeg lurer på om hvordan jeg får lipglossen til å holde litt lenger.jeg lurer og så på om hvor man får kjøpt produkter fra make.up store jeg bor i bodø og er desperat etter en lekker øyenskygge der så det kunne være masse til hjelp viss du har peiling på det tusen takk
  Hei sminkediva.Ring til makeupstore, jeg tror de sender på oppkrav. Jo seigere lipglossen er, jo bedre sitter den. Er du flink til å peele leppene dine får du et bedre resultat.Hilsen Helge.

  HJELP!

  , innsendt av Fortvila 17åring
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0008.10.2007 / kMonday. 12:31
  Jeg er så fortvilet, før var håret mitt kjempe tjukt og glansfullt, og nå er det ikke dette lenger. Det er blitt tynnere, flisete og mangler "livslysten". Har det noe med alderen min å gjøre? Jeg behandler håret mitt akkurat likt nå som jeg gjorde før, men får det ikke til å se like friskt og glansfullt ut lenger. Hva mener du dette kan komme av?På forhånd Takk!;)
  Hei fortvila 17 åring.Håret forandre seg,akkurat som resten av kroppen. Det som da er viktig er at du også forandrer produktene du bruker, og nettopp ikke bruker det samme hele tiden, så bytt ut produktene dine.Lykke til.Hilsen Helge.

  Ny klipp

  , innsendt av Molly
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0009.10.2007 / kTuesday. 05:22
  Hei! Jeg har tenkt meg til frisøren om ikke lenge. Jeg har litt krøller og håret mitt rekker nesten ned til skulderne, har halvtykt hår. Jeg ønsker en frisyre som gir mye volum, men samtidig er stilig og moderne. Hva anbefaler du meg? Hva er på moten i høst når det gjelder hår? Er "bob'en" fremdeles på moten eller har den gått ut i høst? Håper på noen gode tips og råd! Hilsen fra Molly
  Hei Molly.Bob'en er absolutt noe å satse på, og det er utrolig mange varianter av en bob. Ved å klippe opp håret ditt, så vil det bli mye lettere og krøllene vil komme enda bedre frem. Sats på å få frem krøllene dine, du er heldig som har det, og bruk stylingprodukter som både fremhever dem, og gjør dem blanke og litt definerte. En kort bob, ganske lekkert....! Ellers så kan du sende meg spørsmål med bilde til meg på helge.kk.no.Lykke til.Hilsen Helge.

  Fuktighetskrem

  , innsendt av
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0009.10.2007 / kTuesday. 10:55
  Hei! Jeg har litt fet hud, og bruker active moist fra dermalogica. Lurer litt på å kjøpe skin smoothing cream nå som det blir vinter, er forskjellen på de to stor? Egner den seg dårlig for litt fet hud? Lurer også på om 2-steg renseoljen til babor er fin for fet hud?Takk for svar!=)
  Hei.For å være på den sikre siden, så spør hudpleieren din om råd på begge spørsmålene. Men jeg synes det høres ut som gode forslag.Lykke til.Helge Borgen.

  rens??

  , innsendt av Anonym15
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0009.10.2007 / kTuesday. 19:30
  Hei på deg:) først vil jeg bare si at jeg leser spaltene dine og liker de, stå på! men jeg har noen spørsmål til deg som jeg håper du kan svare meg på:)er det egentlig så viktig med renseprudukter som alle sier?jeg har prøvd mange dyre merker(dermalogica, clarins..) men de verken hjelper eller forverrer, så jeg sluttet litt med det, brukte bare vann og det har ikke skjedd så mye med huden. I tilegg har jeg en vennine som har helt plekkfri hud og hun bruker absolutt ingenting annet enn rouge og foundation! så er det egentlg så bra?Jeg har et spøtsmål til: uansett hvilken mascara jeg prøver, så blir ikke vippene mine lange og definerte, jeg prøver og prøver men får det aldri bra nok, noen forslag?
  Hallo Anonym.Takk for positiv tilbakemelding.Helt klart at det er bra å bruke renseprodukter, som er tilpasset huden din, det du vil merke det godt på er på sikt, vi snakker om forebygging av huden, makeupen trenger seg inn i huden, men den må renses bort, og ikke bare med vann. Du er enda ung og har plettfri hud, men om noen år vil du se hva jeg mener.Helge Borgen.

  hår

  , innsendt av caamilla
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0010.10.2007 / kWednesday. 17:06
  hei! jeg har fått en gultone etter hvert i håret jeg ikke liker. så jeg lurer på om du vet om en blond farge som ikke blir så gul etter hvert.. en som holder seg slik en stund liksom. lurer også på om du har en god fuktighetskur å anbefale? =) og har du noen pleietips for å få et sunt, skinnende hår? takker for svar :)
  Hei Caamilla.Prøv en farge som har litt ask i seg, og her må du høre på frisøren din. Når det gjelder ellers pleietips, så er stikkordet fuktighet, og masker, men som er tilpasset ditt hår! Viktig! Bruk renseshampo av og til også. Lykke til.Helge Borgen.

  mineralmakeup

  , innsendt av linda
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.10.2007 / kThursday. 11:54
  Hei.ER mineralmakeup bra for alle hudtyper?Har blandingshud selv.Linda
  Hei Linda.Ja den passer stort sett alle, men har du en veldig fet hud, så er det noen typer mineralmakeup som gjør at huden ser blankere ut.Helge Borgen

  bryllup

  , innsendt av Kristine
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.10.2007 / kThursday. 12:59
  Hei.Jeg skal gifte meg om en mnd i sydlige strøk.Jeg vet at der er varmt og mye sol og alt skal skje ute.Det jeg lurer på er at jeg lurer på hvilken fondation du anbefaler når man skal vere i sola og se bra ut.jeg trenger fondation pga jeg har litt ureinhud og noen arr i ansiktet jeg liker å skjule.Har liksom erfaring av at fondation smelter i ansiktet etter ei stund og blir borte.vil jo se penest mulig ut på en slik dagTrenger tips og råd fra en ekspert... deg...Hver gang jeg er på parfymeri så får jeg forskjellige råd og beskjed om jeg trenger minst tre forskjellige produkter..Håper på svar...
  Hei Kristine.To produkter er nok! En foundation og et pudder. Hvis huden er litt fet, velg en foundation som har litt pudder i seg, og bruk et løst pudder over. Det som er viktig er at fargen stemmer og matcher huden din. Siden du vil ha litt dekkevne, så vil en mineralmakeup ikke være dekkende nok. Ta deg en tur innom makeupprodusenten Mac. Bruk gjerne noe som matter ned huden på forhånd, feks anti-t-sone. Ha en fantastisk dag, og lykke til.Helge

  Renseprodukter

  , innsendt av Lillemor
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.10.2007 / kThursday. 22:04
  Hvilke renseprodukter skal jeg velge, og hvor bør man kjøpe produktene?(hudpleiesalong,parfymeri, apotek?). Har egentlig dårlig erfaring med dyre produkter, som gir meg blank panne og tørre kinn, og det viser speielt godt når jeg legger makeup på. Har fått høre at jeg har både sensibel hud og blandingshud. Lurer også på om det er de dyreste produktene som er de beste?Hilsen Lillemor
  Hei LillemorNei det er ikke alltid slik at det er de dyreste produktene som er best, men desverre så henger det litt sammen. Du kan finne gode produkter i et parfymeri, såvel som hos en hudpleier. Prøv deg litt frem, få en del testere og prøv deg hjemme. Du bør også bruke produkter for en kombinert hud, og kanskje en anti-t-sone, som vil matte ned litt ekstra. Vær kjempeforsiktig med pudder i ansiktspartier som er veldig tørre. Lykke til.Helge

  Vanskeleg hud

  , innsendt av Live
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.10.2007 / kThursday. 22:13
  Hei :-)Eg er ei jente på 16 år. Eg likar veldig godt å lese spaltane dine fordi om eg er så ung- får så mange gode råd :-)Så til spørsmålet mitt:Eg er plaga med veldig urein hud, og samtideig veldig tørr hud. Har fått påvist atopisk eksem. Og difor synast eg det er veldig vanskeleg å finne ansiktspleie-produktar som passar for min hud.Og ein ting til:Eg er veldig raud rundt nasa.. Blodkar, eksem, og kjempe tørr!!! Har gått på antibiotika for å sjå om det kunne ta knekken på eksemet, men nei... Og så får eg ofte sånne raude flekkar med eksem i ansiktet som er lite fint og litt for synleg, sidan eg har veldig, veldig lys hud..!!Så har du nokre gode råd til meg? Eg må forresten bruke parfymefrie produkter.., og eg har veldig sensitiv hud.Tusen takk!!
  Hei LiveFor det første er du i den alderen hvor huden ikke spiller helt på lag med deg, så litt tålmodig må du være. Men hudpleieren vet stort sett råd, og har også gode produkter for ømfintlig hud, prøv det. Hvis du ønsker det kan du prøve å dempe litt på dine røde felt i ansiktet. Bruk en concealer som har en snev av et grønt pigment, men bruk veldig lite, og du må passe på at den ikke er for tørr. Det som er superviktig for huden er enormt mye fuktighet, og gode renseprodukter. Hilsen Helge

  HJELP! HVITT!

  , innsendt av Skjoldete jente
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.10.2007 / kThursday. 23:10
  Hei... Jeg er 14 år, og i sommer var jeg i syden. Der fikk jeg "soppinfeksjon", ifølge de voksne ;P.... Men problemet er t jeg har fått hvite flekker der utslettet var, og nå ser det helt sykt ut syns nå jeg... :SEr det noe å gjøre med dette?Plis svar ;)
  Hei Jente.Jeg vil anbefale deg å rådføre deg med fastlegen din i første omgang.Hilsen Helge.

  Eyeliner og ansiktspleie

  , innsendt av Marte Skarelven
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.10.2007 / kFriday. 10:41
  Hei HelgeTakk for bra spalte :)Jeg har to spørsmål:1. Hvordan bruker man flytende eyeliner riktig? Skal man bruke det både over og under øyet? Har sett at modeller i bla KK har kun eyliner over øyet og ingeting under, mens andre har kayal også under øyet. Og da i tilfelle hvor skal man legge den? Har brukt det på fest og ikke alltid følt at jeg har fått det helt til. Og skal den på før eller etter øyesminken?2. Bruker merket Nimue som hudpleieserie for uren hud etter å ha vært til ansiktsbehandling. Dette er dyre produkter kjøpt på parfymeri. Jeg er usikker på om jeg må ha så dyre produkter eller om jeg blir "lurt" til å kjøpe de. Til nå har jeg stolt på at det var riktig vurdering av hudpleieren. Eller er jeg for lettlurt?Med hilsen Marte
  Hei Marte1. Personlig liker jeg å kun legge flytende eyeliner på overlokket, ønsker du også noe på undersiden, kan det være nok med enten øyeskygge, eller en blyant. Legg flytende eyeliner helt til slutt, men før maskaraen, og legg den godt nedi vipperoten!2. Stol på hudpleieren, men still kritiske spørsmål, de vil jo også selge, men de er dyktige.Helge

  Hår til besvær

  , innsendt av Nina
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.10.2007 / kFriday. 13:18
  Hei, hei,jeg er en dame på 37 og har så smått en "hårkrise" om dagen. Etter å ha hatt kjempekort hår i mange år, har jeg nå hår til ca skulderlengde. Jeg har krøller og et veldig brusete hår med dårlig kvalitet, og jeg ser ligner mer og mer på et vesen fra trollskogen. Jeg har et ganske rundt ansikt og føler også at håret "bygger ut" ansiktet sideveis. Jeg er helt blank på hva slags frisyre jeg kunne kle, bortsett fra det superkorte. Noen ideer? Venter desperat på svar:-))
  Hei Nina.Skal jeg svare deg, må du sende spørsmålet til meg på helge.kk.no med bilde, da vil jeg kunne gi deg riktig hjelp. Klarer ikke å gi noen supre råd ut fra dette. Venter spent!Hilsen Helge.  De beste skjønnhetstipsene
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer