Blogg

De som ble igjen

Blogg: Menn som fremdeles bor hjemme hos hos sin mor, kan aldri bli sjarmerende. Det er bare trist, trist, trist.

Publisert
Sist oppdatertJeg fikk ordentlig vondt inni meg da jeg så det. En 39 år gammel mann som søkte kjærligheten på tv. Han bodde hjemme hos mor, men lengtet etter kjærligheten. Nå trengte han bare en kvinne som kunne komme på sin hvite hest og redde ham ut av tosomhets-helvete med sin mor. Og han valgte programmet Svigerdatter søkes som kanal.

Det som gjorde så vondt, var at jeg så hvor mye han lengtet ut. Men enda verre var den totale mangelen på handlingskraft. Jeg ropte mot skjermen: Kom deg ut, for søren! Run Forrest! RUUUUN!

Akkurat i det mannsdebatten er begynt å rulle i avisspaltene, kommer TV 2 Zebra med to solide innspill om hva mannsrollen egentlig handler om i 2006. Kan menn fremdeles være menn? Er de under hælen på oss kvinner? Eller står vi foran en mannsrevolusjon, der de slår tilbake mot feminist-tyranniet og gjør som programleder Håvard Lilleheie på Manshow- parkerer foran tv-skjermen med øl og ballekløe.

De to programmene er ytterpunktene på samme akse. Svigerdatter søkes er i realiteten en kastrering av menn. De står der som sveklinger som aldri har kommet seg bort fra mors klamme favntak. Og nå er det attpåtil hun som skal selge ham inn til en framtidig svigerdatter. De gutta der har tapt for lenge siden. De resignerte på gutterommet. Hvilken kvinne vil ha en sånn mann?

Det er her Lilleheie mener å ha noe å tilby. Han representerer mannfolkene som forlengst har vist sin mor fingeren. Han slår et slag for retten til å være et ekte mannfolk. Og ja, det innebærer visst porno, øl og fotball. Lilleheie har åpenbart mer empiri på feltet enn meg. Jeg skal ikke krangle med ham om hva menn egentlig vil ha.

Det spiller heller ingen rolle.

For hvis det er det menn vil ha. Hvis det er dette de kjemper for, så er det helt i orden for meg. La dem slå et slag for retten til å ligge som et svin på sofaen. Til å fise ut soverommet. Til å la sin mor servere alle måltider de spiser fram til 40-årsdagen.

For min del kan dere kjempe dere tilbake til livmoren, gutter. Det kan hende det er sånne menn dere vil være. Men det er ikke sånne menn vi vil ha. Vi går videre, uten dere. Lykke til! Og hils din mor.

Ingvild Wedaa Tennfjord
journalist, KK
ingvild.tennfjord@kk.no

LES OGSÅ:
 • Ingvild Wedaa Tennfjord fikk Hestenes-prisen
 • Ingvild Wedaa Tennfjord er journalist i KK.
  Ingvild Wedaa Tennfjord er journalist i KK. Vis mer
  VIL VI HA EN SÅNN? Håvard Lilleheie er programleder for serien Manshow på TV 2 Zebra.
  VIL VI HA EN SÅNN? Håvard Lilleheie er programleder for serien Manshow på TV 2 Zebra. Vis mer
  ELLER VIL VI HA SÅNNE? Kandidater med programleder Hedda Kise fra serien Svigerdatter søkes på samme tv-kanal.Her er gutta som fortsatt bor hjemme hos mor.
  ELLER VIL VI HA SÅNNE? Kandidater med programleder Hedda Kise fra serien Svigerdatter søkes på samme tv-kanal.Her er gutta som fortsatt bor hjemme hos mor. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer