<strong>FLAGRENDE OG FEMININT:</strong> Richard Chai slår et slag for bukser under skjørt i sin vårkolleksjon. Foto: All Over Press
FLAGRENDE OG FEMININT: Richard Chai slår et slag for bukser under skjørt i sin vårkolleksjon. Foto: All Over Press Vis mer

Mote

Delikat og moderne vri

Designer Richard Chai slår et slag for «kjole over bukse»-looken.

Publisert
Sist oppdatert
– Åååå, det minner meg om 1998, sier KK.no's motejournalist Kjersti Pernille Skar Staarvik idet hun får se bildene fra Richard Chais motevisning under den pågående New York Fashion Week.

LES OGSÅ: Nå er det bukser som gjelder

Moderne nostalgi

Og looken styrer sågar tankene i retning post-grunge-årene på slutten av 1990-tallet. Vi kombinerte bukser med både kjoler og skjørt mens vi satte opp håret i det mange kaller prinsesse Leia-topper, men var vel helst mest inspirert av Björk.

– Jeg sa nettopp til assistenten min i går at jeg hadde lyst til å se kjoler over buker igjen, og her er de (pluss shorts over bukser) hos Richard Chai, skrev amerikanske ELLES kreative direktør, Joe Zee på Twitter.

Vår egen Kjersti Staarvik tror trenden må skille seg tydelig fra 90-tallets variant for å bli en hit i Norge:

– Om dette kommer til å slå an igjen er jeg litt usikker på. I så fall tror jeg det vil bli i en litt annen form enn det vi så på 90-tallet, sier Kjersti Staarvik.

Og selv om en del av referansene er fra 90-tallet, har designer Richard Chai så absolutt satt et moderne og oppdatert preg på sin vårkolleksjon. Det som var røft og hardt på 90-tallet er blitt dust og delikat i den amerikanske designerens hender.

Klærne, som blir tilgjengelige våren 2011, har en fargepalett som passer rett inn i dagens trendbilde. Det går i duse puddertoner, nedtonet militærgrønt, denimblått, grått og svart.

Omfavner eksotiske plagg

– I Asia, både i muslimske og hinduistiske kulturer, ser vi ofte at kvinner bruker kjoler eller lange tunikaer over vide bukser, og hvor disse to plaggene gjerne matcher, sier Staarvik.

– En slik trend med orientalsk inspirasjon er nok mer i kortene enn de korte skjørtene med bootcut-bukser under slik som sist. Bare tenk på hvordan norske kvinner har omfavnet haremsbukser, tunikaer og løse jumpsuits de siste årene.

Kolleksjonen preges også av det som er blitt Richard Chais signatur: minimalisme og en herreinspirert stil, begge store deler av høstens motebilde.

Se bilder fra visningen her:


Flagrende gevanter

Snittet er løst og ledig, men Chai ser fortsatt ut til å hylle kvinnelige former med markert midje på en stor del av kolleksjonen.

LES OGSÅ: – Hun har drømmekroppen

Designeren får stadig skryt for alt fra sin bruk av gamle sømteknikker, som franske sømmer og origamibretter, til overraskende materialkombinasjoner som silke og ull, twill og georgette. Dette ser vi også i vårkolleksjonen til Richard Chai Love.

Organza- og silkebukser toppes ikke bare med skjørt og kjoler, men også med shorts. Shortsene er tydelig inspirert av sportstøy, og det står i interessant kontrast til de florlette buksene Richard Chai styler dem sammen med.


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer