Hud & Hår

Demp rødt ansikt

Problemer med å dekke blodkar som er synlige? Helge gir rådene som hjelper.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg ønsker hjelp til å dekke synlige blodkar, finne makeup som passer til de naturlige fargene mine og tips om hårfrisyrer uten å farge håret.

Til daglig bruker jeg maskara, fuktighetskrem og leppestift.
Elin (44)

Svar: Makeup: For å dekke synlige blodkar, vil jeg anbefale deg å bruke en concealer som har et grønt pigment, fordi det grønne vil dempe det røde. Legg på med en tynn syntetisk pensel, og la det «smelte» inn i huden din, og husk at det er utrolig lite som skal til, også fordi hele poenget er at det ikke skal synes.

Legg så en lett foundation som matcher hudtonen din over, og avslutt med et transparent pudder. Pudderet vil holde bedre på makeupen, samtidig som det matter ned huden litt. Hvis du ikke synes concealeren har dekket nok, kan du gå lett over etter du har lagt på foundation (men før pudderet). Pass da på så du ikke ser sminket ut, bruk igjen svært lite mengde!

Det jeg vil legge vekt på når det gjelder din makeup i tillegg til huden, er øyebrynene. Få dem nappet, det er kun snakk om å «rydde» opp litt rundt dem. Markér de, enten med en grå øyebrynskygge eller -blyant, ikke bruk noe mørkere enn grått. Alternativt kan du også få dem farget med en permanent farge, det vil gi ansiktet ditt svært mye.

Jeg vil også anbefale deg å legge en mørkbrun eyeliner langs vipperoten, bruk gjerne en øyeblyant/kajal som er litt lettere for deg å bruke. Legg også litt i underkant, langs vipperoten. Bruk en mørkbrun maskara, alt dette vil være med på å gi utrolig mye til ansiktet ditt, og dette er enkelt å gjøre for en som ikke er så vant til å legge makeup.

Hvis du ønsker det, kan du legge litt rouge i form av en svak bruntone, og den kan du legge i underkant av kinnbena ettersom det vil smale inn ansiktet ditt. Du vil antagelig ikke trenge rouge på kinnbenene dine, for der har du nok friskhet i huden. Selv om du bruker en concealer for å dekke det røde i ansiktet, så vil du likevel ha en friskhet i huden din. Det er også viktig, slik at huden får puste og ikke blir for sminket.

Bruk en leppestift som har varme toner i seg, og våg gjerne å bruke litt farge. Er du forresten flink med den daglige hudpleien, rens og slike ting? Det er viktig! Ansiktet ditt vil få en flott glød hvis du gjør dette, og det er enkle knep.

Hår: Det jeg tror du trenger er litt kursing fra din frisør i hvordan å style håret ditt. Verken fargen eller klippen er så gal, med du klarer ikke å få liv i det, det bare henger rett ned og gjør deg litt kjedelig — få hjelp av frisøren din! Hvis du ønsker litt forandring, kan du klippe det litt mer opp, og få fargen litt dypere, men samtidig beholde det varmt. Lykke til!

Helge Borgen
makeupekspert
helge@kk.no

- Hva kan jeg gjøre for å dempe det røde i ansiktet mitt? spør Elin.
- Hva kan jeg gjøre for å dempe det røde i ansiktet mitt? spør Elin. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer