Helse & Livsstil

Destruktiv sjalusi

Hva gjør du når sjalusien truer kjærligheten?

Publisert
Sist oppdatert
SPØRSMÅL:

Jeg er en 39 år gammel mann som i to år har vært gift med kvinnen i mitt liv. Vi har det godt på alle måter, men jeg har ett stort problem: Sjalusi. Jeg tenker mye på at hun har vært gift en gang før, og jeg klarer ikke å forholde meg til eksmannen hennes.

De har ingen barn sammen, men min kone har et vennskapelig forhold til ham. Hun har aldri fortalt så mye om tiden de var sammen, og jeg er usikker på hva de egentlig føler for hverandre.

De møtes jevnlig, han har kontakt med min kones familie, og han ringer og sender sms til henne. Jeg har flere ganger sjekket mobilen hennes, men jeg har aldri funnet noe som tyder på at hun er utro. Jeg klarer likevel ikke å slå meg til ro med dette, og er redd for at usikkerheten min skal ødelegge forholdet.

Hilsen Vannmannen


SVAR:

Kjære Vannmannen

Du sier du er usikker på hva de egentlig føler for hverandre. Hvis du ikke allerede har gjort det bør du snakke med kona di om det du føler og få hennes tanker om forholdet til exmannen sin. Hvis dette ikke hjelper deg – og det høres ut som om du tenker problemet ligger hos deg – vil det være lurt av deg å oppsøke en psykolog.

Å stadig plage henne med mistenksomme spørsmål om hennes vennskap til exmannen vil være lite lurt. Mange har et problem med overdreven sjalusi, så du er langt fra alene i verden om det er slik det er fatt. Det er en vond følelse for en selv og en står i fare for å virke kontrollerende og urettferdig ovenfor partneren sin.

En psykolog kan hjelpe deg å få en bedre forståelse av hva disse følelsene henger sammen med og hvordan du skal takle slike destruktive følelser.

Stéphane Vildalen
Sex- og kjærlighetsekspert
stephane@kk.no

Stephane Vildalen er vår nye ekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål om sex og kjærlighet til henne.
Stephane Vildalen er vår nye ekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål om sex og kjærlighet til henne. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer