Kk-ekspertene

Det perfekte liv

Er det mulig?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Hei, jeg har sett litt på KKs nye hjemmesider … Det var masse bra og mye spennende!Jeg har lest en del av det du har svart og jeg synes du gir fine svar. Dette er et tema vi er opptatt av. Det er jeg og, man jobber hele tiden både bevisst og ubevisst mot det perfekte forhold og det perfekte sexliv. Derfor har jeg bare ei lita tilbakemelding på en ting:Du titulerer deg som Sex- og kjærlighetsekspert.Det må da være fantastisk deilig å være ekspert på begge disse områdene! Litt heftig kanskje, men litt misunnelig er jeg.Klem fra en mor på snart 37, gift i 12 år, 3 barn(Men dessverre ingen ekspert!)Svar: Takk for fin tilbakemelding! Vel – det er en stor forskjell på å være på jobb og det å være privatperson. Med den kompetanse vi psykologer får gjennom fagutdanning og erfaring som å f. eks. snakke med mennesker om livene deres iløpet av mange år, gjør at vi blir flinke til å hjelpe andre. Jeg sitter i en privilegert posisjon hvor jeg får delta i folks mest intime erfaringer, vanskeligheter og gleder i alle livets faser. Jeg lærer hele tiden noe nytt om hvordan vi mennesker er skrudd sammen, vi er så fantastisk forskjellige og like samtidig. Men i forhold til å hjelpe oss selv, blir det noe annet. Da er det lett å ikke se skogen for bare trær. Også jeg har tenåringer hjemme som tror de bor på hotell. Det hender at jeg har lyst å bli under dyna og ikke takle dagens utfordringer og trivialiteter. Jeg har òg topper og daler hvor hverdagslivet er fint og mindre fint, hvor solskinnsdager og regnværsdager har flere nyanser i seg. Ett av villsporene det er mulig å gå i livet, er å prøve å oppnå det perfekte forhold og det perfekte sexliv. Da har man lagt lista så høyt at vi aldri vil nå opp og alltid føle en viss grad av å ha mislykkes. Selvfølgelig skal vi gjøre noe når vi ikke har det bra og prøve å endre situasjoner som har en uheldig utvikling. Men jeg tror det er så viktig at vi ser at livet ikke er perfekt, at livet handler om gode og dårlige opplevelser, lykke og tristhet, lek og utfordringer, forelskelser og depresjon, utslitthet, å spise på en hyggelig restaurant, smerte, og sorg over det man ikke fikk eller det man mistet. Det er jo dette som er livene våre.Stéphane VildalenSex- og kjærlighetsekspertstephane@kk.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer