Spørsmål: Jeg sliter med å få spist nok grønnsaker. Den viktigste grunnen er at det tar så lang tid å lage til, når alt må skrelles og kuttes først. I motsetning til en frossenpizza der det bare er åpne pakken og sette i ovnen. Har du noen råd? Heidi
Svar: Grønnsaker og poteter tar ikke lengre tid enn det tar å steke en frossenpizza! En veldig god idé er å ha ferdig skrelte grønnsaker i kjøleskapet - de holder seg noen dager om de er pakket i plast eller i en tett boks. Da kan grønnsakene også brukes som snacks, for eksempel staver av gulrot og kålrot.
Woking av grønnsaker er veldig raskt og godt - det finnes ulike typer frosne wok-grønnsaksblandinger å få kjøpt - så sørg for å ha noen i fryseren. I tillegg finnes det poser med ferdig oppkuttet salatmiks som er ypperlige som basis til salat. Poteter kan kuttes i mindre biter slik at de koker raskere.
Nypoteter er best med skallet på - så da slipper du å skrelle dem. Ha også romtempererte smakstomater på kjøkkenet - de er nydelige og kan spises naturell til middagen.