Helse & Livsstil

- Det tar så lang tid ...

Eller gjør det egentlig det? Les Jeanettes råd.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg sliter med å få spist nok grønnsaker. Den viktigste grunnen er at det tar så lang tid å lage til, når alt må skrelles og kuttes først. I motsetning til en frossenpizza der det bare er åpne pakken og sette i ovnen. Har du noen råd?
Heidi

Svar: Grønnsaker og poteter tar ikke lengre tid enn det tar å steke en frossenpizza! En veldig god idé er å ha ferdig skrelte grønnsaker i kjøleskapet - de holder seg noen dager om de er pakket i plast eller i en tett boks. Da kan grønnsakene også brukes som snacks, for eksempel staver av gulrot og kålrot.

Woking av grønnsaker er veldig raskt og godt - det finnes ulike typer frosne wok-grønnsaksblandinger å få kjøpt - så sørg for å ha noen i fryseren. I tillegg finnes det poser med ferdig oppkuttet salatmiks som er ypperlige som basis til salat. Poteter kan kuttes i mindre biter slik at de koker raskere.

Nypoteter er best med skallet på - så da slipper du å skrelle dem. Ha også romtempererte smakstomater på kjøkkenet - de er nydelige og kan spises naturell til middagen.

Jeanette Roede
kostholdsekspert
jeanette@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer