Julebord

Dette bør du ha i veska

Små ting kan gjøre stor forskjell på julefesten.

GODE RÅD IKKE DYRE: Redd deg fra kjolekrise, vonde føtter og spjæla kjoler. Les våre tips til hva du bør ha i vesken på julefesten. Foto: Colourbox, produsentene og Per Ervland
GODE RÅD IKKE DYRE: Redd deg fra kjolekrise, vonde føtter og spjæla kjoler. Les våre tips til hva du bør ha i vesken på julefesten. Foto: Colourbox, produsentene og Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Desember kan fort fortone seg som et maraton i stilettløp, kjolekjøp og champagnesus- og dus.

Mye kan gå galt

Mange av oss er gjerne på flere selskaper denne måneden enn hele resten av året til sammen.

Og dette krever selvsagt sin kvinne.

For det er jo så mye som kan gå galt! Og da tenker vi ikke på at du skulle komme til å kline med sjefen, eksen eller kelneren (da må du nok heller sørge å sette lokk på champisglasset). Det vi imidlertid kan gi deg råd mot, er uhell av typen hull i strømpebuksen, knekt stilletthæl eller kjolekriser.

Les også:
 • Vi tester julebordkjolene

 • Beredskapslager

  Nødhjelp trenger imidlertid ikke komme verken fra oven eller fra Røde Kors. Det kan komme fra din egen veske.

  Alt avhenger av hvor fremsynt du var da du pakket partyvesken.

  Et godt utgangspunkt er å pakke en stor og en liten veske. I den lille - som gjerne kan være en clutch eller liten håndveske - putter du kun det nødvendigste, for eksempel leppestift, kredittkort og mobiltelefon. I den store - som du setter igjen i garderoben, sørger du for et lite beredskapslager, i tilfellet uhellet skulle være ute.

  Dette har du i vesken:


  Ekstra strømpebukse: Dette kan ikke gjentas ofte nok. Selv om strømpebuksa koster 400 kroner så er og blir 10 denier 10 denier; oversatt til norsk: Nylonstrømper er ikke akkurat holdbare. Kjøp derfor heller to rimeligere par strømper enn et par rådyre. Får du et kjempehull på kneet er det ingen som legger merke til den nye kjolen din. Og skulle denne også ryke, sørg for å ha en blank neglelakk som hindrer at alt rakner, bokstavelig talt.

  Sikkerhetsnål: Kjolekriser oppstår gjerne når det passer dårligst. Kanskje sprekker glidelåsen midt i en heftig tango? Putt et par sikkerhetsnåler i sminkepungen, og be en venninne hjelpe deg å «kriseminimere»!

  Miniflaske med parfyme: - For en oppdatering utpå kvelden. Alternativt en flakong som ikke tar halve vesken, eller en parfyme som reaktiverer seg selv, for eksempel Replay Your Fragrance, (50 ml Edt ca kr 290, Replay).

  Sminkepung: Det er trolig ingen god idé å la den ligge igjen hjemme. Makeup svetter fort av, særlig hvis man danser. Alternativt, sørg for å legge en god makeupprimer som grunnlag under partysminken din.

  Hodepinetabletter: Ha et par Paracet på lur, så blir ikke kvelden ødelagt selv om formen ikke er på topp.

  Gelesåler: Stiletter er ikke behagelig i lengden. Putt gelesåler i skoene når smertene kommer, og sørg for å ta skoene av deg når du sitter til bords. Trill med tærne og rull med føttene, slik at du får igang blodsirkulasjonen.

  Ekstra lusespenner og hårspray: Hvis sveisen ikke oppfører seg slik du vil, kan den lett fikses på med Elnett og et par småspenner.

  Ekstra sko: Har du kjøpt billige sko? Da kan du være uheldig å oppleve at hælen knekker eller sålen faller av. Ha i så fall et ekstra par på lur, gjerne et par som er litt lavere og mer behagelige, slik at du slipper å sitte på sidelinjen, men kan delta i dansen for fullt også ut i de små timer.

  Les også:Slik styler du julebordkjolene

  TA TO: Det kan være en god idé å ta med seg to vesker, en stor, som du legger igjen i garderoben, og en liten, snerten clutch som rommer kun det viktigste. Så slipper du å drasse rundt på en stor bag som dette. Den matcher kanskje ikke helt finstasen?
  TA TO: Det kan være en god idé å ta med seg to vesker, en stor, som du legger igjen i garderoben, og en liten, snerten clutch som rommer kun det viktigste. Så slipper du å drasse rundt på en stor bag som dette. Den matcher kanskje ikke helt finstasen? Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer