Mens

Dette er toppen av latskap

Forskere har skapt verdens mest avslappende rom.

Her slapper professor Richard Wiseman av i rommet han har skapt. Foto: Pete Stevens
Her slapper professor Richard Wiseman av i rommet han har skapt. Foto: Pete Stevens Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Går det litt for fort i svingene? Da kan det finnes en løsning for deg.Den britiske psykologprofessoren Richard Wiseman har nemlig skapt det han mener er verdens mest avslappende rom.
 • Ta testen: Hvor stresset er du?
 • Rommet er badet i et beroligende grønt lys, og der skal man ligge på puter som dufter lavendel, mens man ser opp i en kunstig klarblå himmel og lytter til spesialkomponert musikk.- I dagens samfunn er folk svært stresset, så vi har skapt dette rommet så de kan slappe av, uttaler professor Wiseman i en pressemelding.- Forskning viser at et grønlig lys øker produksjonen av dopamin i kroppen, slik at folk blir rolige. En klar, blå himmel bidrar til at folk lar sansene hvile og dermed snur oppmerksomheten innover i seg selv.

  Mer hektisk enn før

  For noen år siden gjorde Wiseman en studie som avslørte at gå-tempoet til mennesker verden over har økt, og at livene våre for øvrig er mer hektiske enn noen gang. Han og kollegene hans håper slike slapp av-rom kan hjelpe folk til å roe seg mer og bli flinkere til å takle stress.- Vi vet fra før at både lyd, lukt og og farger kan hjelpe folk til å slappe av, men det er første gangen vi har sett på effekten av alle disse faktorene samlet. De virker, sier Wiseman.Dette første slapp av-rommet som er laget er nå åpent for publikum under et forskningsarrangement ved Hertfordshire universitet i Storbritannia 21.-24. oktober.

  Ta testen: Hvor stresset er du?

  Slik takler du stress:

 • 10 veier ut av kronisk stress
 • Førstehjelp mot stress
 • Stresset? Usunn? Sex er løsningen
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer